Şimdi Ara

C/C++/C# Sorularınız Buraya. . .(GÜNCEL) (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
4.173
Cevap
118
Favori
167.327
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • while(m<=*) bunun manası ne oluyor? Daha önce hiç böyle yazmamıştım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: rafsancani

while(m<=*) bunun manası ne oluyor? Daha önce hiç böyle yazmamıştım.

kusura bakma kardes yanlis yazmisim duzelttim simdi. o 8 olacakti.
    ayrica cevap icin tesekkurler anladim while kismini
  • quote:

Orijinalden alıntı: jely

quote:

Orijinalden alıntı: rafsancani

while(m<=*) bunun manası ne oluyor? Daha önce hiç böyle yazmamıştım.

kusura bakma kardes yanlis yazmisim duzelttim simdi. o 8 olacakti.
    ayrica cevap icin tesekkurler anladim while kismini

bu durumda kodunu bir daha incelemeni tavsiye ederim programın çıkardığı sonuçta bir anormallik yok son adım da j 0 oluyor m 9
  • quote:

Orijinalden alıntı: jely

cok tesekkur ederim arkadaslar cok sag olun.
    bir sorum daha olacak :
    #include<stdio.h>
    #include<conio.h>

int main (void)
    {
    int sayi,m=5,j;
    sayi=0;
    while(m<=8)
    { j=10-m;
    printf('"%d"j);

while(j%3) //anlayamadim bunun sonucu 1 oldugu zaman mi altta kalani yapiyor acaba??
    { if(m/2!=0)
    sayi+=2;
    j-=2;
    }
    ++m;
    }
    printf("%3d%3d\n",m,j);
    getch ();
    return 0;
    }

burda da sunu anlamadim cikti soyle cikiyor (5 4 3 2 9 0) su sondaki sifir yerine 2 olmasi gerekmiyor mu j nin ne ara sifirlandi ki?

Rica ederiz.

#include<stdio.h>
    #include<conio.h>

int main (void)
    {
    int sayi,m=5,j;
    sayi=0;
    while(m<=8) // m yani 5, 8den küçük ve eşit olduğu sürece
    { j=10-m; // j= 10-m; -> yani bu j, m(yani 5) 8e eşit ve 8 den küçük olana dek, 10 sayısından çıkarılacak.
    printf('"%d"j); // sonrada j 'yi yazdıracak.

while(j%3) //anlayamadim bunun sonucu 1 oldugu zaman mi altta kalani yapiyor acaba?? -> Burada ise j'nin 3 ile bölümünden kalan yani j'nin 3 e göre modu'nu while'ye sokup içinde işlem yaptıracağız.
    { if(m/2!=0) // eğer m sayısının 2'ye bölümünden kalan sıfıra eşit değilse,
    sayi+=2; // sayi yani üsttede tanımladık, sıfır değerini 2 şer arttır diyoruz.
    j-=2; // j'yi ise 2 şer azalt diyoruz. bu yüzden j, 2 yazdırmıyor.
    }
    ++m; // m sayısınıda birer arttır diyoruz.
    }
    printf("%3d%3d\n",m,j); // yazdırdık...
    getch ();
    return 0;
    }

Diğer soruna geçelim hemen.

quote:

#include<stdio.h>
    #include<conio.h>

int main (void)
    {

int i,j,k=4;
    for(i=1;i<8;i++)
    {
    if(k>=100)
    k=k/3;
    else
    k=k*2;
    j=k;
    while(j%5>0)
    j++;
    printf("%5d\n",j);
    }

getch();
    return 0;
    }

arkadaslar bu programda ciktilari ben cok farkli buldum 9 17 33 65 129 43 85 diye buldum ama oyle degil cevap.
    anlamiyorum bu nasil bir olaydir. ne olur yardim edin cikti su sekilde 10 20 35 65 130 45 85

hatta soyle anlatayim derdimi. ilk for dongusunde i=1 den basladik. k=4 oluyor. if kosulu saglanmadigi icin else blogundaki islemi yapiyor. oradan k=k*2 den k nin yeni degeri 8 oldu mesela.
    derken j=k demis bu durumda j 9 oldu. ve son olarak j yi bir arttir d0emis ve printf le yaz demis. e bu durumda j 9 oluyor nasil 10 cikiyor ekrana. ??

#include<stdio.h>
    #include<conio.h>

int main (void)
    {

int i,j,k=4; // değişkenler.
    for(i=1;i<8;i++) //i=1 dedik. i, 8den küçük olduğu sürece, i'yi birer arttır. Şimdi bunu döngüde kullandık. içindeki işlemlere bakalım.
    {
    if(k>=100) // eğer k 100 denbüyük ve 100 e eşitse,
    k=k/3; // k = k'nın 3 e bölümü. fakat k=4 tür ve böyle birşey olamayacağı için burası etkisiz eleman oluyor.
    else // asıl kısıma geliyoruz şimdi. eğer yukardakiler değilse
    k=k*2; // k yani 4, 4=4*2 yani k 'nın yeni değeri 4 yerine 8 olmuş oldu.
    j=k; // j yide 8 e eşitleyerek, j'yide 8 yapmış olduk.
    while(j%5>0) // j sayısının yani 8'in, 5e bölümünden kalan 0'dan büyük olduğu sürece
    j++; // j 'Yi birer arttır.
    printf("%5d\n",j); // yazdırdık. C bilmediğim için %5d ne demek bilmiyorum aslında :)) orayı söylsen daha iyi olur.
    }

getch();
    return 0;
    }

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi £XE -- 4 Ağustos 2012; 14:44:38 >

• Up
  • İyi derecede C orta düzeyde C++/JAVA biliyorum eğer olurda İleri C procedural yani buyurgan programlama ile sorunuz olursa bende katkıda bulunabilirim
  • quote:

Orijinalden alıntı: HolyRevival

İyi derecede C orta düzeyde C++/JAVA biliyorum eğer olurda İleri C procedural yani buyurgan programlama ile sorunuz olursa bende katkıda bulunabilirim

Tabii ki hocam katkılarınızı bekliyoruz.Yazılımla uğraşmak emek ister. Yalnız bırakmayalım arkadaşları.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi £XE -- 7 Ağustos 2012; 3:30:34 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: HolyRevival

İyi derecede C orta düzeyde C++/JAVA biliyorum eğer olurda İleri C procedural yani buyurgan programlama ile sorunuz olursa bende katkıda bulunabilirim

Ben orta derecede C/C++ biliyorum burada veya yeni bir konuda iyi bilen arkadaslar yeni bilenler icin C# olsun C/C++ olsun kaynak niteliginde ders koyabilirse ve arada konuyu kavratici sorulari odev seklinde koyarlarsa bence hem yeni baslayanlar icin kilit oneme sahip olur hemde benim gibi orta seviyede kisilerin gelismesinde onemi buyuk olacaktir bu derslerin hazirlanmasina bende katkida bulunurum ama yeterki bilenler bu ders konusunda yardimlarini esirgemesin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wrackles -- 7 Ağustos 2012; 13:36:34 >
  • Ben havuz problemlerini yapabilen bir program yazmak istiyorum. İki adet sıkıntım var.
    1) Sayıları tanımlarken int kullanıyorum ama bu tam sayılar için geçerli. Kesirli sayılar için hangi ifadeyi kullanmalıyım?
    2) Kullanıcıya havuzu dolduran kaç musluk sorusunu soracağım ve verdiği sayıya göre değer girmesini isteyeceğim. Bunu nasıl yapabilirim?
  • kesirli sayilar icin int yerine float yaz musluk sayisi icinde basta kac musluk var diye sor aldigin degeri musluk sayisina ata musluk sayisi kaar musluklarin akittigi su miktarini sor ama bunu yapmak icin dizileri kullanman lazim buyuzden int musluk[musluksayisi] ve float akitmahizi[musluksayisi] gibi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wrackles -- 7 Ağustos 2012; 13:52:35 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: igneli

Ben havuz problemlerini yapabilen bir program yazmak istiyorum. İki adet sıkıntım var.
    1) Sayıları tanımlarken int kullanıyorum ama bu tam sayılar için geçerli. Kesirli sayılar için hangi ifadeyi kullanmalıyım?
    2) Kullanıcıya havuzu dolduran kaç musluk sorusunu soracağım ve verdiği sayıya göre değer girmesini isteyeceğim. Bunu nasıl yapabilirim?

bide bunu yaptiktan sonra * larla baklava deseni yapmayi deneyin soyle olsun
    ----*
    ---*-*
    --*-*-*
    -*-*-*-*
    *-*-*-*-*
    -*-*-*-*
    --*-*-*
    ---*-*
    ----*
    - ler bosluk olacak
  • quote:

Orijinalden alıntı: wrackles

kesirli sayilar icin int yerine float yaz musluk sayisi icinde basta kac musluk var diye sor aldigin degeri musluk sayisina ata musluk sayisi kaar musluklarin akittigi su miktarini sor ama bunu yapmak icin dizileri kullanman lazim buyuzden int musluk[musluksayisi] ve float akitmahizi[musluksayisi] gibi

hehe baklava dilimi güzel oldu

Yapmak istediğim şu;

Havuzu dolduran musluk sayısını giriniz: 5

1. Musluk debisini lite cinsinden giriniz: 2

2. Musluk debisini lite cinsinden giriniz: 1

3. Musluk debisini lite cinsinden giriniz: 2.5

4. Musluk debisini lite cinsinden giriniz: 3/2

5. Musluk debisini lite cinsinden giriniz: 1/5

//eğer musluk sayısını 3 girseydi 3 tane değer almasını isteyeceğim. 8 deseydi 8 adet değer almasını isteyecektim.

ve bu değerlerin atandığı ifadeyi bilmeliyim ki işlem yaptırabileyim.

