Şimdi Ara

Buzdolabım Altını Alt Bölmesini Soğutmuyor Neden Olabilir ? (19. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
427
Cevap
43
Favori
781.902
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
15 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • benim buzdolabı tam tersi altı buz tutuyor yarıya kadar.sebebi nedir acaba?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Beyaz Eşya Servisi

Malum havalar sıcak bu nedenle kapak açıldığında soğukluk kaybı olacaktır ve tekrar istenilen soğukluğa gelmesi zaman alacaktır kışın 1 saatte toparlarsa yazın 3 4 saati bulabilir bu toparlanmalar.

Dolabınızda Ve Sisteminde Bir Sorun Varsa Eğer Alt Bölmeyi Hiç Soğutmaması Gerekir. Soğutma Günden Güne Eksilir Ve Alt Bölmeyi Hiç Soğutmaz, Ama Dolabınız İstenilen Soğukluğa Ulaşıyorsa Sorun Yok Demektir. Dolabınızı Rahatlatmak İçin Eğer Mutfak Dolabı İçinde Duruyorsa Ve Çok Fazla Hava Alacak Yeri Yoksa Biraz İleriye Çekerek Duvarla Arasını Açarsanız Yaz Aylarında Daha Rahat Çalışmasını Daha Hızlı Soğutmasına Yardımcı Olmuş Olursunuz.
    quote:

Beyaz Eşya Servisi

Merhaba Bosch marka NoFrost buzdolabımız var stopcudan aldık 5. ayı ilk aldığımızda 4 derece civarında duruyordu ancak son 1 aydır alt bölmesinin soğutması zayıfladı 11 derece civarında sıcaklığı sabit tutuyor.Sorun ne olabilir?

• quote:

Orijinalden alıntı: Tospik3

Merhaba, vestel no frost buzdolabım yaklşık bir aydır kapıları kapalı olmasına rağmen kapı açık ikaz sinyali veriyordu. 3 gün önce de buzluk bölümü soğutuyor fakat alt bölüm soğutmamaya başladı. Servis geldi dediğiniz gibi kapılar açık, fiş çekik 48 saat bekledik. Bugün fişe taktık, göstergeler çok geç çıktı yukarı, dolap soğutmaya başladı ama dolabın kapağını saniyelik bile açıp kapasak kapı açık ikaz sesini vermeye devam ediyor ve göstergeler çok çabuk en alt seviyeye iniyor. Tekarar servis çağırmamız gerekli galiba ne sıkıntı olabilir acaba? Şimdiden teşekkürler.

Merhaba, 12 yıllık vestel no frost nt540 buzdolabım da bu problemin aynısı bende de var. Birileri fikir verebilir mi?

• quote:

Orijinalden alıntı: cihan özen

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    Buzdolabı alt bölme ısı problemlerinin bir sebebi de, üst ve alt bölme arasında hava akışını kontrol eden Damper termostat dır. Buzdolabım Altını Alt Bölmesini Soğutmuyor Neden Olabilir ?

• quote:

Orijinalden alıntı: trabzonluökkeş

Buzdolabı alt bölme ısı problemlerinin bir sebebi de, üst ve alt bölme arasında hava akışını kontrol eden Damper termostat dır. Buzdolabım Altını Alt Bölmesini Soğutmuyor Neden Olabilir ?

Alıntıları Göster
    Arkadaş siemens buz dolabım üstü günlük gida bölümü soğutmuyor du.no frostda sorun yoktu.

servis geldi sensör bozuk dedi.220lira dedi.bende forumda önce 48 saat eritin falan diyorlar dedim.servis elemanıda o geçici 3 ay sonra tekrar yapar dedi.benim hatırladığım arızadan 2 hafta önce nofrost bölümü açık kalmış sabaha kadar.Sabah baktım no fost üst bölümü ayıran bölüm plastiği baya sıcak.su var.neyse kapadık çalıştı.birkaç gün garip sesler geldi dolabtan biraz ama çalışıyordu.

