merhaba arkadaslar. benim neyime demedim intel bx chipsetli pII 350 sistemime seagate 60mb (ATAIV) hdd aldim. mevcut anakart ve islemcimle bu harddisk'i kullanabilirmiyim - bios guncellemesiyle falan- yoksa anakart ve islemciyi degistirene kadar hdd'yi rafa mi kaldiracam. simsiden herkese tesekkurler. sevgi,saygi
birkere 60mb deil 60gb vede anakartının modelini yazarsan yardımcı olabiliriz ama bx ler genelde destekliyor en azından gigabyte bx2000+ in desteklediğini deneyerek gördüm anakartının tam modelini yaz yazalım bizde sana
Jumper ını son sokete takarak ancak kullanabilirsin....o zaman 32.5gb olarak tanıyacak hdd ni:başka şekilde kullanabileceğini zannetmiyorum ata33 boardun ile....ilk windowsu yüklerken daha önceden bx çipsetinle başka bir hdd için aldığın image(norton ghost ile) dan yararlanabilirsin!(sorun yaratırsa)
amiral boardı bilmeden konuşmamız yalnış ya ata 66 varsa heheh
Zaten o nedenle ata33 diyerekten belirttim Can kardeş!
ya bu arada nedicem sende overclock diye bi bench sonucu daha var onu hangi programla yapıon link verebilirmisin
Yok sitesine girip üye ol:bilgileri kendin yazıyorsun...hani bu madonion bazen denyoluk yapıp açılmıyoya...yardımcı olur diye düşündüm görmek isteyenler için!
ok saol ama öle ise isteyen istediği değeri yazar
Merak eden nasılsa madonion da arayıp bulacaktır zati....ben güzellik olsun çeşit olsun ortada yanıp dönsün diye yazdım zati!
anakartım Aska Intel 440BX. secondary master ve primary slave olarak denedim, bios'ta Auto sectim. Amiral kardes senin dedigin gibi jumperlarla oynayip deniycem, tekrar saolun.
Bu modda ayarladığında sadece hdd ni primary slave olarak tanıyacaktır...bu nedenle auto seç mutlaka bios ayarlarını:başka bir 40gb ve üstü hdd secondary olarak bağlamak istersende yeni hdd ne tekrar jumper operasyonu yapacaksın ama bu sefer diğer ide kablosunu kullanmak gerekir yani cd-rom iptal o zaman...bu teknikle bir ide kablosuyla ancak bir hdd bağlanabiliyor!(ve onuda slave olarak tanıyor primary veya secondary)
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme