Şimdi Ara

c# datagridview

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
0
Favori
3.161
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    c# da datagridview'de bir kolonda hangi degerlerin oldugunu nasıl bulabilirim?örnek olarak aynı kolonda farklı satırlarda 3 tane ahmet 5 tane mehmet 8 tane ayşe yazıyorsa bulmak istedigim ahmet,mehmet ve ayşe.iyice kafam bulandı işin içinden çıkamadım

• datagridviewde DataKeys denen bir property var buraya kayıtlara ait olan id yi bağlayabilirsin. awçim yapıldığında ise oradan id yi alarak işlemine devam edebilirsin.
  • List<string> benzerler = new List<string>();
    DataGridViewRowCollection rows = dataGridView1.Rows;
    foreach (DataGridViewRow row in rows)
    {
    string veri = (string)Convert.ToString(row.Cells[a].Value ?? "");
    if (!benzerler.Contains(veri))
    {
    benzerler.Add(veri);
    }
    }

komutlarıyla oldu.teşekkürler
  • Merhaba arkadaşlar...benim C# ta bir sorunum var bu konuda da biraz yeniyim yardımcı olursanız çok sevinirim....

SORU :

From1 de bulunan gridview deki isme tıklayınca ( örn: DataGridView de bulunan 3. satırdaki Ahmet KÜÇÜK adlı kişiye tıklayınca ), Form2 açılacak. Açılan Form2 de ise; seçilen isme ait sipariş bilgiler gelecek...
  • quote:

Orijinalden alıntı: fatihkacak

Merhaba arkadaşlar...benim C# ta bir sorunum var bu konuda da biraz yeniyim yardımcı olursanız çok sevinirim....

SORU :

From1 de bulunan gridview deki isme tıklayınca ( örn: DataGridView de bulunan 3. satırdaki Ahmet KÜÇÜK adlı kişiye tıklayınca ), Form2 açılacak. Açılan Form2 de ise; seçilen isme ait sipariş bilgiler gelecek...

Bunun için birkaç yöntem olabilir aklıma geleni söyleyeyim;
    Form2'ye Ac diye bir metod ekle metod string parametre alsın sonra bunu form1'den çağır parametre olarak tıklanan hücrenin içeriğini göndersin;

public void Ac(string isim)
    {
    // Burada form2'ye sipariş bilgilerini çıkart mesela ; label1.Text="isim"; label2.Text="Almak Istedigi ürün"; gibi..
    }

//sonra;

//Form1;
    Form2 f=new Form2();
    f.Ac(tiklananHucreIcerigi);

• tamam hocam deniyorum şimdi.. çok teşekkür ederim cevap verdiğiniz için...
  • grid'e data yi codebehind bağladınızsa dataset içerisinden bakabilirsiniz, kolonun bulunduğu index veya adında iterasyon ile: tam anlamadım gridview'e datanızı nasıl bind ettiğinizden bahsetmemişsiniz..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.