Şimdi Ara

C++ Oyun Yapımı Hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
2
Favori
6.128
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar ben şuan c++ öğreniyorum ve amacım hobi olarak akşam eve geldiğimde küçük oyunlar yapmak yada bi grup bulursam bir grupla küçük çalışmalar yapmak.Şuan Muhammed Mastar ve Süha ERİŞ in c++ kitabından çalışıyorum ve bu kitapta sadice konsol üzerinde çalışmalar yapılıyor görsel olarak bişeyler elde etmem için bu kitaptan sonra neyi öğrenmemi tavsiye edersiniz ve bide kaynak adı yazarsanız süper olur ve türkçe olması şart :D

• Onu bilemem ama, yabancı dil şart
  • quote:

Orijinalden alıntı: Lynx-

Onu bilemem ama, yabancı dil şart
    http://www.seckin.com.tr/kitap/n/997948868/title/directx-ile-oyun-programlama-kemal-akay.html peki bu kitabı hiç okuyanınız varmı ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hunterangel

http://www.seckin.com.tr/kitap/n/997948868/title/directx-ile-oyun-programlama-kemal-akay.html peki bu kitabı hiç okuyanınız varmı ?

Alıntıları Göster
    Proglamlama seviyen? 3D Modelleme seviyen? Kitabı alıp, inceleyip bi kenara atıp da ağlama diye soruyorum

Not: Yabancı dilin olmazsa tıkanıp kalırsın

• quote:

Proglamlama seviyen? 3D Modelleme seviyen? Kitabı alıp, inceleyip bi kenara atıp da ağlama diye soruyorum

Alıntıları Göster
    3d modelleme bilmen gerekmez. Yada en azından işlerin nası yürüdüğünü bilecek kadar konuya hakim olsan yeter modelleme tarafında.
    C++'ı çok iyi öğren. Özellikle sınıflar,kalıtım ve sanal fonksiyonlar konuları. Diğer arkadaşlarında dediği gibi ingilizce. ve tavsiye olarakta ogre3d'yi öneririm. Kitapta burda : http://www.ogre3d.org/documentation/books
    Ayrıca ogre'nin wikideki tutorialleride gayet yeterli. Kolay gelsin.

• quote:

ilk c++ kitabımı bitirmeme bi 2-3 ay daha var ben sadice bu kitaptan sonra nerden devam edeceğimi bilmek istiyorum . Çalıştığım kitapta şu konular yer alıyor :

1-Oparatörler
    2-Kontrol Yapıları
    3-Döngüler
    4-Diziler
    5-Fonksiyonlar
    6-Göstericiler
    7-Yapılar
    8-Önişlemci Komutları
    9-Hazır Fonksiyonlar
    10-Sınıflar ve Nesneler
    11-Nesne Dizileri ve Göstericiler
    12-Başvurular ve Dinamik Bellek Yönetimi
    13-Fonksiyonların Aşırı Yüklenmesi
    14-Oparatörlerin Aşırı Yüklenemesi
    15-Nesne Yönelimli Programlama
    16-Kalıtım
    17-Sanal Fonksiyonlar ve Çok Biçimlilik
    18-Giriş ve Çıkış (ı/o)Akışları
    19-Şablonlar ve Hata Denetimleri

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hunterangel -- 1 Kasım 2012; 12:18:08 >

• quote:

quote:

ilk c++ kitabımı bitirmeme bi 2-3 ay daha var ben sadice bu kitaptan sonra nerden devam edeceğimi bilmek istiyorum . Çalıştığım kitapta şu konular yer alıyor :

1-Oparatörler
    2-Kontrol Yapıları
    3-Döngüler
    4-Diziler
    5-Fonksiyonlar
    6-Göstericiler
    7-Yapılar
    8-Önişlemci Komutları
    9-Hazır Fonksiyonlar
    10-Sınıflar ve Nesneler
    11-Nesne Dizileri ve Göstericiler
    12-Başvurular ve Dinamik Bellek Yönetimi
    13-Fonksiyonların Aşırı Yüklenmesi
    14-Oparatörlerin Aşırı Yüklenemesi
    15-Nesne Yönelimli Programlama
    16-Kalıtım
    17-Sanal Fonksiyonlar ve Çok Biçimlilik
    18-Giriş ve Çıkış (ı/o)Akışları
    19-Şablonlar ve Hata Denetimleri

Alıntıları Göster
    68 tu kdtud

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rob dö şambır -- 30 Nisan 2013; 15:47:51 >

• quote:

Orijinalden alıntı: rob dö şambır

68 tu kdtud

Alıntıları Göster
    Fazla yuklenme desen daha dogru olur Sonra 'system overload' yanlis anlasilir falan.
  • quote:

Orijinalden alıntı: garui

Fazla yuklenme desen daha dogru olur Sonra 'system overload' yanlis anlasilir falan.

Alıntıları Göster
    7u5gcgmm gcm ggcm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rob dö şambır -- 30 Nisan 2013; 15:48:08 >
  • quote:

7u5gcgmm gcm ggcm

Alıntıları Göster
    :D valla kitapta öyle yazıyor hocam :D
  • quote:

7u5gcgmm gcm ggcm

Alıntıları Göster
    Evet bir dilden bir dile kelime kelime cevirmek pek mumkun olamiyor. DEFAULT bir kelime degeri olmuyor Kullanildigi yere gore degisiklik gostermesi gerek. Too salty! I am trying, too ! gibi. Ingilizcede bile bir kelime yerine gore farkli anlama geliyorsa, bunu Turkce'ye kelime kelime cevirmek pek mantikli degil.
  • quote:

Evet bir dilden bir dile kelime kelime cevirmek pek mumkun olamiyor. DEFAULT bir kelime degeri olmuyor Kullanildigi yere gore degisiklik gostermesi gerek. Too salty! I am trying, too ! gibi. Ingilizcede bile bir kelime yerine gore farkli anlama geliyorsa, bunu Turkce'ye kelime kelime cevirmek pek mantikli degil.

Alıntıları Göster
    98ghjmkg

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rob dö şambır -- 30 Nisan 2013; 15:48:35 >
  • quote:

:D valla kitapta öyle yazıyor hocam :D

Alıntıları Göster
    iylglghlghlghlghlghlghjmgmb

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rob dö şambır -- 30 Nisan 2013; 15:48:53 >
  • quote:

iylglghlghlghlghlghlghjmgmb

Alıntıları Göster
    Başvurularin ne oldugunu anlamak icin seslisozluk.net'e bakmam gerekti O da dogru anladiysam. Sanirsam referans demek istemis.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi garui -- 1 Kasım 2012; 14:43:52 >
  • quote:

Başvurularin ne oldugunu anlamak icin seslisozluk.net'e bakmam gerekti O da dogru anladiysam. Sanirsam referans demek istemis.

Alıntıları Göster
    /m.89yiyk,gyvi,

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rob dö şambır -- 30 Nisan 2013; 15:49:13 >
  • quote:

/m.89yiyk,gyvi,

Alıntıları Göster
    peki bildiğiniz önerebileceğiniz almanca bi kaynak varmı şuan almanca hazırlıkta okuyorumda sene sonunda biraz biraz analyabilirim belki kitabı :)
  • quote:

peki bildiğiniz önerebileceğiniz almanca bi kaynak varmı şuan almanca hazırlıkta okuyorumda sene sonunda biraz biraz analyabilirim belki kitabı :)

Terimlere takılma sen türkçe devam et ama biryandan da ingilizceni geliştir. Almanca olarak olanaklar tabiki türkçeden fazladır ama bu işin ana dili ingilizce.

Oyun olayına gelince daha önünde çok uzun yol var. C++ dediğin 5 yıldan aşağı öğrenilmiyor. Bunun yabancı dili var, algoritması veri yapıları var, matematiği geometrisi var, oyunlara özel konuları vs. var. Altyapıyı sağlam atmadan döner durursun sadece.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-BF8E9B238

quote:

Terimlere takılma sen türkçe devam et ama biryandan da ingilizceni geliştir. Almanca olarak olanaklar tabiki türkçeden fazladır ama bu işin ana dili ingilizce.

Oyun olayına gelince daha önünde çok uzun yol var. C++ dediğin 5 yıldan aşağı öğrenilmiyor. Bunun yabancı dili var, algoritması veri yapıları var, matematiği geometrisi var, oyunlara özel konuları vs. var. Altyapıyı sağlam atmadan döner durursun sadece.

Alıntıları Göster
    Bakmak istersin, işine yarar diye düşündüm : http://www.udemy.com/learn-c-game-development/

Kolay gelsin, umarım sıkılmazsın ve başarılı olursun :)

• quote:

Orijinalden alıntı: elektro_gadget

quote:

İsterse 6 yıl sürsün be hocam saten bunu bilerek başladım bu işe.Seneye üni. dersleri başlamadan c++ hakkında genel bi fikrim olsa yeter sonuçta bu işi hobby olarak yapıyorum acelem yok yani :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hunterangel -- 1 Kasım 2012; 16:20:54 >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: elektro_gadget

quote:

İsterse 6 yıl sürsün be hocam saten bunu bilerek başladım bu işe.Seneye üni. dersleri başlamadan c++ hakkında genel bi fikrim olsa yeter sonuçta bu işi hobby olarak yapıyorum acelem yok yani :D

Alıntıları Göster
    Hocam ben de meslek olarak game designer veya programmer olmak istiyorum herhangi bir oyun studyosunda , kimse almazsa gidip cevat abiye dilencem şaka bir yana cidden böyle büyük oyun firmalarında çalışabilmek için ingilizce dışında neyi öğrenirsek değerimiz artar

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.