arkadaşlar üniversitede aldığım ders için codeblocks kullanıyoruz programı kendi bilgisayarıma yeni yükledim fakat yazdığım kodları çalıştıramıyorum bazı hatalar veriyo programı yüklerkende bazı dosyaların eksik olduğunu söylemişti acaba onlarlamı alakalı
Compiler (Derleyici) bulamadığı konusunda hata vermiş uygulama. Muhtemelen derleyici ile gelen sürümü yüklememişsiniz. Codeblocks'un sitesinden compiler ile gelen bir sürüm indirirseniz sorun kalmayacaktır. (codeblocks-13.12mingw-setup.exe)
yeni başladığın için dev c++ öneririm .en basit derleyici .codeblocksta ufak tefek sorunlar olabiliyor senden kaynaklanmayan. devc++
alttaki macvi yazıda sana çözüm önermiş onu yap , olmuyorsa önemli değil dev c de kullanabilirsin. Ama compilerde sorun var ustteki arkadaşın dediğigi gibi compiler olanı indir
quote:
Orijinalden alıntı: senatorts
alttaki macvi yazıda sana çözüm önermiş onu yap , olmuyorsa önemli değil dev c de kullanabilirsin. Ama compilerde sorun var ustteki arkadaşın dediğigi gibi compiler olanı indir
@Bl00dyHell@matkapkr complier'li sürümü indirdim evet şu an çalışıyor teşekkürler. Şimdi okul asistanlar falan hepsi codeblocks kullanıyor sizce Dev C kullansam aramızda bi uyuşmazlık olurmu ? evet malesef bu c c++ olayında yeniyim hiçbir bilgim yok malesef
quote:
Orijinalden alıntı: Vril
quote:
@Bl00dyHell@matkapkr complier'li sürümü indirdim evet şu an çalışıyor teşekkürler. Şimdi okul asistanlar falan hepsi codeblocks kullanıyor sizce Dev C kullansam aramızda bi uyuşmazlık olurmu ? evet malesef bu c c++ olayında yeniyim hiçbir bilgim yok malesef
codeblocks yeni başlayanlar için en iyisi biraz ilerledikten sonra eclipse geçersin
quote:
Orijinalden alıntı: EmileGaillard
quote:
Orijinalden alıntı: Vril
quote:
codeblocks yeni başlayanlar için en iyisi biraz ilerledikten sonra eclipse geçersin
evet çok sade bi program hocam ama nerde ne yapacağımı bilmiyorum mesela scanf'İ nerde kullancam main'i nerde %d vs. bunları nasıl öğrenebilirim