Şimdi Ara

buzdolabının kapagını acsak ve beklesek odayı sogutur mu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
23
Cevap
0
Favori
5.134
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bi arkadas sordu garib bi soru paylasmak ve yorumlarınızı almak istedim soru su buzdolabının kapagını acsak ve beklesek odayı sogutur mu

• zararlı buzdolabının kapağını açık bırakmak..
  • olmaz.. çünkü bozdolabının arkasında evaparatör var.. buzdolabının içindeki sıcaklığı dışarı atıyor..Yani içinde bulunan soğutucu gaz içeriden aldığı sıcaklığı dışarıya bırakıyor.. buda odada herhangi bir hava değişimi olmaz anlamına geliyor
  • quote:

Orjinalden alıntı: ZEUS__

zararlı buzdolabının kapağını açık bırakmak..

Yani : " Ne kopari kopari eko futbol"
  • quote:

Orjinalden alıntı: tremfişak

olmaz.. çünkü bozdolabının arkasında evaparatör var.. buzdolabının içindeki sıcaklığı dışarı atıyor..Yani içinde bulunan soğutucu gaz içeriden aldığı sıcaklığı dışarıya bırakıyor.. buda odada herhangi bir hava değişimi olmaz anlamına geliyor

Aynen öyle.Buzdolabının arkasını hiç tuttuysan farketmişsindir.Sıcaktır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ABSOLUT -- 4 Nisan 2007; 16:25:30 >
  • en fazla 3 5 derecelik bi sıcaklık yapar arkadan gelen sıcaklık

ben denedim oldu tavsiye ederim
  • olsa bile elektrik faturası çok yüklü gelir
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Su sebilleri neden koku yapar?
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • bizim buralarda klimalar satista sizin orada daha cikmadi ise yollarim
  • paranız çok galiba fatura uçar
  • onun yerine klima al.
  • termodinamikte teorik olarak oda ısınır.
  • quote:

Orjinalden alıntı: nJOY

termodinamikte teorik olarak oda ısınır.

baba ne yaptin sen ya
    ayrodinamik te ne olur
    guzel cevap mis tuttum
  • biz evi fırınla ısıtıp derin dondurucuyla soğutuyoz
  • quote:

Orjinalden alıntı: Leonidasss

biz evi fırınla ısıtıp derin dondurucuyla soğutuyoz

oha

bende bi keresinde ütün altını kullanarak çaydanlkta su kaynatıp kahve içmiştim
    eve yeni taşınmıştık ocak falan yoktu ama ütü de kaynatıyo suyu aklınızda bulunsun
  • quote:

Orjinalden alıntı: japonlaryapiyo

quote:

Orjinalden alıntı: nJOY

termodinamikte teorik olarak oda ısınır.

baba ne yaptin sen ya
    ayrodinamik te ne olur
    guzel cevap mis tuttum

Sen anlamazsın Japon teknolojisi

• ısı transferı dersinin beylik geyiğidir bu mevzu,tamamıyla yalıtılmış bir odada sadece buzdolabı çalısıyor ve dolabın kapağı açık,oda sogurmu ?

basıt tabir ile anlatacak olursak ,sogumaz çunku mevzu enerji mevzusudur,odaya dısarıdan enerji girmekte buna mukabıl herhangi enerjı çıkısı olmamaktadır,enerjıdekı bu artısın denklemın obur tarafında dengelediği unsur sıcaklıktır,yani buzdolabı kapağiaçık olsa bile entalpi gereği sıcaklık artacaktır
  • quote:

Orjinalden alıntı: b_sevki

ısı transferı dersinin beylik geyiğidir bu mevzu,tamamıyla yalıtılmış bir odada sadece buzdolabı çalısıyor ve dolabın kapağı açık,oda sogurmu ?

basıt tabir ile anlatacak olursak ,sogumaz çunku mevzu enerji mevzusudur,odaya dısarıdan enerji girmekte buna mukabıl herhangi enerjı çıkısı olmamaktadır,enerjıdekı bu artısın denklemın obur tarafında dengelediği unsur sıcaklıktır,yani buzdolabı kapağiaçık olsa bile entalpi gereği sıcaklık artacaktır

Buzdolabının motoru dışarıdaysa
  • Buzdolabının anasını ağlatırsın o olur başka birşey olmaz
  • bu kadar onyargi ile yaklasmayin bence buzdolabinada bir sans verin dene arkadasim bence sen belki isitir
  • quote:

Orjinalden alıntı: TRaMbLeN

quote:

Orjinalden alıntı: Leonidasss

biz evi fırınla ısıtıp derin dondurucuyla soğutuyoz

oha

bende bi keresinde ütün altını kullanarak çaydanlkta su kaynatıp kahve içmiştim
    eve yeni taşınmıştık ocak falan yoktu ama ütü de kaynatıyo suyu aklınızda bulunsun

bende tost yapmıştım karışık ütüyle çok güzel oluyor .. ekmekte ısıtabilirsin

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.