Şimdi Ara

C/C++/C# Sorularınız Buraya. . .(GÜNCEL) (205. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4.172
Cevap
118
Favori
167.401
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 203204205206207
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Programlamaya bu sabah başladım, çok yeni olduğumu belirtmek istiyorum. Muhtemelen basit bir hata yapıyorum ancak 15 dakikadır hatamın ne olduğunu anlayamadım.
    Programda x ve y değerlerini girip, cevap kısmına da bu iki değerin toplamını yazıyorum ve cevabın doğru olup olmadığını kontrol etmeye çalışıyorum ancak cevabı doğru da girsem yanlış da girsem DOGRU yazısı çıkıyor ekranda. Nasıl düzelteceğimi çözemedim. Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim, iyi forumlar...

#include <iostream>
    #include <stdio.h>
    using namespace std;

int main () {

int x;
    int y;

cout << "X VE Y'YE BIRER DEGER VERIN, CEVAP KISMINA IKI DEGERIN TOPLAMINI YAZIN.\n";

cout << "X = ";
    cin >> x;

cout << "Y = ";
    cin >> y;

int cevap;

cout << "CEVAP = ";
    cin >> cevap;

int toplam = x + y;

if (cevap = toplam) {

cout << "DOGRU";

}

else {

cout << "YANLIS";

}
    }

• arceon kullanıcısına yanıt
    if (cevap = toplam) kısmı if (cevap == toplam) olmayacak mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr. Management -- 9 Mayıs 2016; 23:02:30 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: £XE

Arkadaşlar buraya böyle bir konu açma ihtiyacı duydum. C/C++/C# da takıldığınız yerler olursa bu konu altında paylaşın. Ben ve diğer arkadaşlar elimizden geldikçe yardımcı olalım.

[size=3]NOT : Bana şu programı yazabilir misiniz ? Tarzında sorulara cevap vermeyeceğim. Önce kendiniz yapabildiğiniz kadar yapın, takıldığınız yerlerde kodu koyup sorun yardımcı olalım..

İyi Çalışmalar.

Merhabalar,
    Bilişim Sistemleri Mühendisliği 1.sınıfım. C++ görüyoruz ama derste üstün körü geçtiğimizi düşündüğüm için youtube dan gelişmeye çabalıyorum. Bir arkadaşın serisini izliyordum yaklaşık 10ar dakikadan 70-80 video gibi bir seriydi. Pointerları gördükten sonra aklım takıldı ve bu kadar basit olmamalı dedim. Daha sonra farklı kaynaklara yönelip başka bir seri daha buldum pointerları 40 dakika da anlatmak yerine yaklaşık 110 dakikada anlatmış ve ciddi anlamda boşluk bırakmamış merak eden varsa adresi programlama tv ydi sanırım. Aradağım yardım ise bir şeyleri kaçırdığımı düşünüyorum sonuçta bütün bilgiyi verebilmeleri olanaksız kendimde toplayabileceğim bir kaynak arıyorum sizce kitap mı almalıyım yoksa internet üzerinden halledebileceğim kaynaklar var mı ? Pdf olarak kitap aramıyorum yanlış anlamayan sorum yardımcı olacak web siteleri biliyor musunuz? Birde dev c mi daha mantıklı yoksa visual studio mu? Dev c kullanmaktayım visiual stuido nun bir kaç özelliğin gördüm adım adım ilerleme ve hafızayı değerlere ve adreslere göre gösterebiliyor.
    Şimdiden teşekkürler!

• merhaba
    c de dosya içinde bir satırda veri var mı yok mu nasıl konrol ettirebilirim?
  • Hocam merhaba.
    Benim şöyle bir sorunum var. C# VS 2012de bir proje geliştirdim.
    Veritabanı olarak MSSQL kullandım.

Bu bizim proje ödevimiz için fakat hoca programı setup haline getirmemizi istiyor.
    Setup dosyasının içine veritabanını nasıl ekleyeceğim ve bir bilgisayara kurulduğunda nasıl sorunsuz çalışacak ?

Ayrıca normalde yazılım şirketleri bu işi nasıl yapıyorlar SQL yedeğini alıp (.bak) daha sonrasında bunu müşterinin bilgisayarına nasıl yüklüyorlar.
    Müşteriye SQL Server Management Studio'mu kuruyorlar yoksa başka bir şekilde mi yapılıyor ?
  • merhaba arkadaşlar, C dilinde bi sorum vardı doğru mu çözdüm tam emin değilim. anlayan arkadaşlar doğru mu değil mi yardımcı olursa seninirim.. not: hocamız kağıt üzerinde işledi bu dönem, o yüzden tam olarak bilgisayardaki gibi yazmamış olabilirim.
    (if kısmındaki scanf ile değiştirilecek harfi girmede yanlış yaptım mı diye şüpheliyim.)

