Şimdi Ara

c# method ve fonksiyon farkı ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
5.549
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • evet arkadaşlar yardımcı olabilirseniz sevinirim

• Yaklaşık 840.000.000 sonuç bulundu (0,50 saniye)

Bu kadar döküman ve kaynak varken bu soruyu niye soruyorsun buraya ? Özel ders gibi sana anlatılmasını mı istiyorsun ?

Neden araştırma yapmıyorsun hiç ?

• Basit ve sade bir sekilde anlatan kaynak bulamadim. Ayrica attigin link ingilizce. Ingilizce bimememe ragmen yaptiginin sacma oldugunu dusunuyorum. Eger istersen gidip foruma bakalim ve atilan postlarin yuzde sekseninin cevabinin internette oldugunu gostereyim. Forumlar bilgiye DAHA HIZLI ulasmak icin de kullanilir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • En basitinden anlatayım method bir değer döner.Bu değer bir nesne olabilir,integer olabilir,string olabilir vs vs vs.Ama fonksiyonlar değer dönmez.

Mesela

public int Hesapla (int parametre1,int parametre2)
    {
    int sonucDondur=0;

...
    ....
    ..

return sonucDondur;

}

Bu method sana integer bir değer döndürür.

public bool VarMı (int parametre1,int parametre2)
    {
    bool sonucDondur=false;

...
    ....
    ..

return sonucDondur;

}

Bu method sana bool bir değer döndürür.true veya false.

Ama fonksiyon sana herhangi bir değer döndürmez.

public void IslemYap(int parametre1,int parametre2)
    {

}

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi coder73 -- 26 Mayıs 2016; 10:08:33 >
  • Deger donduren fonksiyonlar da var diyen biliyorum asil kafami karistiran da o zaten

• Onlara lambda function denir.C#'da kullanılır.

Fonksiyona method veriyorsun ve sana değer döndürür.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi coder73 -- 26 Mayıs 2016; 16:36:33 >
  • Selam,

Sordugun soru biraz metodoloji ile ilgili aslinda, yani cevabini ogrenmek sadece tanimlari kafanda oturtacak.

Method vs function karsilastirmasindaki tek ayrilik sudur, method objelere ihtiyac duyar, fakat function boyle bir seye ihtiyac duymaz.

Bu yuzden methodlar classlar icinde define edilir ve obje varyasyonlari ile kullanilir. Functionlarda class icinde define edilir ama o classa ait seyler icermez, objeye dependent olmaz.

Yani soyle bir sey dusunulebilir, bir dog classi, havlamak diye bir METHOD icerir, cunku sadece kopekler havlar, bu yuzden kopek objesine ihtiyac vardir.

Fakat ayni zamanda bir human classi olsun, diyelim ki beslenmek diye bir FONKSIYON yazilacak. Cunku sart su, beslenmeyi kopek de insan da yapabilir, e bu yuzden particular bir class ihtiyaci dogurmaz.

Mesela aslinda javada fonksiyon aslinda tanimli degildir. Her sey bir methodtur. Fakat onlarda bu ihtiyaca cevap vermek icin “static” diye bir sey kesfetmisler. Adina ne kadar static method deseler de objelere bagimsiz cagiran static fonksiyonlardir bunlar, ve objelerin bagimliligini icermezler!

Umarim aciklayici olmusumdur, iyi calismalar :)

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Örnekte de görüldüğü üzere bazen kafa karışmasını önlemek üzere "uydurulan" bazı terimler aksine daha çok kafa karıştırır. Herifler üye fonksiyonlara metod demişler bu kadar yani.
  • Yardimlariniz icin tesekkur ederim arkadaslar anladim

• prooof kullanıcısına yanıt
    Arkadaş sen mümkünse yardımcı olma; Oraya define edilir, depend olmaz... vs yazmışsın. İngilizcesini yazmak daha mı havalı yapıyor sizi. Adam bildiğini de karıştıracak sayendenizde. Ben bile bir şey anlamadım yazdığından
  • quote:

Orijinalden alıntı: goktugyildirim

Deger donduren fonksiyonlar da var diyen biliyorum asil kafami karistiran da o zaten
    Sen giriş seviyesinde biri olduğundan şöyle düşün fonksiyon senin bir takım yapılmasını istediğin şeyleri 1 kere tanımlayıp sonra her istediğin yerde çağırıp kulanmana yarar

yani atıyorum mesela. public / private void FonksiyonAdin()
    {
    // sadece o fonksiyonda yapılmasını istediğin işler tanımlarsın tabi birden fazla fonksiyon tanımlayabilirsin
    }

// üsteki fonksiyonukullanacağım zamanda sadece FonksiyonAdin(); yazman yeter direk orda çalışmaya başlayacaktır o kod bloğun.

Methoda gelirsek genelde hep bir değer döndüren yad sağlayan işlemlerde kullanılır ve çoğu zaman değişken değer döndürürler. Zaten yaygın olarak görmüşsündür parametre verilip işlem yaptırılır.

ona örnege gelirsek mesela bir methodu oluşturduğunda onu daha sonra çağırıp ondan nesneler üretebilirsin. object oriented mantığı

ama kafanda tam oturması için bol bol örnekler yapman lazım projeler geliştirmen lazım.

• Method lar bir sınıfın parçası ve o sınıftan nesne oluşturup o nesne üzerinden çağırılıyor. Nesneden bağımsız çağırmak için static methodlar geliştirilmiş. Fonksiyonlar ise bağımsız olarak tanımlanıp çağırılıyor. Anladığım kadarıyla geriye döndürdüğü değerle alakalı bir durum değil.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.