Şimdi Ara

C# ConnectionString için yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
1.069
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • public static void mtd_conn_string(string db_dir)
    {
    conn.ConnectionString = "Provider=Microsoft.Jet.Oledb.4.0;Data Source=" + Application.StartupPath + "\\" + db_dir + "";
    }

Bu şekilde access ile bağlantı kurduğum bir class bulunmaktadır. Ben bunu sql için kullanmak istiyorum ve

public static void mtd_conn_string(string db_dir)
    {
    conn.ConnectionString = "Data Source=.;AttachDbFilename=" + Application.StartupPath + "\\" + db_dir + "";
    }

kodlarını yazdığımda hata almaktayım. Ve sanırım, ConnectionString’de bulunan hatadan kaynaklanmakta. Database ismi vs yazılmalı mı bilgim yok. dll’de kullanılacak olan method için hatanı düzeltmemde yardımcı olabilirseniz olabilir misiniz?

• buyur arkadaşım hertürlü veritabanı bağlantısı için bu siteyi kullanabilirsin.
  • conn.ConnectionString = "Data Source=./SQLEXPRESS;AttachDbFilename=" + Application.StartupPath + "\\" + db_dir + ""+";Integrated Security=True;Connect Timeout=30;User Instance=True";

Bu şekilde kullandığımda da hata almaktayım. Yanlış yaptığım yer neresi acaba?
  • sql connectionstringini kullanıyorsunda ondan.
    http://www.connectionstrings.com/access-2007
    adresine bakmanı oneririm. kullanacağın database sürümüne gore oledb versiyonu değişebilir.
    kolay gelsin
  • quote:

Orijinalden alıntı: dogandemir77

conn.ConnectionString = "Data Source=./SQLEXPRESS;AttachDbFilename=" + Application.StartupPath + "\\" + db_dir + ""+";Integrated Security=True;Connect Timeout=30;User Instance=True";

Bu şekilde kullandığımda da hata almaktayım. Yanlış yaptığım yer neresi acaba?

Data Source=.\SQLEXPRESS;Initial Catalog=DBismi; Integrated Security=True;
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.