Şimdi Ara

c lutfen yardım takıldım bı yerde bı bakın

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
608
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • oncelikle merhabalar arkadaslar benım sorum su

((sira == 1) ? prev->next1 : prev->next2) = next;
    ((sira == 1) ? cur->next1 : cur->next2) = ((sira == 1) ? next->next1 : next->next2);
    ((sira == 1) ? next->next1 : next->next2) = cur;
    }
    ((sira == 1) ? liste->son1 : liste->son2) = cur;
    }else if(cur == ((sira == 1) ? liste->son1->next1 : liste->son2->next2) )
    { /* Liste başında */
    ((sira == 1) ? cur->next1 : cur->next2) = ((sira == 1) ? next->next1 : next->next2);
    ((sira == 1) ? liste->son1->next1 : liste->son2->next2) = next;
    }
    else{ /* Listede ortada */
    ((sira == 1) ? prev->next1 : prev->next2) = next;

burda bana su hatayı yazıyor bunu neden yazıyor olabılır anlamadım bı bakarsanız sewınırım koly gelsın herkese saygılar

:\Users\NIRVANA\Desktop\odew\odev3.c(744) : error C2106: '=' : left operand must be l-value
    C:\Users\NIRVANA\Desktop\odew\odev3.c(745) : error C2106: '=' : left operand must be l-value
    C:\Users\NIRVANA\Desktop\odew\odev3.c(746) : error C2106: '=' : left operand must be l-value
    C:\Users\NIRVANA\Desktop\odew\odev3.c(748) : error C2106: '=' : left operand must be l-value
    C:\Users\NIRVANA\Desktop\odew\odev3.c(751) : error C2106: '=' : left operand must be l-value
    C:\Users\NIRVANA\Desktop\odew\odev3.c(752) : error C2106: '=' : left operand must be l-value
    C:\Users\NIRVANA\Desktop\odew\odev3.c(753) : error C2106: '=' : left operand must be l-value
    C:\Users\NIRVANA\Desktop\odew\odev3.c(756) : error C2106: '=' : left operand must be l-value
    C:\Users\NIRVANA\Desktop\odew\odev3.c(757) : error C2106: '=' : left operand must be l-value
    C:\Users\NIRVANA\Desktop\odew\odev3.c(758) : error C2106: '=' : left operand must be l-value

• ((sira == 1) ? liste->son1 : liste->son2) = cur;

bu valid bi islem değildir. sanırım "sira"nın değerine göre liste->son1 veya son2 donsun onun icine cur atiyim diye dusunmussun. fakat o yapi oyle calismaz.

int temp;
    .
    .
    .
    ((sira == 1) ? temp=0 : temp=1) ;if(temp) liste->son2=cur; else liste->son1=cur;

boyle bisey isini gorur.

edit: soyledigim yanlizca gosterdigim satir icin degil ='i bu tarz kullandigin her satir icin gecerli.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OnurJAM -- 8 Ocak 2009; 22:22:02 >
  • ilk sorum bu linked list kodunu sen mi yazdın ?

kullandığın derleyici nedir?

C ile son master da haşır neşir olmuştum, son linked listimi 2002 yılında yazmıştım yani uzun zaman oldu sayılır.

kodun tamamını görmek gerekir ama tahminimce hata şu atama işleminde ;

((sira == 1) ? cur->next1 : cur->next2) = ((sira == 1) 

yani sen cur->next2 adresine if sonucunda gelen next->next1 adresini yazmaya çalışıyorsun.

eğer tanımlamalarında hata varsa yani pointerlara heap'te gerekli data alanları açmadıysan bu sorun olabilir

kodun tamamını görebilsem daha mantıklı bir yorum yapabilirim fakat zaten okunabilirliği gayet düşük bir kod olduğunu if yerine ? : ibarelerini kullanılmasından anlayabiliyorum.
    if then else yerine ? : kullanmak sadece bak ben kısaltmaları biliyorum, çok iyi bir yazılımcıyım demekten öteye gitmiyor.

kodu güzel güzel

if(x==0) 
    {
    bla bla
    }
    else
    {
    bla bla
    }

diye ayırırsan hataları ayıklamakta ve yardım almakta işin kolaylaşır.
    Tabii kodu sen yazdıysan bunlar geçerlidir.

kolay gelsin

Not: tabii hatanın bu satırlarda olduğunu varsayarak yazdım bunları, sonuçta hata çıktısında satırları yazmamışsın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi amras_tasartir -- 8 Ocak 2009; 22:39:43 >

• onurjam ve amras_tasartir e tesekkurlerımı borc bılırım sorunumu cozmeye cozdum de amras tasatirin soledıkerınden hıcbısey anlamadım yanı amacı uzum yemek mı bagcıyı dowmekmı ıdrak edemedım ben yazılımcı dıılım olmaya da nıyetım yok bu bır ıkıncısı ben elektronık muhendıslıgınde okuyan bı adamım we bu benım fınal odewım yaklasık 3 hafta boyunca herseyle ılıskıyı kesıp bunu yapmakla ugrasan ve sonuunda aklı sorunları cogalmakta olan bı karaktere burunmekteyken ıkı kere telaffuz edılmıs olan tabı bu programı sen yazdıysan ve bunu sen mı yazdın gıbı ıthamlarla karsı karsıya kalmak benı derındenyaraladı uzuluyorumkı sızden yardım beklıyenlere dusunuyorumda vay halıne onların ewet programcı olmayacam ama ewet kısaltmalrı bılıyorum bılıyorum ama maalesef sunu da bılıyorum kı hocalar comapct yazılmıs programlara daha cok puan werıyor yanı buna MECBUR bırakılıyosunuz we unutmayınkı dunyada tek programcı sız dıılsınız we gercekten bızım gıbı yenı yetmelere yardım etmek ıstıyorsanız bıraz daha uslubunuzu yumasatmalısınız zira herkes benım gıbı sabır gostermeyebılır hepınıze ıyı geceler dılıyorum we tekrar tekrar tesekkurlerımı sunuyorum grsrz....

• 1- Amac ne üzüm yemek ne de bağcıyı dövmek...
    2- Öyle bir soru biçimine bugün de yazsam aynı şeyleri yazarım.
    3- Bu forumda o kadar çok ödev cevabı isteyen insan geliyor ki, hatta istiyorlar ki ödevlerini buraya yazanlar yapsın, hazır olarak versin. Kimse anlamak için gelmiyor.
    4- Yazdığım gibi- ki ben müneccim değilim haliyle- senin ne yapmak istediğini bilemem ve olmak istemediğini de bilemem.
    5- Üslubum senin soruna böyleydi, değişik sorsan ve ya son mesajında yazdıklarını yazsan değişik olurdu. Başka cevaplarıma bak nasıl üslubum yumuşak

İyi kodlar.
  • Sanırım ortada ufak bir yanlış anlaşılma olmuş. amras hocam öyle bir üslup ile baksaydı olaya yardımcı olmaya çalışmazdı zaten. Hem bu önerileri emin olun ki daha rahat olmanız için söylemiş. Sonuçta yazılımda deneyim çok önemli, amras_tasartir bu yollardan geçtiği için yardımcı olmak istemiş sadece.

amras_tasartir; paraşütünüze ne oldu hocam görüşmeyeli? Özlettiniz kendinizi.

http://forum.donanimhaber.com/m_9296191/mpage_1/tm.htm
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.