Şimdi Ara

C dilinde bir soru

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
1
Favori
593
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Programın teması bir pas yapma oyunu ve pas başarılı olduğunda her seferine farklı bir playera top verilecek. Pas başarısız olduğunda top diğer takıma geçecek ve aynı şekilde pas yapmaya başlacayak.
    5 tane player olduğunu düşünelim ve player1, player2 vs. diye adlandıralım
    1-Pasın başarılı olma ihtimalini 100 üzerinden x=rand() ile tanımladım. Fakat while, if-else veya switch ile oyun döngüsünü kuramadım. Pas başarısız olduğunda diğer takımdan oyunun devam etmesini ve diğer takımda da pasın başarısız olması durumunda tekrar ilk takıma topun geçmesi nasıl yazılabilir?
    2-Pas başarılı olduğunda bir playerdan başka bir playera top geçecek(ör. player3-player1-player4). Sürekli farklı oyuncuya geçmesini ve bir önceki oyuncunun kullanım dışı olması nasıl yazılabilir?
    Şimdiden teşekkürler. Zaten ödevin son teslim tarihi geçti ve yapamadım, sadece aklıma takıldı ve nasıl yapılabileceğini merak ediyorum. Ayrıca daha çok başındayım ve daha ileri düzeydeki fonksiyonları kullanmamız yasaktı. Teşekkürler :)

• up
  • 1- Oyun ne kadar sürecek?
    2- Kaç takım var?
    3- Her takımda 5 oyuncu mu var?
    4- Pas yüzdesi ne alaka? Yüzde kaç orana göre pas gider ya da gitmez?
    5- Pas başarılı oldu ve aynı takım içinde paslaşma yapıldı. Pası sonrakine veren oyuncu oyun dışında mı kalacak?
  • Round üzerinden oynanacak ve round sayısı, oyuncu sayısı ve pas yüzdesi kullanıcıya seçtirilecek. 2 adet takım var ve evet, pası veren oyuncu top rakibe geçene kaadar oyun dışı kalacak.
  • ups
  • 1-Pasın başarılı olma ihtimalini 100 üzerinden x=rand() ile tanımladım.

Burda ne demek istediğini anlamadım. Eğer bir kişinin doğru pas atma olasılığı diyelimk iyüzde 30 ise , senin çıkan random sayın <= 30 sa başarılı pas, > 30 ise başarısız pas diyebilirsin mesela. Ama dediğim gibi sorunu tam anlamadım
  • Kısaca programı nasıl yazabiliriz diye sordum aslında, orada yaptıklarımı yazdım biraz. Öyle yaptım fakat looplar ve if-else yapısı ile bu oyunun nasıl yazılacağını bulamadım, onu sordum.
  • Cevaplanamayacak gibi. Son kez uplayıp kaçıyorum :)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.