Şimdi acaba benim iş sadece eritmeyle çözülcek sorun olabilirmi.Birde sersör için 210 çok değilmi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi L.o.T.u.S -- 7 Mayıs 2016; 10:23:16 >

• Başlığı açan arkadaşa teşekkür ederim. Vestel buzdolabımız önce buzluktan çalışmamaya başladı ertesi gün alt kısmıda soğutmayı kesti. 9 yıllık bir cihaz ve cihazdan memnun değildik (rafların arka kısmı yiyecekleri donduruyordu, rafın biri kırıktı, dolap alt kısımdan paslanmaya başlamıştı ve brüt 435 lt bize az geliyordu.) o yüzden hiç servis-tamirci çağırmadan fişi çekip dolabı koridora çıkardım ve yeni buzdolabı baktık. Bugün kombi tip Samsung RL4353FBAWW siparişi verdim ama firma sözünü tutmadığından ürünün gelmesi yarına kaldı. Burada konuyu görünce fişi takıp deneyeyim dedim. Birde ne göreyim buzdoabı düzgün çalışıyor. Küçük oğlum var sanırım dondurma için buzluğu açtı ve açık bıraktı.

Dolaptan memnun olmadığımız için bize bahane oldu siparişi iptal etmeyeceğim. Birde Samsungu deneyelim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xiamen -- 10 Mayıs 2016; 21:17:57 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: xiamen

Başlığı açan arkadaşa teşekkür ederim. Vestel buzdolabımız önce buzluktan çalışmamaya başladı ertesi gün alt kısmıda soğutmayı kesti. 9 yıllık bir cihaz ve cihazdan memnun değildik (rafların arka kısmı yiyecekleri donduruyordu, rafın biri kırıktı, dolap alt kısımdan paslanmaya başlamıştı ve brüt 435 lt bize az geliyordu.) o yüzden hiç servis-tamirci çağırmadan fişi çekip dolabı koridora çıkardım ve yeni buzdolabı baktık. Bugün kombi tip Samsung RL4353FBAWW siparişi verdim ama firma sözünü tutmadığından ürünün gelmesi yarına kaldı. Burada konuyu görünce fişi takıp deneyeyim dedim. Birde ne göreyim buzdoabı düzgün çalışıyor. Küçük oğlum var sanırım dondurma için buzluğu açtı ve açık bıraktı.

Dolaptan memnun olmadığımız için bize bahane oldu siparişi iptal etmeyeceğim. Birde Samsungu deneyelim.
    Hayırlı olsun, bakalım Samsung tan memnun kalacak mısınız?

• quote:

Orijinalden alıntı: dguoguz

Hayırlı olsun, bakalım Samsung tan memnun kalacak mısınız?

Alıntıları Göster
    benim dolabım arçelik no frost üst taraf buz tutuyor alt tarafta sogutma olmuyor

daha önce timerden ses geliyordu timer sesi kesildi bozuldu ise bundan kaynaklanırmı acaba
  • quote:

Orijinalden alıntı: ozkan1979

quote:

arçelik nofrost buzdolanbımdan ses gelmeye başladı sürekli degil arada lakır lakır yapıyor arkasını çevirdim dinledim motordan veya fandan gelmiyor motorun hemen üstünde başka bir fan daha var ondan geliyor galiba Hava sirkilasyon Fanı bu fan nasıl sökülür kendim söküp değiştirmek veya yaglamak istiyorum
    ama bu fan görünmüyor buzdolabın iç kısmındanmı sökülüyor bu fan
    ses gelen kısım morun hemen 15cm üstünden ses geliyor

buzdolabımın ses yapan parçasını buldum ne işe yaradıgını bilmiyorum fana benziyor ama fanı yok içerde kapalı olarak çalışıyor yagladım ses kesildi

bu buzdolabının içindeki nedir ne işe yarar buzdolabı arçelik nofrost

Buzdolabım Altını Alt Bölmesini Soğutmuyor Neden Olabilir ?

Buzdolabım Altını Alt Bölmesini Soğutmuyor Neden Olabilir ? Buzdolabım Altını Alt Bölmesini Soğutmuyor Neden Olabilir ? Buzdolabım Altını Alt Bölmesini Soğutmuyor Neden Olabilir ?

bu marka timerim arızalı internetten almak istiyorum nereden alabilirim

• quote:

quote:

quote:

arçelik nofrost buzdolanbımdan ses gelmeye başladı sürekli degil arada lakır lakır yapıyor arkasını çevirdim dinledim motordan veya fandan gelmiyor motorun hemen üstünde başka bir fan daha var ondan geliyor galiba Hava sirkilasyon Fanı bu fan nasıl sökülür kendim söküp değiştirmek veya yaglamak istiyorum
    ama bu fan görünmüyor buzdolabın iç kısmındanmı sökülüyor bu fan
    ses gelen kısım morun hemen 15cm üstünden ses geliyor

buzdolabımın ses yapan parçasını buldum ne işe yaradıgını bilmiyorum fana benziyor ama fanı yok içerde kapalı olarak çalışıyor yagladım ses kesildi

bu buzdolabının içindeki nedir ne işe yarar buzdolabı arçelik nofrost

Buzdolabım Altını Alt Bölmesini Soğutmuyor Neden Olabilir ? Buzdolabım Altını Alt Bölmesini Soğutmuyor Neden Olabilir ? Buzdolabım Altını Alt Bölmesini Soğutmuyor Neden Olabilir ?

bu marka timerim arızalı internetten almak istiyorum nereden alabilirim

Alıntıları Göster
    http://tr.aliexpress.com/item/EU-Plug-Home-Digital-Programmable-Timer-Socket-Switch-for-Household-Appliances-Refrigerator-LCD-Display-Electronic-Devices/32397980243.html?spm=2114.010208.3.2.xOJ2vK&ws_ab_test=searchweb201556_0,searchweb201602_1_10017_10021_507_10022_10020_10009_10008_10018_10019_101,searchweb201603_1&btsid=1ba40386-9791-444b-8bb5-17b25f0b1fc3

bu timeri alsam iş görür mü acaba

• quote:

Bu mesaj silindi.
    buzdolabı alt bölüme (buzdolabın içine) su akıtıyor. ne yapmalıyım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: BanuOwa

buzdolabı alt bölüme (buzdolabın içine) su akıtıyor. ne yapmalıyım.

Alıntıları Göster
    Benim dolabın buzluğu gayet iyi çalışıyor hatta içerisindeki su dondu ama alt kısım çok randımansız çalışıyor, 20 derecelerde şuan. Çok yavaş bir hızla sıcaklık düşüyor. Sanki soğuk hava pompalanmıyor gibi. Neden olabilir?
  • Beyaz Eşya Servisi kullanıcısına yanıt
    bende sorun yasıyorum üstte bir sorun yok alt sogutmuyor yiyecekler bozulmaya basladı buzdolabının markası altus nofrost modelini bilmiyorum :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: abdullahTR

bende sorun yasıyorum üstte bir sorun yok alt sogutmuyor yiyecekler bozulmaya basladı buzdolabının markası altus nofrost modelini bilmiyorum :)
    Merhaba arkadaşlar ismim Ömer Ankarada beyaz eşya Arçelik'te teknisyeni olarak çalışmaktayım problemlerinizi yerinde çözebilirim 0554 226 77 06
  • Aynı sorun bizde de olmuştu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sahle

Aynı sorun bizde de olmuştu.
    Arkadaşla merhaba Bosch marka biraz eski derin donduruculu no frost iki kapılı buzdolabımız var. Birkaç senedir derin dondurucumuz yazın -18 lerden -6 a kadar yükselirdi. Öne çekip arkasının daha fazla serinlemesini sağlar sıcaklıkta eski durumuna gelirdi. Aslında imal de ettik. Şimdi ise derin dondurucu kısım hiç bir şekilde -6 dan fazla soğutmuyor. Servis gelmiş valideye parça değişecek demiş ben yoktum ne olduğunu bilmiyorlar. 650 TL istemişler ama bir hafta sonra parça yok demişler.
    Resimler ekteki gibi. Ayrıca kompresörden çok ses gelmiyor acaba gaz mı azaldı? R600 bulabilirmiyiz? Yardım ve yorumlarınızı bekliyorum.

[simage]
    [/simage]
    [simage]
    [/simage]

• hzr34 H kullanıcısına yanıt
    Herhangi bir buzdolabını tamircisini çağırabilirsiniz. İlla ki yetkili servis olmasına gerek yok. Aslında bu işi en iyi ara sokaklarda kalmış tamirci soğutmacılar yapabiliyor. Muhtemelen gaz eksilmiştir gazı salıp vakum yapıp tekrar gaz şarjı yaparsa düzelebilir. 150-200 max halledilir diye düşünüyorum. Ben 50tl ye gaz şarjı yaptırmıştım.
  • quote:

Buzdolabım Altı, Alt Bölmesini Soğutmuyor, Dondurucu Bölümü Normal Soğuturken Alt Bölmesinde Soğutma, Soğukluk Yok..!

