Şimdi Ara

C# Giriş - 'Hello World'

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
1.387
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • İlk olarak C# dilinin ustası olursanız yapamayacağınız program yoktur. Daha önceden kodlama bilginiz varsa zaten daha kolay kavrarsınız. Video ile anlatamadığım için resimlerle başlıyorum ilk anlatıma...

Şimdi ilk olarak Visual Studio programını indirmeniz gerekiyor. 2008, 2010 veya 2012 indirebilirsiniz ama benim editörüm 2012 model olduğu için 2012 lisanslı bulabilirseniz daha iyi olur. Editörü indirdiğinizi varsayarak derse başlıyorum.
    Visual Studio programını açın ve aşağıdaki ekranla karşılaşacaksınız. Aşağıdaki ekranda resimde gösterdiğim gibi New Project'e tıklayarak yeni bir proje açalım.
     C# Giriş - 'Hello World'

New Project'i açtıktan sonra karşımıza ne ile ve hangi dil ile program yazacağınızı seçmeniz gereken bir seçim tablosu çıkacak. Resimdeki gibi size göre sol taraftan Visual C#'ı ortadan da Console Application'u seçiyoruz. İsmini falan siz koyarsınız ordan. Open diyip açalım.

C# Giriş - 'Hello World'

Karşımıza çıkan ekran aşağıda. Resimdeki işaretlediğim iki tane kıvırcık parentez {} içine kodlarımızı yazacağız. (Bu arada o parantezlerin içi o kadar açık olmaz ilk açtığınızda siz entere basarak açabilirsiniz aralarını)

C# Giriş - 'Hello World'

İlk kullanacağımız komut Console.WriteLine komutu. Türkçe olarak ekran çıktısı veya ekrana yazdırma komutu olarak adlandırabiliriz. Resimde de açıklamasını yapmışım zaten.

C# Giriş - 'Hello World'

Yukarı resimdeki komutu yazdıktan sonra CTRL+F5'e basarak programımızı çalıştıralım ve ilk programımızı yapmış olduk. :)

C# Giriş - 'Hello World'

Aklınızı fazla karıştırmak istemiyorum yavaş yavaş anlatacağım. Şimdilik herkes gibi Hello World ile başladık beni dinlediğiniz için teşekkür ederim bir sonraki ders görüşmek üzere...

• Kusura bakma ama senin etin ne budun ne insanları bilmediğin bir programlama dilini öğretiyorsun programlamada ilk öğrendiğin
    metotlar ve püf noktaları her zaman aklında kalır bilmeyen insanların aklını karıştıracaksın.

http://forum.donanimhaber.com/m_73542864/f_//tm.htm#73542864

Bu arada yazıyı okuyan arkadaşların aklı karışmasın Console.WriteLine(); komut değildir.

Console bir sınıftır içinde propertyler ve methotlar bulunur. WriteLine() ise Console sınıfının içinde bulunan bir methottur.

Şu şekildede açıklayabiliriz.

Bu geliştiriciyi yazan adamlar bizim kullancağımızı öngördükleri işlemleri kendileri geliştirmişlerdir ve bunları aynı bir markette raflara dizer gibi yerleştirmişlerdir. Bizim yaptığımız ize onları isteğimize ve ihtiyacımıza göre dyerleştirmektir.
    Bir yemek yaptığımızı düşünelim önce malzemeleri alıyoruz
    Aktar.Tuz(15gr);
    Manav.Lahana(1kg);

Kısaca c# ile programlama yaparken aslında tek bilmeniz gereken hangi sınıfların içinde hangi methotların olduğu ve hangisinin ihtiyacımıza uygun olduğudur.
    Bunları bilmek yetermi tabiki hayır. Ayrıca engin bir matematik bilgisi gerekir.

• Sadece meraktan soruyorum. Etrafta bir sürü kaynak varken, üstüne üstlük bunlar uzman kişilerce yazılmış olurken, neden içerisindeki kaynaklara ulaşmak dahi zor olan bir forumda böyle bir konu açtınız?
  • Ek olarak C# dilinin ustası olursanız yapamıyacağınız program yoktur demişsin.
    Öyle bir dünya yok istediğin kadar dil bil algoritma bilmedikten sonra veri tabanında kayıt tutan stok takip müşteri takip vb. programlardan başka hiçbir şey yapamassın.
    Al bir proje;
    Bir Cep telefonu operator firması sms gönderme işlemleri yapmak istiyor.En stabil ,baz istasyonlarını en az yoracak ve en hızlı çalışacak şekilde olması için şöyle bir mantık öne sürülüyor.

Kullanıcının attığı mesaj bitlere ayrılacak ve en yakın olan aynı zamanda en boş olan baz istasyonlarına dağılacak ve ulaşılmak istenen telefona en yakın baz istasyonunda birleşip iletilecek buyrun yapın.

Hatta onu geçtim piyasadaki bir çok sözüm ona C# "ustası" if else kullanmadan 6 noktanın arasındaki en kısa yolu bulan bir algoritma bile yazamaz.

Yapamıyacağın program olmaması için mühendislik bilgisi şarttır.

• quote:

Orijinalden alıntı: converttoint32

Kusura bakma ama senin etin ne budun ne insanları bilmediğin bir programlama dilini öğretiyorsun programlamada ilk öğrendiğin
    metotlar ve püf noktaları her zaman aklında kalır bilmeyen insanların aklını karıştıracaksın.

Bu arada yazıyı okuyan arkadaşların aklı karışmasın Console.WriteLine(); komut değildir.

