Bu araçta Tesla'daki gibi otonom sürüş var mı? |
BYD SEUL U EV (2. sayfa)

-
-
Bugün Mengerler Byd de inceleme şansım oldu dev gibi araba boyum 1.90 kokpit olsun iç aksam malzemeleri gayet kaliteli arabanın içinde rahat edersiniz. Byd dolphini inceledim onunda arka koltukları gayet iyiydi. Ön koltukları kendi oturuş pozisyonuma ayarladım ve arkaya oturdum gayet geniş diz mesafesi var. Hatta araçta yanımda oturan birinin Honda civic'im var dedi. İç hacmi aynı ve daha iyi dedi. Bu arada teslimat soracaktım. Müşteri temsilcileri full doluydu.
.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Tesla da şu an yarı otonom mevcut. Bu araçta da aynı şekilde yarı otonom var. Tam otonom muhtemelen 2025 modellerle beraber olacağını düşünüyorum. Ama Avrupa’da şu an tam otonom sürüş için izin verilmedi. Bir kaç seneye onun iznide çıkar ve Türkiye’de de tam otonom sürüşe geçilir.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Aracın bana göre tek dezavantajı bagajı. D segment SUV bir araca göre bagajı küçük kalmış maalesef.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Adem Bolat -- 16 Şubat 2025; 0:41:44 >
https://youtube.com/watch?v=pfaLPlf-d6U&si=8T0ZcZB7uf8Qo1Pu
Evet biraz öyleydi. Fakat ben daha çok oturma konforuna baktım benim için önemli olan oturma konforu bir çok arabadan iyi bu yüzden tıklım tıklım doluydu. MT ile görüşebilmek için sekreterden sıra alınıyordu
Bende çok beğeniyorum aracı. Fiyatına göre alınabilecek en iyi araçlardan biri
Arkadaşlar merhaba,
Bu aracın 2025 modeli incelemelerde seyrettiğimiz 2024 modele göre farklı mı olacak ?
Yoksa 2024 model ile 2025 model aynı mı ?
Bilgisi olan varsa paylaşabilir.
Benim izlediğim incelemelerde 2025 modellere ön kaputa bagaj gelecekmiş . (2024'lerde yokmuş)
Bir de otonom desteği 2025 versiyonlara gelecekmiş.
-
2025 modellerde çok fark olmayacağı sadece ön bagaj gelebileceğini söyledi bayii müdürü. Birde tam otonom altyapısı ile gelme ihtimali olabilir diye düşünüyorum
Talep var, araç getirmiyorlar. Anlamıyorum bu bayileri..100 küsür DMI getirmişler, 8 tane EV(sadece kapora verdiğim bayi)
-
Bu sene bayilere istediğiniz kadar sipariş alabilirsiniz, tamamını karşılayacağız diye söylemiş distribütör. Bende yeni model Y nin siparişinin açılmasını bekleyecem. %10 ÖTV dilimle gelmezse en iyi seçenek Seul U ev yi almayı düşünüyorum.
Bugün satış danışmanıyla görüştüm, nisandan sonra gelecek 2025 modeller için geçerli dedi.
-
2025 modeller için evet 👍
Arkadaşlar merhaba,
Youtube'da bu aracın inceleme videosunu seyrettim. Video'nun altında Türkiye'de bu arabaya sahip birinin deneyimlerini paylaştığı yorumu gördüm.
Yorum güzel fikirler veriyor. Daha çok kişi görsün diye yorumu paylaşıyorum. Yorumu "Norveç'te Bir Gezgin" kanalından aldum.
Merhaba, içeriğiniz için çok teşekkürler. Bende de Türkiye'de Seal U EV var. Türkiye'de marka, kâr marjından dolayı sanıyorum plug-in hibriti daha çok satmak istiyor. Özellikle Seal EV modelinin tanıtımı veya test sürüşü yok. Hatta adetli ürün getirmiyorlar bile, 6 aydır fiyatı belli olmasına rağmen.
Sizin incelemeniz, aracı değerlendirecek arkadaşlara faydalı olacaktır. Alım sürecimde ben de hep yabancı içerik üreticilerin yurtdışındaki videolarını izleyerek alım kararı vermiştim. Maalesef Türkiye'de BYD markasına piyasayı ucuzlatma misyonu verildiği için Türk YouTube camiası tarafından sevilmiyor.
Hemen hemen Türkiye'de binilebilecek Audi, Mercedes, BMW gibi halk için premium sayılan tüm arabalara binmiş bir kullanıcı olarak, şu an en konforlu sürüş deneyimini bana sunan araba Seal U EV oldu. Ben bunun bağımsız süspansiyondan kaynaklı olduğunu düşünüyorum. Malum, yollar bozuk; her yer tümsek ve rögar kapaklarıyla dolu.
Enerji tüketimi de gayet verimli geldi bana. İstanbul'da yaşıyorum, 15 Ocak’ta teslim aldım arabayı, 1,5 aydır kullanıyorum ve hava sıcaklığı hep 10 derecenin altında, hatta 10 gün boyunca 0 derecenin altında dolaştı. Toplam yaptığım uzun yol ve şehir içi kullanım 2600 km. Aracın kümülatif enerji tüketimi 19,2 kWh/100 km. Aracın 87 kWh net bataryası olduğu düşünüldüğünde, bu mevsimde bile 452 km menzil elde etmişim.
Dün itibariyle aracın bağlantılı özellikleri, BYD App uygulaması ve aracın kendi interneti de açıldı. Bu konuda da büyük belirsizlik vardı, BTK ve yasal süreçler ülkemizde malum, bazen çıkmaz sokak olabiliyor. Nitekim Mercedes bile EV araçlarına bu interneti yıllardır açamadı.
Şu an baya mutluyum arabamdan açıkçası. Telefondan koltuk ısıtmayı, direksiyon ısıtmayı, klimayı falan ayarlayabiliyorsun. Sabah şu saatte çalıştır diyorsun, baya işe yarıyor. Ayrıca artık CarPlay'e, Android Auto'ya bağlama gereği de kalmadı, aracın kendi Spotify’ından müzik dinlenebiliyor. CarPlay, telefonun şarjını baya tüketiyordu.
Türkiye'de 2 yıl ve 30.000 km boyunca hiç bakım yok. İki yıl sonraki bakım ise sadece 3 bin lira civarında olacakmış; bir iki filtre değişimi ve aracın kontrolleri yapılacak. Yani aracın Türkiye'de yürütme maliyeti baya ucuz.
Sorulduğu için buraya iliştireyim: Aracın 2025 çıkışlı olan benim gibiler için kesin veri, 6 aylık MTV'si 6700 TL, yıllık ise 13.400 TL ödemesi var.
Benim araç hakkında verebileceğim bilgiler bunlar.
-
-
Mart ayında da 2024 kasalar geliyormuş. Yani eski kasayı bize kitliyorlar. 2025 makyajlı güncel kasalar gelmeyecek mi acaba
Bayinin söylediğine göre 2025 modeller Nisan ayın itibariyle teslim edilecekmiş. Yani şu an alanlar 2024 model alıyor
Kesin bilgi mi mart dediler o da ertelendi
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X