Merhaba Arkadaşlar,
    Bir Beyaz Eşya Teknisyeni Olarak Öncelikli Amacım, Tüketicilerin Beyaz Eşyalarında Oluşan Küçük Arızaları Kendilerinin Servise İhtiyaç Duymadan Onarmaları Konusunda Yardımcı Olmak Ve Onaramadıkları Arızalar Durumunda Teknik Servisler Karşısında Bilinçli Bir Tüketici Olarak Neler Yapmaları, Nelere Dikkat Etmeleri Gerektiği Hakkında Kendilerini Bilinçlendirmek.

Buzdolabım Alt Bölmesini Soğutmuyor ?

Bu Arıza Daha Çok Nofrost Buzdolaplarında Sıklıkla Karşılaştığımız Bir Arıza Türüdür..!

Dolabın Dondurucu Bölmesi Sorunsuz Çalışıyordur Ama Günlük Kullanım Bölmesinde Soğukluk Yoktur.

İlk Akla Gelen İhtimal Buz Dolabınızın Kapağının Açık Kalma İhtimalidir ?
    Kapaklardan Herhangi Birisi 3-5 Saat Süreyle Açık Kalmışsa Eğer Siz Fark Etmeden Dolap Bloklama Yapmış Olabilir

Bloklama Nedir ?

Bloklama Özetle Fanın Üfleme Yaptığı Hava Kanallarının Buz Dolarak Tıkanmasıdır Soğuk Havanın Dolaşımın Tıkanmasıdır, Hava Kanalları Tıkantığında Haliyle Alt Bölmeye Soğukluk Ulaşmayacaktır..!

Dolapların Kapı Ve Gövde Arasında Bulunan Butonlar Vardır Bu Butonlar Kapıyı Açtığınızda Dolabın İçerisindeki Aydınatma Sistemini Devreye Sokarken, Fan Sisteminide Devreden Çıkardır.

Kapı Açık Kaldığında Fan Sistemi Devreden Çıkar,
    Kapı Açık Kaldığı İçinde Soğutma Sürekli Boşa Gider, Buzdolabı -20 Dereceye Ulaşamaz Ve Otomatik Atmaz Motor Devreden Çıkmadığı İçin Sürekli Soğutarak Buz Yapar Ve Bu Buz Hava Kanallarını Tıkar. Böylelikle Hava Dolaşımı Engellenir Ve Bloklama Yapar Dolap, Haliyle Alt Bölmeyede Soğuluk Geçmez.

Eğer Dolabımızın Kapılarından Birinin Açık Kaldığından Eminsek ...!

Yapmamız Gereken Dolabımızın Fişini Çekerek Kapılarını Açarak İçini Tamamen Boşaltıp 48 Saat Kapıları Açık Şekilde Bekletmemiz Gerekiyor,
    Bunu Yaparken Eğer Kış Ayındaysak Ve Dolabın Bulunduğu Odada Kalorifer Vs. Yoksa Odayı Normal Oda Sıcaklığına Getirmemiz Gerekiyor Çünki Kış Aylarında Eğer Dolabın Bulunduğu Ortam Soğuksa İçindeki Buzun Erimesi 1 Haftayı Geçebiliyor.

48 Saat Çok Uzun Bir Süre 24 Saat Bekletsek Olmazmı Yada Ben Baktım Hiç Buzlanma Yok Diyorsanız ??

Şunu Hatılatayım Hava Kanalları Buzdolabının Yalıtımı Yüksek Olan Bölümler İçerisindedir Ve Gözle Görmek Mümkün Değildir, O Bölgedeki Yalıtım Güçlü Olduğu İçin Buzlar Kolaylıkla Erimeyecektir. Bu Nedenle Oda Sıcaklığında Minimum 48 Saat Bekletmek Şarttır. Ancak Bir Teknisyen Tarafından Dobın İçi Sökülür Ve Hava Kanalları Açılarak Dışardan Sıcak Uygulanarak Bir Kaç Saatte Eritilebilir İçindeki Buzlanma Ve Buda Çok Özen İsteyen Bir İştir Hem Dolabın İçi Komple Sökülür Hemde Dışardan Uygulanan Sıcak Esnasında Çok Profosyönel Davranılmalıdır Yoksa Pilastik Aksam Sıcak Nedeniyle Eriyebilir Yamulmalar Meydana Gelebilir, Ve Bireysel Olarak Sizin Yapabileceğiniz Birşey Değildir. Mutlaka Bir Teknisyen Tarafından Kontollü Sökülmesi Gerekmektedir.

Kısacası Kapıların Açık Kaldığından Eminseniz Fişi Çekerek 48 Saat Oda Sıcaklığında Bekletiyorsunuz Kapıları Açık Bir Şekilde

Nadirende Olsa BuDurumda Dolabın Altından Sular Gelebilir Aşırı Bir Erime Olduğundan Eriyen Buzlar Dolabın Buhar Kabından Taşabilir Buda Panik Yapılacak Bir Durum Değildir.

48 Saat Sonunda Fişi Taktığınızda Dolabınız Normale Dönecektir.

KAPILARIN AÇIK KALMADIĞINDAN EMİNSENİZ ...!

Akla Gelen En Çok Karşılaşılan 2. Secenek Dolabınızın Su Tahliye Kanallarında Olulaşabilecek Tıkanmalarıdır.

Dolabımızın Soğukluğu Üreten Buzluğu Etrafı Resistanlarla Kaplı, Üzerinde Hava Geçiş Kanalları Olan Bir Metaldir.

Dolabımız Her 8 Saatte Bir Dinlenmeye Geçerek Resistanslar Sayesinde Buztutmuş Bu Metal Buzluğun Üzerindeki Buzları Eritir Ve Hava Kanallarını Açar.

( 8 Saatlik Dinlenme Dolabın Otomatiğe Geçmesiyle Karıştırılmasın O Çok Farklı Birşey )

Rezistansların Erittiği Buzlar Dolabın Atık Su Kanalları Sayesinde Dışarı Atılır.

Bazılarınız Görmüşsünüzdür Belki Dolapların Motorlarının Üzerinde Yada, Motor Yanında Suluklar Vardır, Dolabın İçinde Eriyen Su Bu Suluğa Dolar Ve Motor Isısı Sayesinde Buharlaşıp Gider Siz Farkında Bile Olmadan.

Eğer Dolabınızın Atık Su Kanalı Tıkandıysa ...!

İçeride Kalan Su Bloklama Yaparak Hava Kanallarının Bu Sularla Dolmasına Ve Suların Donarak Hava Kanallarını Tıkamasına Neden Olur Ve Bu Çok Sık Raslanılan Bir Durumdur.

Su Kanallarının Temizliğini Yalnızca Profosyönel Bir Teknisyen Yapabilir, Dolabın İçinin Sökülmesi Gerekmektedir Ve Uygun Aletlerle Kanal Temizliğinin Yapılması Gerekmektedir. Ama Dolabın İçi Buz Doluysa Gelen Teknisyen Dolabınızın Fişini Çekerek 24-48 Saat Sonra Tekrar Geleceğini Belirtebilir, Buzların Erimesi İçin.

Su Kanallarının Tıkanması Size Çok Büyük Bir Masraf Çıkarmaz Hatta En Uygun Fiyatlı İşlemlerdendir.

AKLA GELEN DİĞER BİR SEÇENEK..!

Dolabınızın Sülkilasyon Yapan İç Fan Motoru Yada Butonlarının Bozulmuş Olabileceğidir,

Butonlardan Biri Bozuk Olursa Fana Elektirik Göndermeyecektir Ve Fan Hava Dağıtamayacaktır, Yada Fanın Kendisi Bozulmuştur.

Bunu Anlamak İçin..!

Çalışır Durumda Olan Dolabımızın Yanına Gidiyoruz Üst Dondurucu Kapağını Açıyoruz Ve Elimizle Dolabın Gövdesinde Bulunan Düğme/Butonu Parmağımızla Bastırarak Dolabın İçinden Gelen Fan Sesini Dinliyoruz.

Eğer Butona Bastığımızda Fan Motorunun Üfleme Sesi Geliyorsa Butonlar Ve Fan Motoru Sağlam Demektir, Ama Butona Bastığımız Halde Bir Ses Gelmiyorsa Muhtemelen Butonlardan Birinde Yada Fanda Sorun Olabilir.

Fan Yada Buton Değişimide Profosyönel Bir Teknisyen Tarafından Yapılması Gereken Bir İşlemdir, Sizin Yapabileceğiniz Birşey Değildir.
    Buton/ Düğme Değişimide Çok Büyük Bir Masraf Açmaz Size Fan Motoruda Öyle Düşünüldüğü Kadar Büyük Bir Masraf Çıkaracak Bir Parça Değildir.

DİĞER BİR İHTİMALSE..!

Devre Kesici Ve Rezistanslardan Birinin Yada Bir Kaçının Bozulmuş Olabilme İhtimalidir.
    Devre Kesici Dediğimiz Parça Rezistansların Aşırı Isınması Halinde Değişen Bir Parçadır Ama Genellikle Zaman İçinde Özelliğini Kaybettiği İçin Değişmesi Gerekir, Devreyi Kestiğinde Rezistanslara Elektirik Gitmediği İçin Dolap Bloklama Yapar. Çok Masraflı Bir Arıza Değildir.

Rezistans Bozulması Durumunda Dondurucunun Buzu Erimeyeceğinden Dolap Yine Bloklama Yapar Ve Soğutma Kanalları Tıkanır Ve Rezistansların Değişmesi Gerekbilir Rezistanslarla Birlilkte Devre Kesici Ve Sensörlerinde Değişmesi Gerekebilir Ve Diğerlerine Göre Biraz Daha Masraflı Bir Durumdur.

Devre Kesici Ve Rezistanslar Çok Profosyönel Biri Tarafından Değiştirilmelidir En Ufak Hata Dolabın Masrafını Çok Fazla Artırabilir. Zor Ve Zahmetli Bir İştir.

Son Olarak Akla Gelense
    Fan Motoruna Ve Rezistanlara Elektirik Veren Kumanda Eden Elektronik Kart Yada Aynı Görevi Gören Mekanik Saat Eğer Kartta Kıscası Beyinde Bir Arıza Meydana Gelmişse Gerekli Komutları Vermediği İçin Dolap Bloklama Yapmış Olabilir En Yüksek Maliyetli Arza Türüdür Zaman Zaman Hem Rezistans Hemde Beynin Aynı Anda Arza Vermeside Olasıdır. Bozulan Fan Yada Rezistans Beyne Zarar Verebilmektedir. Nadirde Olsa.

Buzdolabı Altını Soğutmuyor.
    Buzdolabı Alt Soğutmuyor.
    Buzdolabı Alt Bölme Soğutmuyor.
    Buzdolabı Üstü Normal Altı Soğutmıyor.
    Buzdolabı üstü Soğutuyor Altını Soğutmuyor.

Ustam bizim vestel buzdolapta bi problem olmaya başladı küçük kapısının etrafı aşırı derece el değmeyecek kadar ısınma ve hatta kapının önündeki buzlu gıdalar sıcaktan erimeye başladı arttı olarak alt kısımdaki gıdalar galiba tam soğutmadıgi için bozulmaya ve arka kısmı aşırı buzlanma yapmaya başladı acaba yukarıda bahsettiğiniz 48 saatlik dinlendirme işe yararmı teşekkürler

• ulaş2014 kullanıcısına yanıt
    Eğer dediğiniz kadar sıcaklık oluyorsa bence bir servise gösterin. Zamanında vestel buzdolaplarının yangına sebebiyet verdikleri haberleri vardı. Dikkatli olun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ezimuse

Eğer dediğiniz kadar sıcaklık oluyorsa bence bir servise gösterin. Zamanında vestel buzdolaplarının yangına sebebiyet verdikleri haberleri vardı. Dikkatli olun.
    Değerli Arkadaşlar,
    Öncelikle şimdiden yardımlarınız için çok teşekkür ederim.
    Sİmens Marka Buzdolabım var. Üst tarafı soğutucu alt tarafı dondurucu olan modelden.
    Sorunum şudur ki dolabın içinde bulanan şu şişesinin kapağı açılmış ve yaklaşık yarım litre su dolabın içine boşalmış.Ancak Soğutucu bölümünün en altına baktığımda hiç su bulunmamaktaydı. Su soğutucunun en altında bulunan kanallardan içeri akmış. Bu olaydan sonra Soğutucu bölümü iyi soğutmamaya başladı. Soğutucu bölümü 04 dereceye ayarlı olmasına ragmen ölçtüğümde 15-16 derece değer vermekte.
    Sizce dolabımı fişten çekip 48 saat beklemek yeterli olur mu? yoksa dökülen su miktarının fazla olmasından dolayı tahliye için servis çağırmam gerekir mı?

• 
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.