Şimdi Ara

C'de polinom bölmesi yaptırma yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1
Cevap
0
Favori
293
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Öncelikle Selamun Aleyküm. Okulda hocam bir ödev verdi. 3x3 matrisin öz vektör ve özdeğer hesaplamasını yapan program istedi C'de. Ben de konuyu araştırdım ve bi yere kadar getirdim. şimdi konuyu uzatmadan anlatayım derdimi. Matrisin determinantını alıp gerekli işlemleri yapınca elimde 3. dereceden bi denklem oluyor. Ben bunun üç kökünü bulayım ki sonucu elde edeyim. örneğin
    1*x^3+3*x^2+3*x^1+1 denkleminin bir kökünü bulmak için newton rapshon yöntemi denen bir yöntem var. hata payı binde birden küçük kökü buluyor deneme yanılma yoluyla. buraya kadar bi sıkıntı yok. ama sadece bir kökü buluyo arkadaş. bana diğer ikisi de lazım. şimdi sorum şu ben bir kökü buldum ve bu kök aslında elimdeki ilk denklemin bir çarpanı. mesela newton rapshonla ilk kökümü "1" buldum. o zaman benim bildiğim çarpan (x-1) dir.

şimdi ben
    1*x^3+3*x^2+3*x^1+1 bu fonksiyonu (x-1) e böldüğümde elimde 2. dereceden bi denklem olacak ve bunun köklerini de diskriminant yöntemiyle bulacağım.

yalnız kodlamaya dökerken burada tıkandım. bu dediğimi bu yöntemle yapmam mümkün mü?
    yanlış düşündüğüm yerler var mı? her türlü öneriye açığım en baştan itibaren değiştirebilirim yöntemleri bir mantık hatası var ise. Şimdiden teşekkür ederim herkese kolay gelsin :)

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    c'de yardım
    14 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.