dostum combobox a değerleri ata sin , cos falan sonra combobox selectedindexchanged event ina comboboxtaki seçilen değerlere göre fonksiyonları döndür. İnternetten recursive fonksiyonlara bak çözüm bulursun .
// combobocx, listbox gibi nesneler içine aldığı nesneleri göstermek için toString methodunu çalıştırır bizde bu yüzden toString methodunu ezip yazmasını istediğimiz stringi return ediyoruz }
}
//daha sonra formun içinde çözüm için gerekli fonksiyonları yaziyoruz.
void a() { Gerekli islemler. txtSonuc.Text = sonuc; }
b ise int dödürüyor
void b() { //Gerekli işlemler
txtSonuc.Text = sonuc; }
//form load olduğunda List<Fonskiyon> fList = new List<Fonksiyon>();
Fonksiyon f = new Fonksiyon(){ fonksiyonID= 1, func= a;// aslında burda fonksiyonu çalıştırma işlemi yapmayırouz fonksiyonun ram üzerindeki adresini başka bir alanda tanımlıyoruz diyebiliriz. fonksiyonAdi ="a fonksiyonu";
} fList.Add(f); f = new Fonksiyon() {fonskiyonID=2,func=b; fonksiyonAdı ="b fonksiyonu"; }
fList.Add(f);
// Şimdi combobox ımıza listemizi dolduralım
cmbfonskiyonlar.DataSource =fList;
şimdi comobobox ın selected index i değiştiğinde yapmamız gereken şey doldurduğumıuz fonksiyonları çalıştırmak.
Fonksiyon selected = cmbfonksiyonlar.SelectedItem as Fonksiyon;
selected.ExecuteFonk(); // Burada fonksiyonumuz çalışacak
Uzun zamandır form üzerinde kod yamıyorum ve buradakileride şimdi burada yazdım ufak tefek hatalar olabilir ama mantık olarak bu yolla çözebilirsin.
teşşekürler
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme