Şimdi Ara

C# Performans Ödevi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
368
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba. Benim Performans 8 Ocak Perşembe gününe performans ödevim var ödevim ise adam asmaca. Herşeyi yaptım fakat kategorilere ayırmayı yapamıyorum örneğin ComboBox'tan seçilen herhangi bir nesne ile ilgili yazdığım rastgele kelimeleri bana soru olarak sunmasını istiyorum bunu nasıl yaparım ?

• - Soruları nerede tutuyorsun?(List,array,txt,DB)
    - Kategorileri nerede tutuyorsun?
    - Sorular ve kategoriler arasındaki ilişkiyi nasıl tutuyorsun?

Basit bir örnek ile yardımcı olmaya çalışayım;
    Öncelikle 2 adet sınıf oluşturalım.

public class Kategori{
    public int kategoriId {get;set;}
    public string kategoriAdi {get;set;}
    }

public class Soru{
    public int soruId{get;set;}
    public int kategoriId{get;set;}
    public string soru{get;set;}
    }

Bunlar kullanmamız gereken classlarımız.
    Bunları oluşturduktan sonra sıra geldi bu classlar yardımı ile verilerimizi saklayacağımız listelerimizi oluşturmaya...
    Burada ben verileri dinamik List<> içerisinde tutulmasını anlatıyorum.

List<Kategori> kategoriSource = new List<Kategori>();//Kategori nesnesine sahip dinamik liste oluşturulur.
    kategoriSource.add(new Kategori(){kategoriId=1,kategoriAdi="SPOR"});//Kategori nesnesi oluşturulup, listeye eklenir.
    kategoriSource.add(new Kategori(){kategoriId=2,kategoriAdi="ŞEHİR"});//Kategori nesnesi oluşturulup, listeye eklenir.

List<Soru> soruSource = new List<Soru>();//Soru nesnesine sahip dinamik liste oluşturulur.
    soruSource.add(new Soru(){soruId=1,kategoriId=1,soru="FUTBOL"});//buradaki kategoriId, soru hangi kategoride ise o kategoriId ile aynı ID değerine sahip olmalıdır.
    soruSource.add(new Soru(){soruId=2,kategoriId=1,soru="BASKETBOL"});//buradaki kategoriId, soru hangi kategoride ise o kategoriId ile aynı ID değerine sahip olmalıdır.
    soruSource.add(new Soru(){soruId=3,kategoriId=2,soru="İSTANBUL"});//buradaki kategoriId, soru hangi kategoride ise o kategoriId ile aynı ID değerine sahip olmalıdır.
    soruSource.add(new Soru(){soruId=4,kategoriId=2,soru="ANTALYA"});//buradaki kategoriId, soru hangi kategoride ise o kategoriId ile aynı ID değerine sahip olmalıdır.

Şimdi bunları yaptığında 2 adet veri kaynağın olacak. Bunlardan kategorileri barındıracan kategoriSource bir combobox'ın datasourcesi olarak duracak, Combobox'ta seçim değiştiğinde(selectedindexchanged) sorularının bulunduğu soruSource listende kategoriID'si combobox.selectedValue değerine eşit olan soruları filtreleyecek ve bunlar arasında gelişi güzel veya sıralı bir soru getireceksin.
    Sanırım bu şekilde hem ödevinde class yapısı kullanmış olur, hemde problemini aşmış olursun.

Umarım işine yarar...

• Kardeşim uğraşmışsın yazmışsın eline sağlık fakat ben daha acemi olduğum için çözebilmiş değilim ComboBox'tan seçilen kategoriyi label'a rastgele seçerek yazdıracak.
    Mesela ünlü ile yapmak istiyorum birkaç tane arasından seçsin.
  • if(radioButton1.Checked){}// 2,3,4 bu şekilde gitmelisin veya bir for döngüsüne alıp radioButton+i.Checked diyebilirsin
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.