|
C++
-
-
c++ öğrenmenin sonu yok. her 3 senede bir yeni versiyon çıkarıyorlar.
-
Hocam tavsiyeniz varmı peki kaynaklar konusunda -
Kitap konusunda en kapsamlı liste burada;
https://stackoverflow.com/questions/388242/the-definitive-c-book-guide-and-list
-
Üniversitedeki projelerde c++ işini üstlenmek derken?
StackOverflow 'daki listede Herbert Schildt C++: The Complete Reference belgesinin olmaması ilginç. -
@vonderplanitz Okullarda vs yaygın kullanılan ama listede olmayan başka kitaplarda var. Sanırım artık güncelliğini yitirmiş antik kitapları zaman kaybı olmasın diye listeye eklemiyorlar.
-
Hocam şöyle anlatayım grup kurduk teknofest gibi yarışmalara katılım için bu sebeple bende üzerime düşen görev olan c++ ile programla yapma işi için sormuştum -
Teşekkür ederim hocam -
Baştan söylesenize onu. Hackathon, hackerfest gibi yarışma motivasyonu ile programcılık öğrenilmez bence. -
Teşekkür ederim hocam yorumunuz için ancak bir şekilde öğreneceğim ya bu sebeple yada başka bir sebeple sadece tek dezavantajım süremin kısıtlı olması -
Teknofest 24-27 Eylül 2020'de düzenlendi bir sonraki Eylül 2021 de olsa 10 ay kadar süre yok mu? -
Var hocam yalnız benim yaklaşık 5 ay kadar sürem var totalde çünkü yoğun çalışmalar Mayıs'ta başlıyor -
C kitabı okuyorum. Kitapta şöyle denilmiş: C ve C++ standartlarını belirleyen komite bu iki dile farklı yaklaşıyor. C olabildiğince yalın, küçük ve standart formda tutulurken C++ ise daha büyük ve iddialı formda. C sektör ihtiyaçlarına göre şekillenmiyor. Neyse o. Değişmeye, uyum sağlama derdinde değil. Sanırım kendini kanıtlamış bir dil. C++ ise daha çok yarış modunda. O yüzden sanırım kısa sürede yeni versiyonu yayınlanıyor. Misal yine kitapta C99'daki bazı özelliklerin C11'de opsiyonel tutulduğunu belirtilmiş. Sebep ise o ekstra özelliklerin vendorlar tarafından kullanılmamasıymış. Komite bunu bile dert edip önceki versiyona göre küçülmeye gitmiş.
-
Teknofest için C++ ne alaka? Hepi topu drone veya maket uçak uçurulacak o kadar. Aşırı abartılan bir etkinlik.
-
İşte hocam benim sorumun temeli bu dediğiniz zaten ne kadar hakim olmalıyım ne kadarlık c++ bilgisiyle drone veya model uydu projesinin programlama kısmını yapabilirim -
Aşağıda örnek olarak verdiğim faaliyetlerde edineceğin c++ bilgisiyle drone veya model uydu projesinin programlama kısmını yapabilirsin:
Temel* c++ öğrendikten sonra Qt gibi framework kullanarak da olsa temel (masaüstü) c++ programları geliştirmek sonra (Drone projesi dediğin için) Arduino veya Raspberry Pi'de I/O bağlantılarını kullanan hobi amaçlı fakat orta ölçekli bir proje tamamlamak daha sonra Github'taki C++ tabanlı drone projelerinden en az birinin implementasyonunu yapmak.
* Drone projelerindeki c++ gömülü / embedded tarafına yakın olduğu için c++11 ve sonrası versiyonları öğrenmen şart değil, c++98 bilmen yeterli. -
Çok teşekkür ederim hocam hemen başlayacağım
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X