Şimdi Ara

c# form gizleme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
3.086
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar form1 ekranı üzerinden kullanıcı adı ve şifre benzeri veri gönderiyorum. Fakat ip üzerinden bağlandığı için form2 biraz geç açılıyor. Bu yüzden form2 tamamen yüklendikten sonra form1 gizlemek istiyorum ama yapamadım.

Şuanda form1 den ip, kullanıcı adı ve şifre gönderiyorum. form2 5-6 sn sonra açılıyor ama o arada form1 gizlenmiş oluyor ve boşluk oluyor. Ayrıca bağlantı yapamadığı taktirde resimdeki gibi form2 yi göstermek istemiyorum.

c# form gizleme

c# form gizleme

• form2 yi gösterme olayından önce if ile bağlantı kontrolü yap başarılıysa form 2 yi göster kod görsem daha iyi olur
  • Form1 de baglaniyor gibi bir mesaj yaz. Baglanti basarili oldugunda form1 i gizle.
  • form 1

namespace softphone
    {
    public partial class Form1 : Form
    {
    public Form1()
    {
    InitializeComponent();
    }

public static string local_ip;
    public static string local_sip;
    public static string local_password;

private void button1_Click(object sender, EventArgs e)
    {
    local_ip = serverbox.Text;
    local_sip = sipbox.Text;
    local_password = passwordbox.Text;
    this.Hide();
    Form2 softphone = new Form2();
    softphone.ShowDialog();
    }

private void Form1_FormClosed(object sender, FormClosedEventArgs e)
    {
    Application.Exit();
    }
    }
    }

form 2

private void Form2_Load(object sender, EventArgs e)
    {
    InitializeSoftPhone();
    }

form2 de textbox var, eğer textbox'a offline yazısı gönderilirse form2 açılmadan form1 ekranında kalması lazım. eğer online yazarsa form2 görünüp form1 gizlenmesi lazım.

bunu içinde form1 de veri gönderdikten sonra gizlenmeden form2 nin arka planda çalışıp bağlantı sağlanması durumunda gizlenmesi lazım. Eğer bağlanamazsa form2 hiç gözükmeden form1 de kalacak.

• softphone.ShowDialog();
    if içine al if dediğin textbox yazısı offline değilse
    softphone.ShowDialog();
    yap

birde InitializeSoftPhone();
    niye form2 açılışına koydun form1 de olsa olmuyor mu initilize olsun ama gene form 2 de kalsın
  • form1 den sadece texboxlarla bilgi alıyorum. diğer kodlamalar form2 de olduğu için komutları form1 e alamıyorum. o yüzden if ile yapamıyorum çünkü ofline-online bilgileri form2 deki texbox içerisinde. form1 deki butona tıkladığımda form2 arkaplanda çalışıp eğer form2 deki texbox online yazarsa form1 gizlenip form2 açılması lazım.
  • projeyi görsem daha iyi olr ama InitializeSoftPhone();
    u form 1 de çalıştırsan sonra initialize olunca herhealde yazıyor offline veya online ona göre form 2 deki textboxı form 1 den oku
  • şöyle birşey yapıyorum istediğime yakın oluyor fakat form2 yi gizleymiyorum.

şimdi burada form1 i gizlemeden form2 yi açıyorum ki böylece aradaki 5-6 saniyelik boşlukta form1 gözükmeye devam ediyor. yükleniyor gibi birşey yapabilirim.

private void button1_Click(object sender, EventArgs e)
    {
    softphone.ShowDialog();
    }

bunuda form2 nin formload kısmına koydum. form2 yüklendiğinde eğer register olunuyorsa form1 i gizle diyorum. gizliyor fakat form2 yi gizleyemiyorum.register olamıyorsa form1 gizlenmiyor form2 gene gözüküyor.

private void Form2_Load(object sender, EventArgs e)
    {
    InitializeSoftPhone();

if (_phoneLineInformation == RegState.RegistrationSucceeded)
    {
    Form1 giris = new Form1();
    giris.Hide();
    }
    else
    {
    softphone.Hide();
    }
    }

form2 2 koşuldada açık kalıyor gizleyemiyorum.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.