Şimdi Ara

C# Çalışma Sorusu Yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
503
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar, C# sınavına çalışırken hocanın verdiği çalışma sorularından birini çözemedim, soruyu dahi anlayamadım daha doğrusu yardımcı olabilecek var mı ?

soru;
    Bir etiketimiz var bu etiketin bir değeri olacak, iki haneli olacak, para birimi olmayacak ?

• hocanın kafası karışık sanırım :) eğer etiket dediği tag olayı ise, 1-tag lara müdahale etmek hiçbir yerde işine yaramaz 2- sadece parabirimi nedir ya ? access yada sql mi bu :)
  • class Etiket : Label 
    {

public int Değer=0;//private de olur o zaman public bir fonksiyon veya property yapabilirsiniz.

public string Birim="TL";//private de olur o zaman public bir fonksiyon veya property yapabilirsiniz.

public Etiket():base()
    {
    }

}

Bu olabilir veya ;
    Label label1=new Label(); 
    int para=0;
    string birim="$";
    ..
    button1_Click(object sender,EventArgs e)
    {
    label1.Text=para.ToString()+birim;
    }

Bu tarz bir şeyler olabilir iki kodu da çalıştırmayı denemeyin, eksik kodları tamamlayıp çalıştırın.
  • Not :: kodlar wpf application için yazılmıştır. eğer console application yada windows form'da çalışacaksan "content"leri "text" yapman gerekir

private void button1_Click(object sender, RoutedEventArgs e) 
    {
    int deger = 0; // deger
    string birim = "$"; //para birimi
    if (deger < 100 && birim != "$") // eğer deger 100'den küçük (yani 2 haneli) VE parabirimi $ değilse...
    {
    label1.Content = deger.ToString(); // label1'e değeri yaz.
    }
    else // değilse
    {
    label1.Content = "Maksimum 2 hanesli sayı girin ve para birimi kullanmayın !"; // bunu yaz.
    }
    }
  • hepinize teşekkür ediyorum
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.