Şimdi Ara

BWs 100 Yardım !

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
3.853
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Bütün yaz calıstım cabaladım motor alıcak kadar parayı biriktirdim.Agility 125 yada BWs düşünüyorum.Agility hakkında yeterince bilgim var ama BWs hakkında cok şey bilmiyorum.2T olması beni korkutuyor.Ne kadar yakar ? Yedek parçası bulunurmu ? bulunursa ucuz mudur ? ws gibi sorularım var..Sağlamlığınıda gayet iyi biliyorum..Şimdiden teşekkür ederim

• bir süre bws kullandım, ilk motorumdu ama kaza yapıp erken ayrıldım ortalama 2000-2500 anca yapmışımdır. ama çevremde çok fazla va r. ama deneyimlerden yola çıkarsak, çok yakmıyor, parçası çok bol ve fazla pahalı değil. bu konuda kymco oldukça pahalı. grand dink için arkadaşa çok geçirdiler. iyi kaçar ve çok zevkli kullanımı var. yaygın inanışa göre 2t olmasına rağmen şişme yapmıyor. çok zevkli motor. scoterın endurosu. toprakta çok zevkli oluyor
  • etrafımda ne kadar bws kullanan varsa hepsi çok yakmasından şikayetçi 1 kere kullandım kısa mesafede pek keyif vermedi city ye çok alıştım çünkü.Bi arkadaşımda da agility 125 var şu an 18.000 kilometrede ve çeşme izmir arası gidip geliyo sürekli. 3 yıllık çok saglam çıktı. daha arıza yapan parçası olmadı.ama garanti bittikten sonra egzozun bir patlarsa en az 600 tl yi gözden çıkarıcaksın.kymco ucuz ama yedek parçalar pahalı
  • Evet BWS biraz çok yakar. Sonuçta 2 zamanlı. Ama performans bakımından yaktığının hakkını da verir.

Yakın bir arkadaşım kullanıyor ve şu an km de 15 kuruş yaktığını söylüyor.

BWS sağlam motordur, çok sık arıza yapmaz. Kullanımı zevklidir ama ekonomik değildir.

Agility hiç kullanmadım, çevremde kullananlardan aldığım bilgiye göre ; az yakan ( 10 krş civarı ) sağlam, dayanıklı bir motor. Bildiğim kadarıyla ; kymco civatalarını bile kendi üretiyor. Civataların üzerinde "kymco" ibaresi görmüştüm. Ve şunu da biliyorum ki ; bir zamanlar, KYMCO, Kawasaki' ye motor bloğu yapan bir firmaydı. ( halen yapıyor mu bilmiyorum )

Ben olsam ; en azından, model bakımından KYMCO yu tercih ederdim.

Yok, "Ben illaki BWS alıcam" diyorsan da ; mümkün oldukça modeli yüksek olsun.

• bu devirde 2t motosiklete bulaşma derim, her yönden avantajlıdır 4 zamanlılar.
  • BWS atak ve zevkli motordur.100km de diğerlerinden fazlan 1 lt yakıyor diyebiliriz.

ama KYMCO kore malıymış.çin değil yani.hem baktım güzel duruyor.eğer süreceğin yollar arazimsi değilse düşünülebilir.tipi hoş.eğer her yere çamura çaylağa girerim arkadaş diyorsan BWS den şaşma.
    www.genckolik.net/motorsiklet/135316-hangi-motor-hangi-ulkenin-mali.html
  • Bu hacimler içinde performans ve eğlence istiyorsan BWS biçilmiş kaftan. Ama bizim milletin scooter kullanma (kullanamama) alışkanlığından farklı bakımını kontrollerini vs zamanında yapacaksın. Şu kadar daha idare etlere, ya neyse bir ara baktırırımlara girersen üzer seni. 4Tlerden fazla yakar tabi ki. Fakat verdiği zevk için kabul edilebilirdir bence. Yedek parça hakkında zaten gerekli bilgi verilmiş. Yoksa agility 125 al tabi ki.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GullyFoyle -- 13 Ekim 2009; 23:22:57 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    RKS 150 NASIL MOTOR ?
    12 yıl önce açıldı
    C200 d 160 bg hakkında yardım
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • BWS çok zevkli makinadır. Özellikle arazide acaip eğlenceli..
    Ancak günlük kullanıma çok uygun bir model değil! Nerden baksan 5 litre civarı yakıyor. Buna ek olarak birde 2T yağ koyman gerekiyor 300km'de bir falan. Biliyorsunuz, 2 zamanlı motorlar yağ ve benzini karıştırarak yakıyor. Dolayısıyla makinanın 100km'de maliyeti sana 6 litre civarı bir yakıt parasına tekabul edecektir. Suzuki V-Strom yada Kawasaki ER6-F'in 100km'de 5 litre yaktığını hatırlatsam burada ne demek istediğimi anlarsın sanırım.

Yedek parça konusuna gelince. Evet, genel parçaları çok fazladır. Yani değişmesi heran gerekebilecek parçalar. Ve ucuzdurda.. Ama motor ömrü 2T olmasından kaynaklı 30.000 civarı tükenir. Rektifiye ister. 200 liraya komple motor yaptırır, bi 30.000 daha binersin. Kymco Agility 125'e ise iyi bakarsan 50-60.000 rahat, sorunsuz gidersin. Belkide çok daha fazlası!

2T'nin zevki bambaşkadır ama bunlar sadece eğlence araçları olmalı bence! Yani bir nevi oyuncak!! 2T crossların hastasıyım; çok isterdim garajımda birtane bulunmasını! Fakat günlük kullanım için "pahalı" makinalar..

Tavsiyem Kymco Agility'den şaşma. Performans konusunda da BWS'den aşağı kalmaz ve hatta hızını aldıktan sonra BWS'den 20-30km/saat daha hızlı gider..

• quote:

Orijinalden alıntı: NovariX

BWS çok zevkli makinadır. Özellikle arazide acaip eğlenceli..
    Ancak günlük kullanıma çok uygun bir model değil! Nerden baksan 5 litre civarı yakıyor. Buna ek olarak birde 2T yağ koyman gerekiyor 300km'de bir falan. Biliyorsunuz, 2 zamanlı motorlar yağ ve benzini karıştırarak yakıyor. Dolayısıyla makinanın 100km'de maliyeti sana 6 litre civarı bir yakıt parasına tekabul edecektir. Suzuki V-Strom yada Kawasaki ER6-F'in 100km'de 5 litre yaktığını hatırlatsam burada ne demek istediğimi anlarsın sanırım.

Yedek parça konusuna gelince. Evet, genel parçaları çok fazladır. Yani değişmesi heran gerekebilecek parçalar. Ve ucuzdurda.. Ama motor ömrü 2T olmasından kaynaklı 30.000 civarı tükenir. Rektifiye ister. 200 liraya komple motor yaptırır, bi 30.000 daha binersin. Kymco Agility 125'e ise iyi bakarsan 50-60.000 rahat, sorunsuz gidersin. Belkide çok daha fazlası!

2T'nin zevki bambaşkadır ama bunlar sadece eğlence araçları olmalı bence! Yani bir nevi oyuncak!! 2T crossların hastasıyım; çok isterdim garajımda birtane bulunmasını! Fakat günlük kullanım için "pahalı" makinalar..

Tavsiyem Kymco Agility'den şaşma. Performans konusunda da BWS'den aşağı kalmaz ve hatta hızını aldıktan sonra BWS'den 20-30km/saat daha hızlı gider..

Altına imza atılır bu mevzuda. :)

• q

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ymn_5454 -- 7 Mayıs 2015; 11:46:42 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ymn_5454

konuyu 5 sene hortlattım :D . novarix hayattamı değilmi bilmiyorum ama biraz daha atarsa balina bile yiyemicek. bws km de normal kullanımda 2,5lt , gaz açık kullanımda ise 3,9 lt yi görmen biraz zor. 2zamanlı motor ama şişme falan yapmaz yapsaydı bu drag kullanımda 8 senede yapardı. o 30-40 km hızda torkunun güzel olduğu zamanlarda ki o zaman gazı açarsan arkaya bile itiyor.150 likleri soluyorum. max hızdan fazla bişi bekmeleyin 110-120 ki bu 2t 100cc için mükemmel. sanki doğuştan malossi bi motorsiklet

KM'de 2.5lt derken ? ;))))) laf sokacagim derken bir seyler ters gitti sanirim. Bir daha gozden gecir bana kalirsa.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ymn_5454

konuyu 5 sene hortlattım :D . novarix hayattamı değilmi bilmiyorum ama biraz daha atarsa balina bile yiyemicek. bws km de normal kullanımda 2,5lt , gaz açık kullanımda ise 3,9 lt yi görmen biraz zor. 2zamanlı motor ama şişme falan yapmaz yapsaydı bu drag kullanımda 8 senede yapardı. o 30-40 km hızda torkunun güzel olduğu zamanlarda ki o zaman gazı açarsan arkaya bile itiyor.150 likleri soluyorum. max hızdan fazla bişi bekmeleyin 110-120 ki bu 2t 100cc için mükemmel. sanki doğuştan malossi bi motorsiklet

Çok şükür hayattayım..

Laf sokmaya çalışacağım, arada da reklam yaparım diye düşünerek 5 yıllık konuyu hortlanman da oldukça komik olmuş! BWS 100cc'nin 2.5lt yaktığı iddiaasına söyleyecek sözüm yok, olamazda zaten. 2T-100cc bir makinanın 2,5lt/100km yakabileceğine inanıyorsan hayatta mutlulukar dilerim. 100cc'lik bir scooter ile drag mrag muhabbeti yapıyorsan da o mutluluğu yakalayabileceğini düşünüyorum, keza 'cehalet' mutluluktur..

Dilerim 'doğuştan malossi(!)' scooterını çabucak satabilirsin. 100km'de 2,5 lt yakan ve her türlü dragta 150'lik falan dinlemeden ayıklayabilen bu cengaverin tadına başkaları da baksın biraz..

BWs 100 Yardım !

• 100 kmde 2,5 lt yakıyo demedim, yaktırabilirsiniz. bws kullanıcısın heralde. motosikletin rodajı güzel karbürator ayarı tam hava filtresi temiz bi şekilde sabahları hava almak için bindiğimde max 20 kmh bir daha söylüyorum hava almak için bindiğimde max 20 kmh(normal kullanımda yazmışım özür dilerim) gazı az daha kıssam dengemi kaybedecek gibi kullanıyorum. ve o şekilde 2,5 km görmek mümkün. yani yok ekmek alıyım, yok market yapayım diye değilde 20 kmh hızla (bws nin sesini bilirsiniz) nerdeyse rolantide kullanıyormuş gibi kullanırsanız. mümkün. zaten 3,9lt yaktırabilirsiniz orda bi sıkıntı yok. bi de malossi demedim sanarsın malossi dedim buraya da dikkat et ve ben mu motorsikletten önce honda spacy, salcanonun 100 lüklerini de kullandım. o yüzden bi garip geldi. drag gibi kullanmak derken sağıma birini alıp kapışmıyoruz, gaz hep açık kullanımda. 100cc yi gaz açık kullansan ne olur. zaten gitmiyo.

• Bende uzun süredir bws100 kullanıcısıyım motor haliç komple modifiye parçalar ile topluyorum şu anda modifiye silindir ve malossi piston silindir almak üzereyim bunlarıda alınca birde 28lik karbüratör takıcam yer uçağı olacak :) şu anda 120 görüyor ama çok o hızla kalırsak şişiyor :)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.