this.Visible = false; //ana formumuz gizleniyor Form2 userform = new Form2(); //formu oluşturuyoruz userform.ShowDialog(); // oluşturduğumuz form gösteriliyor this.Visible = true; //showdialog kullandığımız için bu bölüm gösterdiğimiz form kapananınca çalışıyor ve ana formumuz ekrna geliyr this.BringToFront(); // son olarak ana formumuzu diğer pencereler varsa ön plana alıyoruz.
}
Arkadaşlar buttona tıkladığımda combobox daki seçime göre formların açılmasını istiyorum.Ancak bir türlü başaramadım.C# da yeniyim ustalar bir el atarsa sevinirim
this.Visible = false; //ana formumuz gizleniyor Form2 userform = new Form2(); //formu oluşturuyoruz userform.ShowDialog(); // oluşturduğumuz form gösteriliyor this.Visible = true; //showdialog kullandığımız için bu bölüm gösterdiğimiz form kapananınca çalışıyor ve ana formumuz ekrna geliyr this.BringToFront(); // son olarak ana formumuzu diğer pencereler varsa ön plana alıyoruz.
}
Arkadaşlar buttona tıkladığımda combobox daki seçime göre formların açılmasını istiyorum.Ancak bir türlü başaramadım.C# da yeniyim ustalar bir el atarsa sevinirim
comboBox1.SelectedIndex int değeri döndürür "Maden Makineleri" nin sıra numarası gibi birşey yazman gerekiyor oraya mesela 2.sıradaysa
if(comboBox1.SelectedIndext == 1) //Sayılar Sıfırdan başladığı için 1 aslında 2.sayı { ........... }
selected index yerine selectedıtem yada selectedvalue yaz
Cevap verdiğiniz için teşekkürler arkadaşlar aşağıdaki gibi kodları düzenledim şimdilik bir problem yok yaklaşık 100 adet form oluşturmam gerekiyor program bittiğinde sorun çıkartmazsa tamamdır bu iş
string konu = comboBox1.SelectedItem.ToString(); switch (konu) { case "- Kompresör Gücü": this.Visible = false; //ana formumuz gizleniyor Form2 userform = new Form2(); //formu oluşturuyoruz userform.ShowDialog(); // oluşturduğumuz form gösteriliyor this.Visible = true; //showdialog kullandığımız için bu bölüm gösterdiğimiz form kapananınca çalışıyor ve ana formumuz ekrna geliyr this.BringToFront(); // son olarak ana formumuzu diğer pencereler varsa ön plana alıyoruz. break;
case "MADEN MAKİNELERİ": this.Visible = false; //ana formumuz gizleniyor //Form3 userform = new Form3(); //formu oluşturuyoruz Form3 useform = new Form3(); useform.ShowDialog(); //userform.ShowDialog(); // oluşturduğumuz form gösteriliyor this.Visible = true; //showdialog kullandığımız için bu bölüm gösterdiğimiz form kapananınca çalışıyor ve ana formumuz ekrna geliyr this.BringToFront(); // son olarak ana formumuzu diğer pencereler varsa ön plana alıyoruz. break; }
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme