Şimdi Ara

C dili yardımcı olabilir misiniz?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
169
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • aşağıdaki kodda nerede hata yaptığıma dair yardımcı olabilir misiniz?

soru :Klavyeden iki sayı tam sayı ve char türünde işlem operatörü girlecektir. (+, -,*, / ve mod alma % gibi).

iki sayı için girilen işleme uygun biçimde işlemi yaparak sonucunu döndüren fonksiyonu ve fonksiyonu kullanan ana programı (driver) yapınız

benim kodum:

Kod

Yığını:
    #include<stdio.h> int toplam(int a,int b); int mod(int a,int b); int cikarma(int a,int b); int carpma(int a,int b); int bolme(int a,int b); int main() { int a,d; char islem,t,c,x,b,m; float sonuc; printf("1. degeri giriniz -> "); scanf("%d\n",&a); printf("2. degeri giriniz -> "); scanf("%d\n",&d); printf("yapmak istediginiz islem icin islemin yanindaki harfi giriniz :\n topla -> t \n cıkar -> c\n carp-> x\n bol-> b\n mod al -> m\n"); islem = getchar(); if(islem==t) sonuc = toplam(a , d); else if(islem==c) sonuc =cikarma(a , d); else if(islem==x) sonuc =carpma(a , d); else if(islem==b) sonuc =bolme(a , d); else if(islem==m) sonuc =mod(a , d); printf("%f",sonuc); } int toplam(int a,int b) { float sonuc; sonuc= a+b; return sonuc; } int cikarma(int a,int b) { float sonuc; sonuc= a-b; return sonuc; } int carpma(int a,int b) { float sonuc; sonuc= a*b; return sonuc; } int bolme(int a,int b) { float sonuc; sonuc= a/b; return sonuc; } int mod(int a,int b) { float sonuc; sonuc= a%b; return sonuc; }

teşekkür ederim.

• Kod

Yığını:
    if(islem==t) sonuc = toplam(a , d); else if(islem==c) sonuc =cikarma(a , d); else if(islem==x) sonuc =carpma(a , d); else if(islem==b) sonuc =bolme(a , d); else if(islem==m) sonuc =mod(a , d);

if (islem == 't') olması lazım

• kodda islem e character atayamıyorum

scanf("%c",islem);

yaptığımdada olmuyor direk kodu bitiriyor.

onun için ne yapmalıyım.

• gdb online debugger
    GDB online Debugger | Code, Compile, Run, Debug online C, C++
    https://www.onlinegdb.com/B9VZUdygt
  • çok teşekkür ederim

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.