Şimdi Ara

C++ mı C# mı öğrenmeliyim? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
39
Cevap
2
Favori
2.763
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: FreakDevil

quote:

Orijinalden alıntı: Tsukinome

direk c++ baslarsan ileride cok buyuk zorluklar cekeceksin. C# c dilinin temelidir. c# da profesyonel oldugun zaman c++ gecersin. c++ dan basla diyenleri kursuye davet ediyorum

Hocam iyimisiniz ? c dili c# ın temeli olmasın :D

OOP'yi C++ da öğren bence. illa bişey öğreneceğim diyosan da git java öğren platform sıkıntın olmasın. .NET'çok bağlanmamak lazım

hayır yanlisin var. c++ 83 85 li yıllarda ortaya çıktı. ancak c++ ı çözebilmek için önce C# dan temel alarak başlamak gerekiyor. ta ki ne zaman csharpda uzmanlaştın, o zaman c++ geçerek ileri seviye bir dili öğrenerek gelişmiş uygulamalar ortaya koyabilirsin.

sen bir yazılım diline sondan mı başlıyorsun? bu ileri yürümek yerine geriye yürümekle aynı hesaba geliyor.

• C#
  • Ben c dersi aldım sadece. Windows store için hesap makinesi tarzı bir uygulama geliştirecek kadar c# öğrenmem kaç ayımı alır?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

quote:

direk c++ baslarsan ileride cok buyuk zorluklar cekeceksin. C# c dilinin temelidir. c# da profesyonel oldugun zaman c++ gecersin. c++ dan basla diyenleri kursuye davet ediyorum

OOP'yi C++ da öğren bence. illa bişey öğreneceğim diyosan da git java öğren platform sıkıntın olmasın. .NET'çok bağlanmamak lazım

hayır yanlisin var. c++ 83 85 li yıllarda ortaya çıktı. ancak c++ ı çözebilmek için önce C# dan temel alarak başlamak gerekiyor. ta ki ne zaman csharpda uzmanlaştın, o zaman c++ geçerek ileri seviye bir dili öğrenerek gelişmiş uygulamalar ortaya koyabilirsin.

sen bir yazılım diline sondan mı başlıyorsun? bu ileri yürümek yerine geriye yürümekle aynı hesaba geliyor.

yanlışım yok hocam bu benim nacizane görüşüm. belki öğrenim sırasından bahsetmişsindir ben yanlış anlamışımdır. Ama c ilk öğrenilmesi gereken dil c++ konusunda düşünceniz farklı olabilir tabiki ona birşey diyemem. ama görüşünüze katılmadığımı belirtiyorum sadece. Ayrıca bunun geriye yürümekle aynı olduğunu düşünmüyorum. bir bina inşa ederken çatıdan mı başlarsınız temelden mi ? Benim görüşüm bu. illa c++ öğreneceksen c# ta uzman olmana gerek yok sonucta adamlar c++ çıkardıklarında c# yoktu ki bi 20 yıl boyunca öğrenen kişiler bu şekilde öğrendi. Ama tabi c# öğrendikten sonra c++ anlaması kolaylaşacaktır. Ama bunu hepsi için söylenebilir. Gidip bi c öğrendikten sonra (temel düzey yeterlidir) diğer dilleri öğrenmek sıfırdan başlayanlara göre çok daha kolay olacaktır. Sonucta bunlar benzer özellikteler. c, c++, c# veya java dillerinden birini öğrendikten sonra diğerine geçmek çok sıkıntı yaratmaz.

• Bir videoda bu işlerden anlayan biri C# ın javaya karşı olarak çıkarılıdığını ve çok güçlü olduğunu ve C++ tan sonra çıkarıldığını ve piyasada çok kulanıldığını söylüyordu.

Şimdi hepinize ilginiz için teşekkür ederim.

Dediğim gib ben C dilini okulda gördüm temel olarak bildiğimi düşünüyorum C++ dili ile C dili ne kadar birbirne benziyor mesala biraz baktım kodlar sadece değişik gibi

C# C++ tan sonra çıktıysa nasıl oluyorda C++ daha kapsamlı oluyor?
  • quote:

quote:

oop yi c++ da mi ogren c# ve java varken oop ogrenmek c++ a mi duser ?