Console bir sınıftır içinde propertyler ve methotlar bulunur. WriteLine() ise Console sınıfının içinde bulunan bir methottur.

Bu geliştiriciyi yazan adamlar bizim kullancağımızı öngördükleri işlemleri kendileri geliştirmişlerdir ve bunları aynı bir markette raflara dizer gibi yerleştirmişlerdir. Bizim yaptığımız ize onları isteğimize ve ihtiyacımıza göre dyerleştirmektir.
    Aktar.Tuz(15gr);
    Manav.Lahana(1kg);

Kısaca c# ile programlama yaparken aslında tek bilmeniz gereken hangi sınıfların içinde hangi methotların olduğu ve hangisinin ihtiyacımıza uygun olduğudur.
    Bunları bilmek yetermi tabiki hayır. Ayrıca engin bir matematik bilgisi gerekir.

süper bir açıklama ve yorum olmuş. kesinlikle katılıyorum.

konu biraz saçma olmuş. Bende yazıyorum diyip insanlara yararlı olmak istiyorsan eğer, daha spesifik konuları seçmelisin.

• quote:

Bir Cep telefonu operator firması sms gönderme işlemleri yapmak istiyor.En stabil ,baz istasyonlarını en az yoracak ve en hızlı çalışacak şekilde olması için şöyle bir mantık öne sürülüyor.

Kullanıcının attığı mesaj bitlere ayrılacak ve en yakın olan aynı zamanda en boş olan baz istasyonlarına dağılacak ve ulaşılmak istenen telefona en yakın baz istasyonunda birleşip iletilecek buyrun yapın.

Ben bunu hala başarabildiklerinden emin değilim Kim yazıyorsa o kodları, ensesine bir tane şaplatmak istiyorum bazen. Günler önce attığım bir mesajın yarısını kırpıp, o anda attığım mesajın yarısına ekleyen, atılan mesajların gitmeyip tekrar tekrar atılsa da sadece arada yazılanların gittiği bir algoritma. Çok zor durumlara düşürüyor bazen, çok. Eminim o sistemde dolu açık vardır.

İşte mesele bu. Dil bilmek kolay. En basitinden konuştuğunuz dil. Asıl onu kıymetli yapan, sizin onu nasıl kullandığınız. Yoksa istediğiniz kadar dil bilin...

• Bende böyle yaptıklarından emin değilim ama sms atarken oluşan hatalar brni bu tarz bir yöntem uyguladıklarını düşündürüyor.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Silkroad'a Giriş !!
    9 yıl önce açıldı
    Nothing Phone (3a) / Pro ANA KONU
    3 hafta önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Kusura bakma ama senin etin ne budun ne insanları bilmediğin bir programlama dilini öğretiyorsun programlamada ilk öğrendiğin

Aktar.Tuz(15gr);
    Manav.Lahana(1kg);

Hocam size katiliyorum ama arkadas bildiklerinin iyice akilda kalmasi icin burada paylasmis yani yorumlarimizi yazarken biraz daha uzucu olmadan yazalim.Onun disinda size katiliyorum ama bilmedigimden soracagim,Console sinifinda hangi property var ki cunku bence yok ve msdn de goremedim?

Kisaca haklisiniz ve bir sey sormak istiyorum.Programlariniz icin hazir component'leri mi kullaniyorsunuz yoksa kendiniz mi tasarim yapiyorsunuz?

Ve tasarim yapiyorsaniz photoshop veya illustrator mi kullaniyorsunuz,hayirsa ne kullaniyorsunuz?

Soru icinde soru oldu ama neyse hocam cevabinizi bekliyorum.

• quote:

Bende böyle yaptıklarından emin değilim ama sms atarken oluşan hatalar brni bu tarz bir yöntem uyguladıklarını düşündürüyor.

Muhtemelen öyle, katılıyorum.
  • @MrOwl @converttoint32

Bahsettiginiz sms hatalari hangi operator'de oluyor ? Ozel mesaj alabilir miyim ?
  • Öncelikle yanılış bilgilendirme konusunda hassas olmamın sebebi benimde zamanında yanlış bilgilendirilmemdir.

Console sınıfı konusunda console'da uygulama geliştirmeyeli uzun zaman oldu ama Console sınıfının en kapsamlı sınıflardan biri olduğunu hatırlıyorum

BackGroundColor ve Eror,NumberLock gibi propertyler vardı sanırım(emin değilim), ayrıca hocam kelimesi pek olmamış bende öğrenme aşamasındayım

henüz ek bir component'e ihtiyaç duymadım.
  • quote:

Öncelikle yanılış bilgilendirme konusunda hassas olmamın sebebi benimde zamanında yanlış bilgilendirilmemdir.

Console sınıfı konusunda console'da uygulama geliştirmeyeli uzun zaman oldu ama Console sınıfının en kapsamlı sınıflardan biri olduğunu hatırlıyorum

BackGroundColor ve Eror,NumberLock gibi propertyler vardı sanırım(emin değilim), ayrıca hocam kelimesi pek olmamış bende öğrenme aşamasındayım

henüz ek bir component'e ihtiyaç duymadım.

Teşekkürler yeni bir bilgi edindim ben de artık hiç console sınıfını kullanmıyorum.Ama yazılıma ilk başladığım zaman kendimi bu sınıf sayesinde mutlu ettiğimi çok iyi hatırlıyorum.
  • Acil yardımınıza ıhtıyacım var arkadaslar konuyu actım bakabılırmısınız lutfenhttp://forum.donanimhaber.com/m_75030990/tm.htm
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.