Şimdi Ara

Bilgisayar Odayı Isıtır mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
1
Favori
4.350
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Küçük bir odam var.Bilgisayar kasasının powerından ve kasa fanından sıcak bir hava çıkıyor doğal olarak ve bunun oda ısısını arttırdığını düşünüyorum.Olabilir mi?

• Dediğin şey teknik olarak mümkün. Eğer odanın kapısını ve penceresini kapatırsan ve duvarların ısı yalıtımı iyiyse, ufak bir miktar ısı artışı olur. Bu ısı artışı çok çok az olur. Ama bunun için örnek vermek gerekirse, 500W civarı güç harcayan bir oyun bilgisayarının günün yüzde 80'ini açık olarak geçirmesi gerekir. Bu dediklerimi Termodinamik ve Isı transferi kanunlarına göre anlattım. İnternete bu iki konuyu yazarsan daha detaylı bilgi edinebilirsin. Makine mühendisliği forumlarından direk kitabına da ulaşabilirsin
  • çok küçük bir miktar artırabilir ama ısınma yöntemi olarak kullanmayı diyorsan 10-15 kasa lazım
  • ısıtır tabiki.
    özellikle yazın 1-2 derecelik ısı artışları bile can sıkıcı olurken bunu çok rahat farkedebiliyorum. abimle aynı odada kaldığımız zamanlarda sırf bu yüzden her fırsatta bilgisayarı uyku moduna alıyodu

ayrıca ek bilgi olsun bu ısının bilgisayarın ne kadar iyi soğutulduğuyla alakası yok bilgisayarın o an çektiği güçle alakası var yani oyun falan oynarken sisteminizin sıcaklığı aynı bile kalsa boştaki haline göre odayı daha çok ısıtır
  • Bilgisayar kullanımının çok olduğu yerlerde,ofislerde kafelerde diğer odalarına göre bu odalar her zaman sıcaktır. 1 bilgisayar ne kadar ısıtır bilmem ama 15-20 pc ve üzerinde kayda değer bi artış olur odada..
  • Çok sesli biryerde oturduğumdan camı pek açamıyorum.Vantilatörde işe yaramıyor.Klimada taktırma imkanım yok.Bana bununla ilgili önerebileceğiniz birşey var mı?
  • Abicim siz şakamı yapıyorsunuz? kalorifermi bu kardeşim odayı ısıtsın.Bilgisayardan bahsediyoruz.Bunun olabildiğince soğuk olması gerekiyor.Sen tam tersine ısıtırmı diyorsun (Odayı).Demek o kadar ısınıyorki odayı ısıtabileceğini düşündün...Bana sorarsan o pc'nin bir bakıma ihtiyacı var.Odayı ısıtabilemeden yanar gider valla :D
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Elektrik Sobası mı ? Klima mı ?
    15 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: ersand90

Çok sesli biryerde oturduğumdan camı pek açamıyorum.Vantilatörde işe yaramıyor.Klimada taktırma imkanım yok.Bana bununla ilgili önerebileceğiniz birşey var mı?

Şu tarz ürünler var:

http://www.ufotr.com/Sayfalar.aspx?KatID=E33FN3EFJ38LO3FVJ38LS3LOV48O&SayfaID=E33FN3EFJ38LO3FVJ38LS3LOV4BB
  • quote:

Orijinalden alıntı: OkyanusAskin

Abicim siz şakamı yapıyorsunuz? kalorifermi bu kardeşim odayı ısıtsın.Bilgisayardan bahsediyoruz.Bunun olabildiğince soğuk olması gerekiyor.Sen tam tersine ısıtırmı diyorsun (Odayı).Demek o kadar ısınıyorki odayı ısıtabileceğini düşündün...Bana sorarsan o pc'nin bir bakıma ihtiyacı var.Odayı ısıtabilemeden yanar gider valla :D

Yalnız konu sahibi hocamız odasının küçük olduğundan ve cam açamadığından bahsetmiş. Zaten taze hava girişi kısıtlı olduğu için ısı yapması çok normal. Benim bildiğim sertifikasız, kalitesiz bir psu gayet de ısı yayar. Aynı şekilde laptop cihazlarda da pil çok ısınır mesela.
  • Ne olursa olsun dostum...Böyle bir konu açabiliyorsanız bilgisayarınızın inanılmaz derecede ısınıyor demektir...Bunu ciddiye almalınsız çünkü gerçekten bir sıkıntı var.Ama pc umrumda değil,yeterki oda ısınsın diyorsanız,peki. :D
  • doğrudur kapı pencereyi kapatınca benim makinede içerde adama ter döktürüyor
  • Pc soğtucunuzu çok merak ettim doğrusu? :D
  • Isıtır tabi ki 20 bilgisayarlı bir internet kafeye girin en basitinden eğer klima yoksa içerde mekanın dışarıdan daha fazla sıcak olduğunu hissedersiniz girer girmez.
  • quote:

Pc soğtucunuzu çok merak ettim doğrusu? :D

• radyatörü kasa dışına kurmuşsunuz tamamda benim anlamadığım işlemcinin üstüne gelen soğutucu parçası neden kasanın dışında??? 0_O
  • Yeni sobanız hayırlı olsun o zaman
  • quote:

Orijinalden alıntı: N A C K

Yeni sobanız hayırlı olsun o zaman

eyvallah yazın sıkıntı oluyor aslında makine sıcaklığı gayet iyi durumda fakat soğuturken ısıttığı havayı oda içine yayıyor o biraz sıkıntı onuda pencereyi açarak hallediyorum
  • quote:

radyatörü kasa dışına kurmuşsunuz tamamda benim anlamadığım işlemcinin üstüne gelen soğutucu parçası neden kasanın dışında??? 0_O

resimden pek anlaşılmıyor ama işlemcinin üzerindeki parça aslında hem soğutucu blok hem pompa hemde fan kontrol devresine sahip birden fazla parçadan oluşuyor
    ben soğutucu blok hariç tüm kısımları söktüm pompayı iptal edip kendi aldığım pompayı soğutucu ünite içine taktım fan kontrol devresinde soğutucu sistemin ön kısmına yerleştirdim kullanım kolaylığı için zaten corsair kullanan kişilerin ön büyük sıkıntısıda bu fan kontrolü için kasa kapağını açmak zorunda kalmaları corsair yaptığı hatayı ben yapmadım yani gerçi diğer modellerinde fan kontrolü için harici bir ünite piyasaya sundular fakat haricen masraf ve yer kaplıyor
    corsair h80 ni aldınktan bir hafta sonra kesmiştim kendi soğutucumu yapmaya karar vermiştim ve bulunması en zor parçalrdan olan cpu bloğunu ve fan kontrol devresini kullanmaya karar vermiştim şünkü cpu bloğu gerçekten güzeldi ve performansı etkileyecek en önemli parçalardan biri idi neyse cpu üzerindeki parça aşağıdaki resimde mevcut

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alialtin -- 30 Mayıs 2013; 0:06:17 >

• Soğutmanız ilgi çekici sistem özellikleriniz ve sıcaklık değerleriniz nedir?
  • sen odayı ısıtmaktan bahsediyorsun ben acer netbook ile kaşarlı sucuklu tost yapıyorum sen ne anlatıyon ?

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.