•  
    int muslukSayisi;
    double *musluklar;
    cout<<"musluk sayisini girin :";
    cin>>muslukSayisi;
    musluklar = new double[muslukSayisi];
    for(int i = 0; i < muslukSayisi; i++)
    {
    cout<<i+1<<". Musluk debisini litre cinsinden giriniz: ";
    cin>>musluklar[i];
    }
  • Soruyu for ile sor assagidaki tanimda programi yaziyorum
    İlk once kullanicidan kac adet musluk oldugunu alalim
    scanf("%d",&musluksayisi);
    Simdi sunu olusturuyoruz float litre[musluksayisi];(musluksayilarini sende musluksayisi diye yaz)

Sonra for ile litre cinsinden alalim dicez(printf i yazmiyorum gerek yok)

int i; die bir sayi tanimliyoruz ve for dongusunu kuruyoruz
    for(j=0;i<musluksayisi;i++)
    {
    Printf("%d. muslugun litre cinsinden degeri",i++);
    scanf("%d",&litre);
    }
    Sonrada kabin hacmini alicaz bu kadar ;)
  • Aslinda benim merak ettigim sey C ile de dosyalari degistirebilirmiyiz mesela dosyanin adini degistirmek veya icini degistirmek nasil oluyor bilen varsa yazabilir mi
  • quote:

quote:

kesirli sayilar icin int yerine float yaz musluk sayisi icinde basta kac musluk var diye sor aldigin degeri musluk sayisina ata musluk sayisi kaar musluklarin akittigi su miktarini sor ama bunu yapmak icin dizileri kullanman lazim buyuzden int musluk[musluksayisi] ve float akitmahizi[musluksayisi] gibi

Yapmak istediğim şu;

//eğer musluk sayısını 3 girseydi 3 tane değer almasını isteyeceğim. 8 deseydi 8 adet değer almasını isteyecektim.

Bide kullanicidan aldigi degerleri kucukten buyuge siralama programini da yap ama netten bakmayin kendi kendinize yapmak hem daha zevkli hemde yapinca gelen ozguven cok iyi ;)

• Cevaplarınız için teşekkürederim. Yazdığın kodların içinde bilmediğim terimler var. Bu yüzden bir süreliğine bu konuyu askıya alıyorum. Terimleri öğrendiğim zaman tekrar bu konuya döneceğim.

www.muhammedmastar.com
    C++ DERSLERİ - MuhammedMastar.com
    http://www.muhammedmastar.com/c-dersleri
    bu siteden takip ediyorum ben. Biraz önce diziler konusunu dinledim. Bundan sonra ki konuda katar dizileri. Sanırım bu dizilerin bana faydası olacak bu konuda.

Tekrar teşekkürederim.

• quote:

quote:

Yapmak istediğim şu;

C++ ile yazacağım istediğin şeyi. Anlamadığın bir yer olursa sor.

Program Çıktısı :

C/C++/C# Sorularınız Buraya. . .(GÜNCEL)

#include <iostream>
    using namespace std;

main(){

float x; // float ile ondalıklı sayılar atayabiliryouz. x'in kullanımı aşağıda göreceksin.
    int musluksayisi,e=0; // burayı tamsayı olarak belirttik..
    cout << "Musluk sayisini girin : ";
    cin >> musluksayisi;

if(musluksayisi<1){
    cout << "1den Buyuk Bir Sayi Giriniz !!!" << endl;
    return main();
    }

else
    while(musluksayisi >= 1){
    cout << e+1 << ".Musluk debisini litre cinsinden giriniz : ";
    cin >> x;
    e++;
    if(e>=musluksayisi){
    return main();
    }
    }

system("PAUSE");
    return 0;
    }

Not : Aynı program class ve nesne dizileri kullanılarakta yapılabilirdi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi £XE -- 7 Ağustos 2012; 15:13:08 >

• quote:

Orijinalden alıntı: keftar

int muslukSayisi;
    double *musluklar;
    cin>>muslukSayisi;
    {
    cin>>musluklar[i];
    }

Yalnız burada önemli olan benim musluk değerlerini yazdırmam değil. Bu musluk değerlerini aldıktan sonra onları bir ifadeye atamalıyım ki sonrasında da işlem yaptırta bileyim.

Mesela 1. musluk a'ya 2. musluk b'ye 3. musluk c'ye atanabilsin ki bende (a+b+c)/2 yapabileyim işlem olarak.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: keftar

int muslukSayisi;
    double *musluklar;
    cin>>muslukSayisi;
    {
    cin>>musluklar[i];
    }

Yalnız burada önemli olan benim musluk değerlerini yazdırmam değil. Bu musluk değerlerini aldıktan sonra onları bir ifadeye atamalıyım ki sonrasında da işlem yaptırta bileyim.

Mesela 1. musluk a'ya 2. musluk b'ye 3. musluk c'ye atanabilsin ki bende (a+b+c)/2 yapabileyim işlem olarak.

Açıkcası böyle birşeye gerek yok. Hepsini 1-2 satır ile toplatıp bölebilirsin.. Fakat anladığım kadarıyla biraz acemisin. Öncelikle konuları sıkıca öğren..

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.