Merhaba arkadaşlar. Öncelikle programlamaya yeni başladım sayılır ve şimdilik Visual Studio üzerinden C ile uğraşıyorum. Sormak istediğim bir kaç şey var cevaplarsanız sevinirim. Öncelikle metin üzerine kurulu bir oyun vari bir program yazmak istiyorum ama bir kaç şeyi nasıl yapacağımı ve hangi kütüphaneleri kullanmam gerektiğini bilmiyorum 1) Health bar tarzı bir bar yapmak istiyorum 2) Oyun hikaye tabanlı olduğu için sorular sorulduğunda ya da yapmak istediğim şey bir kaç farklı cevap olacağı için cevap seçerken yön tuşlarını kullanmak ve enter ile seçmek istiyorum 3) Bir labirent ya da görsel ekran eklemek istiyorum Bunları yaparken hangi kütüphane ya da ne tarz bir kod kullanmam gerektiğini bilmiyorum. Yardımcı olursanız sevinirim Örnek olarak bu videoyu bırakayım:https://www.youtube.com/watch?v=MBTEoCnAP0M&index=5&list=LLeiR2i-ArvVGCluNBylAkxA&t=117s
C de bu tip bir şey yapman zor çünkü C de nesneye yönelik programlama desteği yok c++ da var.
Yani C de temel alt fonksiyonlar oluşur ama grafik için yeterli nesne tabanlı yazılım geliştirmen zor olur.
Onun için çok fazla c bilgisi lazım he yapılabilir mi yapılabilir.
Ama DOS ekranında çalışır öyle formlar felan çok zor yani onun yerine c++ öğren daha iyi bu işler için daha avantajlı c++
Hımm anladım.Yorum için teşekkürler
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme