Şimdi Ara

C++

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
562
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar ben C++ kodlama yapmaya b aşlıcam da nerden başlıyım ?

• Herhangi bir arama motoruna "Learn C++" veya "C++ öğren" yazarak. Daha sonra sonuç alamazsan tekrar sorarsın.
  • peki bu dili kaç ayda öğrenebilirim zor bir dil mi ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: abbas yolcu

peki bu dili kaç ayda öğrenebilirim zor bir dil mi ?

Biraz geç cevaplıyorum ama, eğer o zaman başladıysan şuanda fikirlerin oluşmaya başlamış olmalı, 1-2 ay belki daha kısa belki daha uzun.
  • Adı sanı olan bir dil biliyorsan birkaç gün. Bilmiyorsan; önce programlama nedir, neden programlama yapılır, nasıl yapılır, algoritma nedir gibi soruları cevaplandırıp C dilini öğrenirsen yine birkaç gün. Öğrenmezsen, evet 1-2 ay belki daha kısa belki daha uzun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: qamyoncu

Adı sanı olan bir dil biliyorsan birkaç gün. Bilmiyorsan; önce programlama nedir, neden programlama yapılır, nasıl yapılır, algoritma nedir gibi soruları cevaplandırıp C dilini öğrenirsen yine birkaç gün. Öğrenmezsen, evet 1-2 ay belki daha kısa belki daha uzun.

Birkaç günde öğrendiği programlamayla hiçbir yere gelemez, o dediğin şeyler birkaç günde öğrenilseydi kimse üniversiteye gitmezdi, birkaç ayda bile üniversitenin hakkını vererek öğrenmek zor. Birkaç günde öğrenir dediğin şey printf scanf.
  • quote:

Orijinalden alıntı: welrocken

quote:

Adı sanı olan bir dil biliyorsan birkaç gün. Bilmiyorsan; önce programlama nedir, neden programlama yapılır, nasıl yapılır, algoritma nedir gibi soruları cevaplandırıp C dilini öğrenirsen yine birkaç gün. Öğrenmezsen, evet 1-2 ay belki daha kısa belki daha uzun.

Birkaç günde öğrendiği programlamayla hiçbir yere gelemez, o dediğin şeyler birkaç günde öğrenilseydi kimse üniversiteye gitmezdi, birkaç ayda bile üniversitenin hakkını vererek öğrenmek zor. Birkaç günde öğrenir dediğin şey printf scanf.

Üniversitede kimse C++ gibi dil öğretmeyi amaçlamıyor sevgili welrocken

• quote:

quote:

quote:

Üniversitede kimse C++ gibi dil öğretmeyi amaçlamıyor sevgili welrocken

Öğrenmeyi amaçlıyor demedim, ama bu dediğin şeylerin büyük kısmı orada öğretiliyor, programlama bir iki günlük iş değil hadi diyelim süper zekalı olsun bu arkadaş da kapsın bir iki günde, tecrübe nerde? Projesi olmadan yine bir yere gelemez.

• quote:

Zaten nokta burada. Yıllardır C++ biliyorumdur; ancak hala tam anlamıyla öğrendiğimi söyleyemem. Kaldı ki soruyu soran arkadaşın C++'ı kaç günde öğrenirim gibi sorduğu anlamsız bir soruda aradığı cevap mükemmel bir C++ bilgisine sahip olmak değil bence, cevap C++ ile kod yazabilmeyi kaç günde öğrenirim sorusunun cevabı. Değişken nedir bilen, işaretçi nedir bilen bir kişi için C++ ile önceden yazdığı bir programı yazmak sizce de sadece C++'ın söz dizilimlerini(syntax) öğrenmek değil midir?
  • quote:

quote:

Zaten nokta burada. Yıllardır C++ biliyorumdur; ancak hala tam anlamıyla öğrendiğimi söyleyemem. Kaldı ki soruyu soran arkadaşın C++'ı kaç günde öğrenirim gibi sorduğu anlamsız bir soruda aradığı cevap mükemmel bir C++ bilgisine sahip olmak değil bence, cevap C++ ile kod yazabilmeyi kaç günde öğrenirim sorusunun cevabı. Değişken nedir bilen, işaretçi nedir bilen bir kişi için C++ ile önceden yazdığı bir programı yazmak sizce de sadece C++'ın söz dizilimlerini(syntax) öğrenmek değil midir?

Evet yani öğrenme olarak tanımladığımız olaya kod yazabilmek dersek evet onu birkaç günde kapar ama "Ne istersem yapıyorum" modune gelmek çoğu zaman uzun sürer, şimdi ben "sen"li konuştum da sen "siz" li konuşunca çok kötü hissettim, "sen" mi tercih edersin "siz" mi?

• quote:

Anlaştık sanırım :)

Bazıları "siz"i itici buluyor, bazıları da "sen"i saygısızca. Nasıl istersen bana farketmez :)
  • quote:

quote:

Anlaştık sanırım :)

Bazıları "siz"i itici buluyor, bazıları da "sen"i saygısızca. Nasıl istersen bana farketmez :)

:) tamam o zaman sorun yoktur umarım, iyi geceler.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.