• e.e.m E kullanıcısına yanıt
    sen bilirsin. benim kendi görüşüm c# dır. "FreakDevil" e katılmıyorum açıkcası.

c++ dili c# dan once cikarildigini zaten belirttim ancak o zamanlar zaten bilgisayar teknolojisi çok tazeydi buı yuzden c++ dili genel olarak sistemsel ve grafik/oyun amaçlı yazılım geliştiriciler için geliştirilen bir dildir. elbette ki her türlü yazılıma da katkısı var ancak o zamanlar c++ dil içıktığında bu dili öğrenen kimseler oldukça fazla zorlandı. gereğinden fazla kod yazmandan dolayı öğrenmesi güç oluyor.

c# buna nazaran başlangıç için en ideal dil olduğunu düşünüyorum. C# da uzmanlaşan bir kimse c++ diline çok rahat adım atarak kendini bir üst seviyeye taşıyabilir.

freak devil inşaat konusunda bir örnek vermiş. elbette ki inşaata çatıdan başlanmıyor bu yüzden geri yürümek örneğini verdim.
  • C++ ı bilirsen her şekilde her türlü kullanırsın. Android mi geliştirceksin c++ ok
    VS da programmı yapcaksın c++ ok
    Daha heryerde temel bir dil olduğu için kullanırsın
    Performans için tercih sebebidir (kimi zaman)
    Ha tabi diğerlerine kötü demiyoruz ama temel bir dil belki bazı durumlarda daha fazla kod yazman gerekebilir ama bu senin o işin temelini daha anlayarak yapmanı sağlar. Mobilden yazıyorum çok fazla açıklama yapamadım şuan ama c++ her şekilde kullanırsın sadece onu bilmen bile yeterlidir.

Yada java öğrenebilirsin. Java da her platformda çalışabilir birçok işine yarar. Bunu da tavsiye ederim. Ama c++ ı iyi bir şekilde bilmen sana her zaman kazandır diye düşünüyorum. Extra java da öğrenebilirsin java da iyidir.

C# çok tavsiye etmiyorum belkide platform bağımlılığındandır bilmiyorum ama ben hiç ısınamadım daha doğrusu beni windows a bağladığı için sevmiyorum diyebilirim ve dolayısıyla kullanmıyorum.

C++ yada Java dan birini seçmen daha iyi sonuç getirir bence diye düşünüyorum. Ha ben 2 sini de şuan kullanmıyorum tek kullandığım objective-c ve şimdi yeni çıkan swift e başlıyorum bakalım :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bydemirci -- 27 Temmuz 2014; 3:12:46 >

• e.e.m E kullanıcısına yanıt
    Son çıkan en kapsamlı olacak diye birşey yok. C++ temel bir dildir C gibi her durumda kullanırsın. İşletim sistemlerinin temelleridir.

• quote:

Orijinalden alıntı: emg125

quote:

quote:

düşmez zaten. belirttiğim gibi git java öğren dedim. bana da orda daha kolay geliyor açıkçası. ikisi arasında karşılaştırma yapacaksak c++ ı kastettim.

• quote:

Orijinalden alıntı: emg125

Oop nin kralı c++ ile öğrenilir (anlaşılır). C# ile belli bir yere kadar öğrenirsiniz. Java ile hiçbirşey öğrenemezsiniz.
  • Dostum sektor daha c# a tam olarak gecmedi birseyler yapmak istiosan c++ kullanicaksin ilerde sektor c# gecince sende onu ogrenirsin bu arada c<c++<c++++(c#)

• C++'nın tek olumsuz yanı öğrenmesinin zor olmasıdır.
  • C++ programlamaya biraz baktım.Herşey C programlama diliyle aynı görünüyor.Yani atıyorum

C programlamada

printf("merhaba dunya");

C++ dilinde ise

cout <<"merhaba dunya";

yazdırıyoruz.

işte if-else aynı döngüler aynı int,switch aynı gibi.

Ama dediğim gibi sadece biraz göz gezdirdim şimdi C programlama dilinden bana farkı ne olacak ki bu dilin.Ben sektörde çalışmak istiyorum ne gerekiyorsa onu yapcam şuan 2.sınıftayım sizin yorumlarınıza bakarsam C# VE C++ ın ikisinede iyi dercede bilmem gerekiyor ama sizce hangine önce bakayım zamanım var 3 seneye kendimi geliştircem zaten.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi e.e.m -- 29 Temmuz 2014; 17:24:42 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: e.e.m

C++ programlamaya biraz baktım.Herşey C programlama diliyle aynı görünüyor.Yani atıyorum

C programlamada

printf("merhaba dunya");

C++ dilinde ise

cout <<"merhaba dunya";

yazdırıyoruz.

işte if-else aynı döngüler aynı int,switch aynı gibi.

Ama dediğim gibi sadece biraz göz gezdirdim şimdi C programlama dilinden bana farkı ne olacak ki bu dilin.Ben sektörde çalışmak istiyorum ne gerekiyorsa onu yapcam şuan 2.sınıftayım sizin yorumlarınıza bakarsam C# VE C++ ın ikisinede iyi dercede bilmem gerekiyor ama sizce hangine önce bakayım zamanım var 3 seneye kendimi geliştircem zaten.

İlk yazılan kodlarda öyledir. C++ için C with Objects yani Nesne eklenmiş C de diyorlar. Yani C'de olmayan bir çok şey C++'da var ama C'de olup C++'da olmayan var mı bilmiyorum. Ticari Programlar için C# daha iyi diye duydum.Sadece duydum, işin aslını bilen birisi cevaplarsa iyi olacak.

• Aslinda bakarsaniz her C programi bir C++ programidir ayni zamanda ustteki arkadasin dedigi gibi c nin uzerine class yapisinin oop mimarinin gereklerini karsilamasi acisindan gelistirilmis bir dil.
    Ayrica cok iyi derecede C/C++ bilen biri asla acikta kalmaz her turlu seye imkaniniz vardir ve isin arka tarafinin nasil calistigini, bellek yonetimi gibi kaynak yonetiminin nasil yapildigi pointerlar vs yazilimciya isin ayrintisini nasil ortaya ciktigini, calistigini anlamasi acisindan uygulama yazmak icin de ufkunun gelismesini saglar.
    C# ve Java'ya ayni seviyeden bakmak gerekir ikiside birbirine cok benzer bunu sec bunu kullan daha iyi denilemez bence ( yerine gore artisi eksisi tercih nedeni tabiki olabilir ) Bu diller kolay, giris dilleridir ama demek degildir ki gucsuz zayif dillerdir yani sadece size zaman kazandirir islerinizi daha kolay ve hizli efektif sekilde yaparsiniz ihtiyaciniz olan sey dilin kendi kutuphanesinde zaten bulunuyordur. Ayni seyi C/C++ icin soyleyemeyiz belli standartlar vardir tabiki ANSI ve diger 3rd party vb.C# ve Java su an piyasada en cok kullanilan diller nedeni de iste bu islevsellik ve kolay yapili olusundandir.

Yazilima baslayacak kisinin bence C ile temeli almasi, mantigini kavramasi gereklidir, daha sonra istedigi/ilgilendigi alana gore baska bir dili ogrenebilir zaten bir dili ogrendikten sonra baska dili ogrenmek kolaydir ilki gibi zorlamaz syntax ve platform farkliliklarini bilmeniz yeterlidir. Bir yazilimci icin dil/platform bagimlilik degil aractir.

Mesela C/C++ iyi bilen bi kisi bir kutuphanedeki metodun ne yaptigini nasil yaptigini o kutuphane olmasa kendisi nasil o cozumu elde edebileceginin farkindadir tabi sadece bu diller icin degil iyi bi yazilimcinin zaten farkindadir ancak C# veya Java dillerini ilk ogrenen kisi bunun farkina gec varabilir. .NET de veya Java nin kutuphanesinde ki bir metodun mesela cok basitinden bir Stringin islenmesi vs matematikteki faktoriyel ust alma kok gibi islemler yapan metodlarin arka planda nasil calistigini bilmek kisiye katki saglar kaynaklari daha efektif kullanmasina, uygulamanin belki daha hizli daha stabil olmasi demektir.
    Ve son olarak eger bu isi yapmaya kafaya koyduysaniz Ingilizce kesinlikle olmazsa olmaziniz, kaynaklar icin, sorunlar ve cozumler icin, yenilikleri gelistirmeleri takip edebilmek icin yabanci dil yazilimcinin kesinlikle olmazsa olmazidir.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• C# genel türleri ve C++ şablonları arasındaki temel farklılıklar aşağıda verilmiştir:

