Şimdi Ara

c# fatura detay oluşturma

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
1
Favori
725
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar. Bir projeyle uğraşıyorum. Takıldığım yer; faturaları oluşturduktan sonra her faturanın detayını görmem lazım. Bir kaç yöntem denedim ama fatura_id her ürün için aynı gözükmesi lazım. Yardımcı olursanız sevinirim.
    fatura(fatura_id, müşteri_id,f_iskontaoranı,f_aratoplam,f_toplam,f_iskontutarı,f_tarih)
    fatura_detay(fatura_id,ürün_id,ürün_fiyat,ürün_adet,ürün_birimfiyat)
    ürünler(ü_id,ü_isim,birimfiyat,stok)

• select * from fatura_detay where fatura_id=fatura.fatura_id

fatura kısmındaki fatura idyi nasıl çekiyorsun veya nasıl kontrol ediyorsun bilmiyorum.Idleri çektiğin yerdeki kodları yazman lazım, bide senin denediğin yöntemleri ve onları verdikleri hataları.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MyZor -- 26 Ağustos 2017; 11:52:32 >
  • MyZor kullanıcısına yanıt
    satıs abc = (satıs)Application.OpenForms["satıs"];
    for (int i = 0; i < abc.dataGridView3.Rows.Count; i++)
    {
    if (Convert.ToBoolean(abc.dataGridView3.Rows.Cells[0].Value) == true)
    {
    SqlCommand komut= new SqlCommand("select *from fatura_detay where f_id ='" + abc.dataGridView3.Rows.Cells[1].Value + "'",baglan);
    komut.ExecuteNonQuery();

}
    }
    böyle çekiyorum. Aslında bi değişiklik yapmak zorunda kaldım bu yüzden önceki yazdığım kod gitti :(. Bunu yeni yazdım ama olmuyo
  • ragnaro09 R kullanıcısına yanıt
    İf komutunu kaldirip rowsdan 1 çikarsan daha iyi olur bence. Zaten rows sayıca aşağıya inmiş olacak.

abc.dataGridView3.Rows.Cells[1].Value böyle değil

abc.dataGridView3.Rows.Cells[1].Value böyle olması lazım. Cell de id hangi cellde ise onu yaz eğer en başta işe 0 yaz.

Edit: DH de bir sıkıntı var galiba Rows Yanında köşeli parantez içinde de i olacak ki her i arttığında buradaki rows da artsın ama id hep 1 inci boşlukta olduğundan cells sabit 1 olacak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MyZor -- 28 Ağustos 2017; 15:25:46 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    if komutuyla checkbox kontrolü yapıyorum. Kodumda rows şeklinde burda yazarken bir hata oldu heralde.

bu şekilde ki gibi checkboxla seçip faturanın detayını görmem lazım. fatura detayı başka formda datagrid şeklinde.

edit: buraya attıktan sonra rows diye gözüküyo.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ragnaro09 -- 28 Ağustos 2017; 15:53:18 >
    Hocam bu if li kısmın resminide atar mısınız? Ben bir şey anlamadım kodum rows şeklinde ne?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
    Hocam onlar selectedrows şeklinde kullanılıyor, value olarak olmuyor benim anladığım kadarıyla kodunu :

Int32 selectedRowCount = dataGridView3.Rows.GetRowCount(DataGridViewElementStates.Selected);

for (int i = 0; i < selectedRowCount; i++)
    {
    String id = dataGridView3.SelectedRows.Index.ToString();//Rowsun yanında köşeli parantez içinde i var
    int x = int.Parse(id);
    SqlCommand komut= new SqlCommand("select * from fatura_detay where f_id ='" + abc.dataGridView3.Rows[x].Cells[1].Value + "'",baglan);
    komut.ExecuteNonQuery();

}

Şeklinde bi dener misin? Syntax hataları olabilir şuan kodu derleyemiyorum kontrol edersin.

Kodlardaki hataları da beraberinde at ki daha kolay yardımcı olabilelim, olmuyor da nasıl olmuyor hiç sonuç dönmüyor mu? Syntax mı hatalı, bir tane mi dönüyor bunlar önemli.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MyZor -- 28 Ağustos 2017; 17:5:44 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.