Merhaba . Ben bundan aylar önce bir sistem yazmıştım ve dosyaları kayıp. Bazılarını tekrar çıkarttım fakat bir yerinde problem yaşıyorum uğraştım ve tekrar yazamadım. Yardımcı olursanız gerçekten ama gerçekten çok sevinirim. Aşağıda verdiğm kodda databaseden şimdiye kadar yapılmış tüm işlemleri çekip listeliyor. Bu listede her işlemin yanında sil yazısı koymam gerekiyor. sil yazısı sil.aspx e göndericek. Sil.aspx bende var sil.aspx e gelen id deki basamağı databaseden siliyor. Fakat listelenen işlemlerden sil butonuna tıklanan işlemin id sini gönderemiyorum. İlk verdiğim kutuda benim işlemleri listeleyen sayfam , 2. kutudaki kodlarda sil.aspx 'imin kodları var. Şimdiden teşekkürler.
SqlCommand com = new SqlCommand("select * from HesapMakinesi", conn); SqlDataReader reader = com.ExecuteReader();
Label1.Text = "<table> <tr> <td><u> ID </u> </td> <td><u>Hesap</u></td><td><u>İşlem</u></td></tr>";
while (reader.Read()) {
}
Label1.Text = Label1.Text + "</table>";
}
Sil.aspx 'imin Kodları:
int x = System.Convert.ToInt32(Request.QueryString["id"]); SqlConnection conn = new SqlConnection(); conn.ConnectionString = "Server=(local);Database=TRY;Trusted_Connection=True;"; conn.Open(); SqlCommand com = new SqlCommand(); com.Connection = conn; com.CommandText = "Delete from HesapMakinesi where ID=" + x.ToString(); com.ExecuteNonQuery(); Response.Redirect("islemler.aspx");
table değilde gridview e doldur sil butonunuda link buton olarak ekle link butonun comment argument özelliğinde işlemlerin id sini tutabilirsin hal böyle olunca grid in rowcommand ından linkbutonu yakalayıp sil.aspx e gerek olmadan kolayca silme işlemi yapabilirsin
Sanırım elinde database tablon yada onla ilgili bir bilgin yok ordan bakıp o alanı cagırsan tamam zaten * işlemi performansı dusuruyor tek tek alanları cagırman daha iyi .Senin ID alanı primery Key buyuk ihtimal kısacası sunu dene ne tur bir ortamda bu calısma bilmedigimden; while icinde reader.getInt32(0) de ne geliyor bir bak debug ile alanların tipini biliyorsan dongu icinde bakabilirsin string int bool diye ve kolon sayısına gore sıfırdan baslayıp gezersin.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme