Şimdi Ara

C Bilmeden C# Öğrenilir mi ? (üniversite)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9
Cevap
0
Favori
4.260
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Herkese merhaba ben ilk dönemde hazırlık sınavını geçtim şimdi 1.sınıfın 2.dönem derslerinden bazılarını almayı düşünüyorum (seneye daha rahat geçirmek için)
    sorum şu ; İlk dönem dersi olan bilg. programlama dersinde C İkinci dönem dersi olan bilg. prog. dersinde C# gösteriliyormuş

Ben ilk dönem derslerini almadığım için C dilini bilmiyorum 2.dönem için C# Dersini alsam başarılı olur muyum . iki dil aşama halinde mi ilerliyor C bilmemem büyük bir eksik mi

2.sorum Bu programlama dillerine üniversite kapsamında uyum sağlamak için windows cihaz şart mı ? çünkü bende macOS var uyum sorunu olur mu

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 2. sorudan başlayayım:

10 yıldır macOS kullanan biri olarak üniversitede programlama dillerine uyum için Windows 'un şart olmadığını rahatlıkla söyleyebilirim cunku istisnalar haric tüm programlama dillerinin macOS versiyonları var ve bazı dil ve platformlar (node.js, Android gibi) ilk başta Windows versiyonu çıkmadığı halde macOS'in Unix altyapısı kullanması sayesinde macOS'te kullanılabiliyordu. Biraz kallavi örnek olacak fakat, San Francisco ve silikon vadisindeki developer'ların elinde hep Macbook görülür ve içinde Linux veya Windows gibi başka OS te yüklenmemiştir, bizzat macOS kullanırlar. Kendi Macbook'umdan birkaç örnek vereyim: macOS 7 Lion yani 2011'den kalma OSX versiyonunu kullanıyorum ve bu Mac'te örneğin Golang 'ın son versiyonu desteklenmediği halde yine de son versiyonu olan 1.9.3 2ü sorunsuz kullanıyorum, bu nasıl mümkün oldu? Cunku Golang derleyici C kaynak kodlarıyla da dağıtılıyor , kaynak kodlarını derleyerek son versiyonunu elde ediyorum. C derleyicisi olarak ta GCC-5.0 veya GCC-7.1 gibi son versiyonları da aynı sekilde kaynağından derleyip kuruyorum. Bu yöntemle Ruby ve PHP gibi kaynak kodları C/C++ olan diğer dillerin de son versiyonlarını istediğim şekilde ayarlayıp derledim. Aynı şeyi Windows'ta yapmak çoğu kez daha uğraştırır.Ancak son yıllarda Windows iyice Unix temellerine dönmeye başladı ve Apple macOS'nin fişini çekti yani macOS'nin şu anki iyi durumu gelecekte daha kötü olabilir, bunu da not düşmek gerekiyor.

1- C# 'ın C ile yazım / syntax haricinde ortak yönü cok az ve ikisi cok farklı alanlarda kullanılıyor. Ayrıca C yeni versiyonlarla (milyarlarca satırlık sistem programları, C kütüphaneleri, ile uyumluluğu bozmamak için) çok az değişirken C# her bir versiyonda sürekli değişiyor yeni programlama yöntemlerini destekleyecek şekilde gelişiyor. en ideali C 'yi az veya çok öğrenip C ile birkaç program yazıp deneyip sonra C# öğrenmek ancak hiç öyle yapmadan c bilmeden de öğrenilebilir.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Çok yardımcı oldunuz teşekkür ederim

• öğrenilir, hatta mutlaka dersi al. geçemesen bile bir şeyler öğrenirsin. lakin nesneye dayalı bir programlama dilinden evvel modüler bir programlama dili öğrenmen (c gibi) daha doğru olurdu. bu arada üniversitende c# öğetilmesi çok mantıksız geliyor bana. microsoft'un tekelindeki c# yerine java tercih edilmeliydi.
  • 1- Okullar genelde c/python, c++, Java seklinde giderler. Bende bu sekilde ogrendim ve mantiklisida bu geldi acikcasi.

Pat diye C# girilmezmi, girilir neden olmasin ama temel olmasi acisindan c ve c++ onemlidir ata dillerdir.

2- Ben Windows, Linux ve Mac 3unude kullandim en zorlandigim Mac oldu, siz Mac te rahatsaniz Mac ile devam edebilirsiniz tamamen kisisel tercihtir, ancak C# ile calisacaksaniz Windows gereklidir.
  • unforgiven1127 kullanıcısına yanıt
    Yoruma katılıyorum.

Mac OS X (veya yeni adıyla macOS) konusunda ise birkaç not düşebilirim: macOS ne Linux gibi tamamen açık kaynaklı bir Unix ne de Windows gibi tamamen kapalı bir sistem ikisinin karışımı, o yüzden de developer açısından bazen kafa karıştırıcı olabiliyor. Ancak yine de cok konforlu bir sistem ve bütün yazılım platformlarını destekliyor, C# dahil. Deneme amaçlı bir C# ile yazdığım bir Windows form uygulaması Mac laptop'umda çalışırken:

C Bilmeden C# Öğrenilir mi ? (üniversite)

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • C bilmesen de C# öğrenebilirsin ancak derse girersen C dersine atıf yapıldığında öylece bakarsın.
    C'yi aslında yarıyıl tatilinde C# dersine yetecek kadar öğrenebilirsin.
    Youtube'de BilgisayarKavramlari kanalında Evren Sadi Şeker'in vidyoları var.
    Senin için çok iyi bir kaynak olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Wolf_263 -- 27 Ocak 2018; 9:30:5 >
  • c dilini öğrenmek daha basit olduğu için, ve başlarda zorlanıp pes etmemen için c ile başlaman mantıklı olur. C dilinde sevyeni ilerletmene gerek yok temelleri öğrenmen yeterli sonra istediğin dilden devam et.

• çok teşekkürler ama öğrendiğim kadarıyla zaten bu dersler bağlı derslermiş ön koşul olarak C dilini öğr. dersi zorunlu kıldığı için alamıyacağım
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.