Şimdi Ara

C# da Ürün adına göre adet bilgisi çekme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
318
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • sa arkadaşlar ürün adına göre adet bilgisini comboboxa çekmek istiyorum fakat yapamadım bir türlü textboxa çekmeye çalıştım onuda yapamadım aşağıda paylaştığım kod hatalımı nerede yanlış yapıyorum bilmiyorum yardımlarınızı rica ediyorum

void stokbilgi()
    {
    OleDbCommand veri = new OleDbCommand("SELECT adet FROM stok Where adi='" + stoksayi.Text + "'", baglanti);
    OleDbDataReader oku;
    baglanti.Open();
    oku = veri.ExecuteReader();

while (oku.Read())
    {
    urun.Items.Add(oku["adi"].ToString());
    stoksayi.Items.Add(oku["adet"].ToString());

}
    oku.Close();
    baglanti.Close();
    }

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozkannnnnnn -- 27 Temmuz 2017; 21:12:14 >

• Sorgu ile textbox'a bir ürünün adını girip adet'i çekiyorsunuz. Elde ettiğin adet muhtemelen tek hücreli tablodur. Bu durumda

urun.Items.Add( stoksayi.Text );
    while (oku.Read())
    {
    }

ya da sorgunu değiştireceksin.
    "SELECT adi,adet FROM stok Where adi='"
    while (oku.Read())
    {
    urun.Items.Add(oku["adi"].ToString());
    }
  • Sorgunuz geriye sadece adet bilgisini döndürüyor. Siz aynı zamanda adi değerini de yazdırmaya çalışıyorsunuz. Sorguya adi alanını da ekleyiniz.

Bir de sorguya stoksayi.Text ifadesini artı ile birleştirerek eklemeyiniz. Güvenlik açığıdır (sql injection). Onun yerine sorguya parametre ile değer gönderiniz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • teşekkürler yardımlarınız için yeniyim kendimi geliştirmeye çalışıyorum.. Yukarıdaki kodu denemedim daha vaktim olmadığı için bakamıyorum ama en kısa aman da deneyip çözüme ulaşırsam kodları paylaşıcam.. sql injection açıkları için dediklerini dikkate alacam parametre ile ekleme yapıcam..sanırım bu konu üzerinde sanırım ayrı durmak gerekiyor
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.