Şimdi Ara

C# listview Hata Alıyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
143
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    private void btnEkle_Click(object sender, EventArgs e)
    {
    KisiBilgileri kb = new KisiBilgileri();
    kb.ad=txtAd.Text;
    kb.soyad=txtSoyad.Text;
    kb.adres=txtAdres.Text;
    }

vb.Böyle sıraladığım bir çok satır var.KisiBilgileri sınıfımdan yeni bir nesne türetip bu şekilde koladım.Form1'Deki ekle buttona tıkladığım zaman form2'de listview'imi kullanıcının girdiği gerekli bilgilerin aktarılmasını istiyorum.
    Fakat sürekli hata alıyorum.Hata ise şu;Oluşturmuş olduğum class'ın ismi yazılıyor.Örneğin using system.KisiBilgileri.dal vb şeyler yazılıyor.Bunu nasıl çözebilirim.Şimdiden yardımlarınız için tşk ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Instance -- 2 Kasım 2019; 16:7:22 >

• kb.ToString() gibi mi kullanıyosun? ToString i override etmen gerek geriye ad+soyad döndürmeli.
  • override yapıyorum fakat return ederken sadece bir değişken adını alıyor.
    Yani return ad; bu şekilde tek kabul ediyor diğer soyad,yas,adres vb. değişkenlerin hepsini birlikte override edip return ile döndürmek mümkün mü?
  • Instance I kullanıcısına yanıt
    Override ederken sadece bir değişken adını alıyor diye bir kural yok, sizden değişken adı istemiyor sizden string donmenizi istiyor. Siz burada sadece ad değerini dönmüşsünüz. Basit olarak return nesne.Ad+" "+nesne.Soyad; sistem bunu da kabul eder. Burada istediğiniz gibi bir string oluşturabilirsiniz. Ben burada return "isimsiz" yazarsam eklediğiniz nesne sayısı kadar isimsiz yazar.

Ancak bence listview sınıfını biraz inceleyin, örnek kullanımlara göz atın kolon ekleyerek daha şık bir çözüm üretebilirsiniz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • arkadaş doğru yazmış string ovverride yapman lazım. Böylelikle dönen veriyi istediğin şekilde sunabilirsin. verdiği örnekte çok doğru ve yerinde bir örnek olmuş.

yapamıyoru edersen bence c# konularına birdahaki gözatman lazım. ama yinede yapamıyorum dersen youtubede Ahmet yasak an videolarını izle orda anlatıyor.

iyi forumlar
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.