Şimdi Ara

C++ mı C# mı öğrenmeliyim?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
39
Cevap
2
Favori
2.763
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • C yi gördük arkadaşlar ben ekstra sizce C++ mı yoksa C# mı öğrenmeliyim?

• C# bence
    -C temel olarak yeterli diye düşünüyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: e.e.m

C yi gördük arkadaşlar ben ekstra sizce C++ mı yoksa C# mı öğrenmeliyim?

C → C++ → C# Üçünü de öğren. Önce C++ öğren. Zaten C'den çok bir farkı yok ama bilgisayar mühendisi olacak birisinin temelinde C++ bulunmalı bence bazı şeyleri daha rahat kavramanıza yardımcı olur.
  • c++ candır, onu öneririm
    not: derdimi anlatacak kadar c#'da biliyorum. ilerleyen zamanda onu da öğrenebilirsin, hiç zor gelmeyecektir.
  • öncelikle iyi ramazanlar dilerim hocam size bir sorum olacaktı ben kodlabın c++ kitabındaki nerdeyse herşeyi yapabiliyorum ama kendimi nasıl geliştirebilirim bilmiyorum bana nasıl kendimi geliştire bileceğimi söylermisiniz
  • ben direk c# öğrendim. c++ öğrenmek isterim. fazla bilgi göz çıkarmaz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: dogukanse

öncelikle iyi ramazanlar dilerim hocam size bir sorum olacaktı ben kodlabın c++ kitabındaki nerdeyse herşeyi yapabiliyorum ama kendimi nasıl geliştirebilirim bilmiyorum bana nasıl kendimi geliştire bileceğimi söylermisiniz

Kodlabın kitabında neler var bilmiyorum da.

Design patterns,
    Multithreading,
    Socket programming,
    Template metaprogramming
    ve boost kütüphanesine bak. (serialization, parsing falan)
  • cevabın için teşekkürler şimdiden araştırmalara başladım
  • quote:

öncelikle iyi ramazanlar dilerim hocam size bir sorum olacaktı ben kodlabın c++ kitabındaki nerdeyse herşeyi yapabiliyorum ama kendimi nasıl geliştirebilirim bilmiyorum bana nasıl kendimi geliştire bileceğimi söylermisiniz

Kodlab'ın içerisinde yer alan her şeyi yapabiliyorum derken kastınız kitapta bulunan örneklerin aynısını yapabilmek mi yoksa öğretilen konuya dair bilgiyi, komutu her programda gerekli olup olmadığına karar verip onu kullanabilmek mi ? İkisi arasında dağlar kadar fark var.Ona göre tavsiyede bulunmak en doğrusu olacaktır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: vayacondıos

quote:

Kodlab'ın içerisinde yer alan her şeyi yapabiliyorum derken kastınız kitapta bulunan örneklerin aynısını yapabilmek mi yoksa öğretilen konuya dair bilgiyi, komutu her programda gerekli olup olmadığına karar verip onu kullanabilmek mi ? İkisi arasında dağlar kadar fark var.Ona göre tavsiyede bulunmak en doğrusu olacaktır.

hocam ben karar verip kullanabiliyorum ama kendimi bu dalda daha ileri nasıl taşırım onu öğrenmek istiyorum

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: vayacondıos

quote:

hocam ben karar verip kullanabiliyorum ama kendimi bu dalda daha ileri nasıl taşırım onu öğrenmek istiyorum

Anladım hocam eğer öyleyse tebrik ederim baya yol katetmişsiniz. Kodlab kitabının içeriğini hiç bilmiyorum neler var neler yok. Mesela QT öğrenmenizi öneririm diyeceğim ama kitapta belki ondan daha önemli bir konu atlanmış olabilir ya da o konuyu zaten biliyor olabilirsiniz. Ama genel manada biliyorsanız eğer C++ içeriğini ve daha da geliştireceğim diyorsanız ilerlemek için güzel bir çalışma alanı qt.

• direk c++ baslarsan ileride cok buyuk zorluklar cekeceksin. C# c dilinin temelidir. c# da profesyonel oldugun zaman c++ gecersin. c++ dan basla diyenleri kursuye davet ediyorum
  • hocam c++ ile c# arasında nerdeyse hiç bir fark yok diyorlar eğer öyle değilse arasındaki fark nedir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dogukanse -- 23 Temmuz 2014; 21:10:10 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • dogukanse kullanıcısına yanıt
    programlama dilleri arasındaki tek fark syntax farkıdır başka bir farkı yok.

ancak c++ ağır bir dildir. başlangıç seviyesi bir dil değil aksine ileri seviye bir dildir. bahsettiğimiz her iki dil de C diline aittir.

bu yüzden profesyonel kişiler önce c# dilinde profesyınel olup daha sonra c++ diline geçerler.
  • sorularımı cevapladığınız için teşekkürler

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Java öğren MS'in kapitalizmine teslim olma ve JAVA ile özgür ol derim ben
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tsukinome

direk c++ baslarsan ileride cok buyuk zorluklar cekeceksin. C# c dilinin temelidir. c# da profesyonel oldugun zaman c++ gecersin. c++ dan basla diyenleri kursuye davet ediyorum

Hocam iyimisiniz ? c dili c# ın temeli olmasın :D

OOP'yi C++ da öğren bence. illa bişey öğreneceğim diyosan da git java öğren platform sıkıntın olmasın. .NET'çok bağlanmamak lazım
  • quote:

programlama dilleri arasındaki tek fark syntax farkıdır başka bir farkı yok.

ancak c++ ağır bir dildir. başlangıç seviyesi bir dil değil aksine ileri seviye bir dildir. bahsettiğimiz her iki dil de C diline aittir.

bu yüzden profesyonel kişiler önce c# dilinde profesyınel olup daha sonra c++ diline geçerler.

Syntax disinda farkli ozellikleride yok degil :)

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: FreakDevil

quote:

direk c++ baslarsan ileride cok buyuk zorluklar cekeceksin. C# c dilinin temelidir. c# da profesyonel oldugun zaman c++ gecersin. c++ dan basla diyenleri kursuye davet ediyorum

Hocam iyimisiniz ? c dili c# ın temeli olmasın :D

OOP'yi C++ da öğren bence. illa bişey öğreneceğim diyosan da git java öğren platform sıkıntın olmasın. .NET'çok bağlanmamak lazım

C# bilen adam java kolay ogrenir. Benzer diller. Ayrica C# Tam oop bir dil

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• neyse şimdi java mı c# mı kavgasına girersem hiç çıkamayız burdan. ama şunu diyip gidiyorum c# öğreneceğine kendini daha fazla javaya verip çok daha verim alınabileceğini düşünüyorum
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.