merhaba arkadaslar, c# da datagridview'de bir kolonda hangi degerlerin oldugunu nasıl bulabilirim?örnek olarak aynı kolonda farklı satırlarda 3 tane ahmet 5 tane mehmet 8 tane ayşe yazıyorsa bulmak istedigim ahmet,mehmet ve ayşe.iyice kafam bulandı işin içinden çıkamadım
datagridviewde DataKeys denen bir property var buraya kayıtlara ait olan id yi bağlayabilirsin. awçim yapıldığında ise oradan id yi alarak işlemine devam edebilirsin.
List<string> benzerler = new List<string>(); DataGridViewRowCollection rows = dataGridView1.Rows; foreach (DataGridViewRow row in rows) { string veri = (string)Convert.ToString(row.Cells[a].Value ?? ""); if (!benzerler.Contains(veri)) { benzerler.Add(veri); } }
komutlarıyla oldu.teşekkürler
Merhaba arkadaşlar...benim C# ta bir sorunum var bu konuda da biraz yeniyim yardımcı olursanız çok sevinirim....
SORU :
From1 de bulunan gridview deki isme tıklayınca ( örn: DataGridView de bulunan 3. satırdaki Ahmet KÜÇÜK adlı kişiye tıklayınca ), Form2 açılacak. Açılan Form2 de ise; seçilen isme ait sipariş bilgiler gelecek...
quote:
Orijinalden alıntı: fatihkacak
Merhaba arkadaşlar...benim C# ta bir sorunum var bu konuda da biraz yeniyim yardımcı olursanız çok sevinirim....
SORU :
From1 de bulunan gridview deki isme tıklayınca ( örn: DataGridView de bulunan 3. satırdaki Ahmet KÜÇÜK adlı kişiye tıklayınca ), Form2 açılacak. Açılan Form2 de ise; seçilen isme ait sipariş bilgiler gelecek...
Bunun için birkaç yöntem olabilir aklıma geleni söyleyeyim; Form2'ye Ac diye bir metod ekle metod string parametre alsın sonra bunu form1'den çağır parametre olarak tıklanan hücrenin içeriğini göndersin;
public void Ac(string isim) { // Burada form2'ye sipariş bilgilerini çıkart mesela ; label1.Text="isim"; label2.Text="Almak Istedigi ürün"; gibi.. }
tamam hocam deniyorum şimdi.. çok teşekkür ederim cevap verdiğiniz için...
grid'e data yi codebehind bağladınızsa dataset içerisinden bakabilirsiniz, kolonun bulunduğu index veya adında iterasyon ile: tam anlamadım gridview'e datanızı nasıl bind ettiğinizden bahsetmemişsiniz..
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme