Şimdi Ara

C# Datagrid veya datagridview yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
2.857
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar ben sqldeki verilerimi bir datagrid veya datagridview ile gösteriyorum. ancak bu verilerden birine çift tıklanınca bir takım işler yaptırmam gerekiyor ama hangi olaya yazacağımı bir türlü çözeedim. internette de bilgi bulamadım lütfen yardım edin zor durumdayım. iyi haberlerinizi bekliyorum

ayrıca web projesi değil arkadaşlar onuda belirteyim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi daryus -- 17 Mart 2010; 20:29:02 >

• şunuda belirteyim arkadaşlar datagrid de doublecilick e yazınca tablodaki verilere çift tıklayıncca açmıyor sadece grid üzerine çift tıklayınca açıyor. ben verilere çift tıklayınca bir takım işlemler yapmak istiyorum. bu sorunu datagirdview vermiyor ancak onda da select ile seçtiğim satırlardan birkaç tanesini göstermemem gerekiyor. göstermeme işini söylersenizde onu kullanabilirim cevap bekliyorum çok öneli lütfen yardım ediniz
  • yardım edebilecek yok mu arkadaşlar çok önemli burayı çözemedn ileleyemiyorum vaktim de çok az kaldı
  • çift tıklayınca yapılacak işi cellcontentdoubleclick, yada celldoubleclick eventlerinin içine yaz. O şekilde olması lazım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: erethan

çift tıklayınca yapılacak işi cellcontentdoubleclick, yada celldoubleclick eventlerinin içine yaz. O şekilde olması lazım.

bu işlem datagridview için geçerli. ben datagrid kullanıyorum onu tercih etmemin sebebi de select ile 10kadar sütün bilgisi seçiyorum bunlardan 7sini gösteriyorum. bunu datagridview de yapamıyorum o hepsini gösteriyor maalesef. bunu önlemem lazım datagridview kullanırsam. 10sütün seçip bunlardan istediklerimi gösterme kısmınıda söyleyebilirseniz bu sorundan kurtulacağım.
    cevap için teşekkürler

yardımlarınızı bekliyorum. ayrıca web projesi değil arkadaşlar onuda belirteyim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi daryus -- 17 Mart 2010; 20:28:29 >
  • 10 sütun seçip istediğini gösterme dediğin, eğer sütun mevzunu auto generate yapmazsan ve sütunları kendin verirsen istediğin sütunları gösterirsin gridview'da.
  • evet onuda çözdüm son olarak en son satırda fazladan 1satır gösteriyor yıldızlı onu kaldırmak istiyoum mümkünse nasıl yapabilirim acaba? readonly true yaptım yinede o boş satır var
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    C# textbox arama yapma
    2 yıl önce açıldı
    C# Windows Form Yardım
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • grid'in allowuserstoaddrows özelliğini false yap. Kullanıcının Grid'e yeni satır eklemesine izin verdiğinde gözükür o boş satır.
  • çok sağolasın sana ne kadar teşekkür etsem az. senden başka ilgilenende çıkmadı sen olmasan baya uğraşırdım.

sayende tüm sorunlarımdan kurtuldum inş başka bilmediğim birşey çıkmaz
  • Merhaba arkadaşlar...benim C# ta bir sorunum var bu konuda da biraz yeniyim yardımcı olursanız çok sevinirim....

SORU :

From1 de bulunan gridview deki isme tıklayınca ( örn: DataGridView de bulunan 3. satırdaki Ahmet KÜÇÜK adlı kişiye tıklayınca ), Form2 açılacak. Açılan Form2 de ise; seçilen isme ait sipariş bilgiler gelecek...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.