• C# genel türleri, C++ şablonlarıyla aynı esneklik miktarını sağlamaz. Örneğin, Kullanıcı tanımlı işleçleri çağırmak mümkün olsa da, bir C# genel sınıfında aritmetik işleçleri çağırmak mümkün değildir.
    • C#, gibi tür olmayan şablon parametrelerine izin vermez template C<int i> {} .
    • C# açık özelleştirmeyi desteklemez; diğer bir deyişle, belirli bir tür için bir şablonun özel bir uygulamasıdır.
    • C# Kısmi özelleştirmeyi desteklemez: tür bağımsız değişkenlerinin bir alt kümesi için özel bir uygulama.
    • C#, tür parametresinin genel tür için temel sınıf olarak kullanılmasına izin vermez.
    • C#, tür parametrelerinin varsayılan türleri olmasını sağlar.
    • C# dilinde, bir genel tür parametresi genel olamaz, ancak oluşturulan türler genel türler olarak kullanılabilir. C++, şablon parametrelerine izin verir.
    • C++, şablondaki tüm tür parametreleri için geçerli olmayan koda izin verir, daha sonra tür parametresi olarak kullanılan belirli tür için denetlenir. C#, bir sınıftaki kodun, kısıtlamaları karşılayan herhangi bir türle çalışacak şekilde yazılmasına gerek duyar. Örneğin, C++ ' da aritmetik işleçleri ve tür parametresinin nesnelerini kullanan bir işlev yazmak mümkündür + - , bu da bu işleçleri desteklemeyen bir tür ile şablon örneği oluşturma sırasında bir hata oluşturur. C# buna izin vermez; izin verilen tek dil yapıları, kısıtlamalardan çıkarsanolabilecek olanlardır.

• quote:

Orijinalden alıntı: benimkucukbebegim

C# genel türleri ve C++ şablonları arasındaki temel farklılıklar aşağıda verilmiştir:

• C# genel türleri, C++ şablonlarıyla aynı esneklik miktarını sağlamaz. Örneğin, Kullanıcı tanımlı işleçleri çağırmak mümkün olsa da, bir C# genel sınıfında aritmetik işleçleri çağırmak mümkün değildir.
    • C#, gibi tür olmayan şablon parametrelerine izin vermez template C<int i> {} .
    • C# açık özelleştirmeyi desteklemez; diğer bir deyişle, belirli bir tür için bir şablonun özel bir uygulamasıdır.
    • C# Kısmi özelleştirmeyi desteklemez: tür bağımsız değişkenlerinin bir alt kümesi için özel bir uygulama.
    • C#, tür parametresinin genel tür için temel sınıf olarak kullanılmasına izin vermez.
    • C#, tür parametrelerinin varsayılan türleri olmasını sağlar.
    • C# dilinde, bir genel tür parametresi genel olamaz, ancak oluşturulan türler genel türler olarak kullanılabilir. C++, şablon parametrelerine izin verir.
    • C++, şablondaki tüm tür parametreleri için geçerli olmayan koda izin verir, daha sonra tür parametresi olarak kullanılan belirli tür için denetlenir. C#, bir sınıftaki kodun, kısıtlamaları karşılayan herhangi bir türle çalışacak şekilde yazılmasına gerek duyar. Örneğin, C++ ' da aritmetik işleçleri ve tür parametresinin nesnelerini kullanan bir işlev yazmak mümkündür + - , bu da bu işleçleri desteklemeyen bir tür ile şablon örneği oluşturma sırasında bir hata oluşturur. C# buna izin vermez; izin verilen tek dil yapıları, kısıtlamalardan çıkarsanolabilecek olanlardır.

tebrik ederim 6 yıllık konuyu hortlattın. üstelik c++ ile c# kıyaslamak çok saçma. Neresinden tutsan elinde kalır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mahoni_38 -- 25 Kasım 2020; 20:54:41 >

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.