Şimdi Ara

c# Görev Yöneticisi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
1.343
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

c# ta yazdığım küçük bir programı çalıştırıp kapattığımda, görev yöneticisinde kalıyor.

programı kapattığımda buradan da kapanmasını nasıl sağlaya bilirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi reyta -- 30 Ocak 2014; 14:07:04 >

• quote:

Orijinalden alıntı: reyta

merhaba,

c# ta yazdığım küçük bir programı çalıştırıp kapattığımda, görev yöneticisinde kalıyor.

programı kapattığımda buradan da kapanmasını nasıl sağlaya bilirim.

Merhaba,

Sanırım sorunun kaynağı şöyle bi'şeyden kaynaklanıyor: Uygulamanızda birden çok form var ve uygulama çalıştığında kullanıcı diğer formları açıp kapatınca o formlar hide konumuna geçiyor yani gizli, ekranda gözükmeyen konuma geçiyor siz ana formu kapattığınızda sadece anaformu kapatmış oluyorsunuz, diğer formlar hala çalışır durumda oluyor. Bu sorunu çözmek için ana formunuzun FormClosing eventine şöyle bir kod yazabilirsiniz: Environment.Exit(0); . Bu kod anaformla birlikte bütün process'in yani uygulamanın sonlanmasını sağlar.

Kolay gelsin...

• forma aşağıdaki şekilde yazdım fakat işe yaramadı.

program içinde toplamda 6 forum var formlar arasında geçiş yapıyorum kapattığımda görev yöneticisinde 1 tane kalıyor.
    programı ne kadar açarsam o kadar görev yöneticisinde görülüyor. formlar arasında yapılan geçişlerin bir önemi olmuyor.

private void Form1_FormClosing(Object sender, FormClosingEventArgs e)
    {
    Environment.Exit(0);
    }
  • quote:

forma aşağıdaki şekilde yazdım fakat işe yaramadı.

program içinde toplamda 6 forum var formlar arasında geçiş yapıyorum kapattığımda görev yöneticisinde 1 tane kalıyor.
    programı ne kadar açarsam o kadar görev yöneticisinde görülüyor. formlar arasında yapılan geçişlerin bir önemi olmuyor.

{
    Environment.Exit(0);
    }

Her yeni form açıldığında görev yöneticisinde yeni process eklenmez çünkü yeni bir uygulama açılmıyor var olan uygulama içerisinde bir form gösteriliyor. Kodlarınızı eklerseniz daha iyi yardımcı olabilirim.
  • forn1.cs altına ekledim.

namespace WindowsFormsApplication1
    {
    public partial class Form1 : Form
    {
    public Form1()
    {
    InitializeComponent();
    }

{
    Environment.Exit(0);
    }

edt: form1 i anasayfa gibi kullanıyorum sadece diğer formlara ulaşmak için butonlar var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi reyta -- 30 Ocak 2014; 17:29:58 >
  • quote:

forn1.cs altına ekledim.

namespace WindowsFormsApplication1
    {
    public partial class Form1 : Form
    {
    public Form1()
    {
    InitializeComponent();
    }

{
    Environment.Exit(0);
    }

edt: form1 i anasayfa gibi kullanıyorum sadece diğer formlara ulaşmak için butonlar var.

Bende şuan kendi bilgisayarımda denedim fakat Environment.Exit(0); yazmadan bile diğer formlar açık kalmadı, proje dosyalarınızı özel mesaj'dan gönderebilirseniz inceleyebilirim.
  • f5 şeklinde açıp kaparsanız sorun yok.
    yada gariptir görev yöneticisi açık durumdayken açıp kapatırsanız yine görev yöneticisinden kapanıyor.

uygulamayı farklı kişiler sadece exe olarak kendi makinalarında kullandıklarında yada ben debug dosyasından başka biyere taşıyıp başlatırsam (görev yöneticisi kapalıyken) nekadar açıp kaparsam görev yöneticisinde o kadar askıda kalıyor.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • özgür beyin 'e teşekkürler.

ilgili kodu çıkış butonlarında kullanınca sorun çözüldü.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.