---

Dışarıdan girilen bir kelime ya da cümle içerisinde aranacak harf girilip değiştirilecek harfi girip oluşan yeni kelimeyi ekrana yazdıran programın kodlarını yazınız.

int a, u;
    char kelime[100], harf;
    Printf("kelime gir=");
    gets(kelime);
    Printf("Aranacak harf= ");
    Scanf("%c", &harf);
    u = strlen(kelime);
    for(a=0;a<u;a++)
    {
    if(kelime[a]==harf)
    {
    Printf("Değiştirilecek harf gir= ");
    Scanf("%c", &kelime[a]);
    }
    }
    for(a=0;a<u;a++)
    {
    Printf("%c",kelime[a]);
    }

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yegemen -- 19 Mayıs 2016; 20:48:37 >

• Yegemen Y kullanıcısına yanıt
    if(kelime[a]==harf)
    {
    Printf("Değiştirilecek harf gir= ");
    Scanf(" %c", &kelime[a]); //<<------ "%c" yerine " %c"
    }

%c' den önce boşluk koyarsan olası whitespace leri input buffer dan silmiş olursun.
  • teşekkür ediyorum,
    yazdığım c kodlarında gets(); fonksiyonu ile parantez içinde yazdığım dizinin içerisine karakter katarı alıyorum, bunun aynısını c# da yapmam mümkün mü acaba? eğer mümkünse nasıl olacağını anlatabilecek var mı?
    char @char=Console.ReadKey().KeyChar;
    string @string=Console.ReadLine();

Daha ayrıntılı bilgi için static Console sınıfını araştırabilirsin.
  • Programlamaya ilk başlayan için ilk algoritma ve programlama dersini mi görmesi gerekiyor , yoksa direk c'den başlayabilir mi ?
  • Picturebox'a import ettiğim ve Arduino'dan gelen veriye göre değişen resimler, exe haline getirip başka bir bilgisayara gönderdiğimde çalışmıyor. bin>debug klasörünün içine koymuştum resimleri. Yardımcı olabilecek varsa çok mutlu olurum..
  • quote:

Orijinalden alıntı: AyhnErtn06

Programlamaya ilk başlayan için ilk algoritma ve programlama dersini mi görmesi gerekiyor , yoksa direk c'den başlayabilir mi ?

Direkt C' den başla ama destekleyici olması bakımından bilgisayar donanımı konularına da göz gezdirsen iyi olur. C düşük düzeyli bir dil olduğundan dolayı diğer dillerdeki gibi "ben kodu yazayım da arkada neler döndüğü umurumda olmaz" diyemiyorsun. Özellikle bellek (memory) hakkında bilgilenmek şart.
  • Açıkcası hiçbir fikrim yok. Bu şekilde kimsenin yardımcı olabileceğini de sanmıyorum. Projeyi atarsan inceleyebiliriz
  • quote:

Orijinalden alıntı: greencraft

Açıkcası hiçbir fikrim yok. Bu şekilde kimsenin yardımcı olabileceğini de sanmıyorum. Projeyi atarsan inceleyebiliriz

Teşekkür ederim yazınız için. Arduino ile gönderdiğim datalarda problem olduğu için resimler çıkmıyormuş hallettim. Yine de teşekkürler :).
  •  C/C++/C# Sorularınız Buraya. . .(GÜNCEL)
    Bu iki soruyu nasıl çözeceğim konusunda yardımcı olabilir misiniz lütfen?
  • Arkadaşlar ram çıktısı olayını algılayamıyorum bir türlü.İnternette de türkçe cevaplar bulamıyorum.

Mesela bu programın ram değerleri nasıl oluyor ?

#include <conio.h>
    #include <iostream>
    using namespace std;
    void ktu ( int h[], int z, int w, int& m );

int main ()
    {
    int j=3, k=2, a=3, b=2, r=2, m;
    int h[]={2,3,-4,1,0,2};
    for ( ; ; )
    {
    k++;
    if (k>3) break;
    h[k] = h[k-j]*b + b*j++ + --a*b++;
    cout << " ++++ " << h[k]<< "\n";
    ktu (h,b,3,m);
    cout << m<< " **** " <<endl;
    cout <<h[3]+h[4]<< " !!!! " <<endl;
    ktu (h,a,r,m);
    h[j-a]=m;
    cout<<2*m<<" "<<h<<" ---- \n";
    }
    getch(); return 0;
    }

void ktu ( int h[], int z, int w, int& m )
    {
    m = ++z + w++;
    h[w] *= m-w;
    }

• Merhaba arkadaşlar, c++ da dosyadan okuyarak istediğim aralıkta sayı almak istiyorum. Dosyaya yanlış girilmiş olan sayıların hata vermesini nasıl sağlayabilirim. bad() komutu bu işe mi yarıyor. Yardım ederseniz sevinirim
  • C dilinde bu verdiğim ekran çıktısının kodlarını yazabilecek var mı? iç içe for döngüsü ile

A
    AB
    ABC
    ABCD
    ABCDE

edit: derleyicimle ilgili bi sorun olduğu için yazıp deneyemiyorum o yüzden burdan yardım istedim..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yegemen -- 23 Mayıs 2016; 11:21:55 >
    #include <iostream>
    using namespace std;

main() {

char a[5]={'A','B','C','D','E'};

for(int i=0;i<=5;i++){
    for(int j=0;j<i;j++){
    cout<<a[j];
    }cout<<endl;
    }

}

denenmiştir..
  • #include<stdio.h>
    #include<conio.h>

main()
    {
    char a[50];
    int d=1,i;
    char harf;

printf("bir cumle giriniz\n");
    gets(a);
    printf("harf giriniz\n");
    scanf("%c",&harf);

for(i=0;i<50;i++){
    if(d=1 && a!=' ')
    {printf("%c",a);}
    else if(a==' ' && a[i+1]==harf)
    { printf(" ");
    d=0; }
    else if(a==' ' && a[i+1]!=harf)
    {printf("%c",a);
    d=1 ;}

}
    getch();
    }

arkadaslar program calısmıyor yeni ogreniyorum c++ ama yapmak istediğim şey örneğin " ali eve gidiyordu." kullanıcı e tusuna basınca "ali gidiyordu." yazacak bir türlü yapamadım yardım lütfen

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi klavaa -- 27 Mayıs 2016; 0:40:12 >

• 
Sayfa: önceki 203204205206207
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.