c# ta oluşturduğum forma daha sonra kullanıcı giriş paneli oluşturmaya karar verdim.Yani form1 tüm işlemlerin yapıldığı ekran form2 ise giriş paneli oldu. Bu noktada sql de oluşturduğum kullanıcılar table ile ilişki kurup admin kullanıcıma form1 in bütün alanlarını açık user kullanıcıma bazı butonların erişim hakkını kısıtlamak istiyorum. mesela button4.enable=false; gibi
bağlantıyı kurdum fakat form2 deki yani kullanıcı adı ve şifre formumdaki giriş butonumun içine fom1 deki button4 ü kapat diyemediğim için bunun çözümü hakkında yardımlarınızı bekliyorum.
Kullanici bilgilerin tutuldugu tabloda yeni bir alan olustur. Adi yetki olabilir. Yetkili kisi ise yetki alanina 1, normal kullanici ise 0 ver. Form2 de giris yapilan kullanicinin yetkisini degiskende tut. Form1 de eger yetki 1 ise buton aktif degilse pasif. Bu mantikta biseyler olusturabilirsin.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
teşekkürler.Değişkeni public atamam gerekiyor sanırım 2 formdada geçerli olması için??
Önce bence bi class nedir bunu öğren
örnek bir kod varsa paylaşabilirmisiniz?
greencraft public static int yetki; olarak tanımladım fakat; SqlCommand komut = new SqlCommand("select * from Yonetim where KullanıcıAdi='" + kadi + "'AND Sifre='" + sifre + "'", con);
SqlDataReader oku = komut.ExecuteReader();
while (oku.Read()) { if ((kadi == "admin") && (sifre == "m")) {
Form1 frm = new Form1(); frm.Show();
this.Hide();
bu alanda yetkiyi sql den çekip nasıl kullanmam gerekiyor ve form1 de nasıl enable =false yapıcam yardımlarınızı rica ediyorum.
quote:
Orijinalden alıntı: zinfaddel
greencraft public static int yetki; olarak tanımladım fakat; SqlCommand komut = new SqlCommand("select * from Yonetim where KullanıcıAdi='" + kadi + "'AND Sifre='" + sifre + "'", con);
SqlDataReader oku = komut.ExecuteReader();
while (oku.Read()) { if ((kadi == "admin") && (sifre == "m")) {
Form1 frm = new Form1(); frm.Show();
this.Hide();
bu alanda yetkiyi sql den çekip nasıl kullanmam gerekiyor ve form1 de nasıl enable =false yapıcam yardımlarınızı rica ediyorum.
degisken=oku[sütunyeri]
şeklinde alıcaksın. yetki kısmı 3. sütunda ise oku[2] yazman gerekir. çünki 0'dan başlıyor.
teşekkürler...
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme