Şimdi Ara

C Sınıfı hb. için Astra j vs focus vs mazda 3

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
1
Favori
2.168
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Uzun bekleyişin ve piyasa araştırmalarının sonunda sıfır olarak bu üç modelin arasında kaldım. Araç Allahtan bir kaza bela olmazsa en az 7-8 sene kullanılacak. Benzinli istiyorum ve garanti biter bitmez de LPG taktıracam. Kesinlikle dizel istemiyorum.
    Dün bulunduğum ildeki bayileri gezdim ve aldığım fiyatlar şöyle:
    Astra 1.4 140 hp active select sport 59.000 son fiyat denildi..
    Focus 1.6 125 hp trend x power shift otm. 56.000 o da son fiyat.
    Mazdaya bulunduğum ilde olmadığı için gitmedim ama internetteki fiyatlara göre hb. Motion 1.5 120 hp otm. 64.000 yazıyor.
    Üç araçta otomatik olacak manuel istemiyorum.

Sizden ricam bunlardan hangisi daha mantıklı olur benim için ve neden? (Özellikle yol tutuş, sorunsuzluk ve yakıt olarak değerlendirebilir misiniz)
    Bu arada yıllık max 12.000 km yol yapıyorum ve
    yardımcı olan herkese şimdiden teşekkürler...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Galiba astra'nın bujiler Lpg'ye uyumlu değil. Bu arada yeni mazda 3 dışarıdan gerçekten çok güzel görünüyor.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Adieu

Galiba astra'nın bujiler Lpg'ye uyumlu değil. Bu arada yeni mazda 3 dışarıdan gerçekten çok güzel görünüyor.

İkinci el olanlarında lpg'li 1.4 astra gördüm ama...

• lynxoc kullanıcısına yanıt
    https://forum.donanimhaber.com/showTopic.asp?m=51916554&p=1#51916554
    Daha sonra sübaplar sorun yaratır büyük ihtimal, yada sübaplar değiştirilmiştir; sübaplar değişimini göze alırsanız iyi araba.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Focus

En performanslı ASTRA olur ama Powershıft aralarında ki en iyi aktarma
    LPG TAKTIRACAKSANIZ EN UYGUN FOCUS
  • Astra j bende vardı 2013 focus babamda ve hala kullanıyor.Astra ve focus otomatik alırsanız pompacılarla arkadaş olursunuz.Bunu dememin sebebi ilerde lpg düşündüğünüz için...
    -Astra donanımları fena değil.Lpg uyumu sıkıntılı.Kasa değişecek.
    -Focus powershiftle çok güzel bir kombinasyon yalnız trend focus 4 teker 1 direksiyon.o kadar boş.O da seneye kasa değişecek.
    -Mazdayı yakından incelemedim ama yolda gördüm 2-3 kere.Harbi baktırıyor araç kendine.Yepisyeni kasa.Otomatiği astra ve focusa göre daha az yakar.Daha hafif.Daha donanımlı olur.Çünkü araçta özellik olmayınca lan keşke şuda olsaydı diyosun bi süre sonra.

• Mazda 3 Power donanımı ile çok güzel, ama o da 72bin TL bu 3 araç arasından ben Astra'yı seçerdim ama LPG uygulansa bile sorun çıkarma ihtimali yüksek çünkü Turbo motor. Focus atmosferik LPG'ye uyumludur ama Sport Astra donanım olarak Trend X Focus'tan bariz daha önde.
  • Aslında halihazırda kullandığım bir aracım var yani o kadar da acil bi durum değil benim için araba değiştirmek beni de en fazla astra ve focusun yakıtı düşündürüyo. Mazda tarafında ise aracın ikinci elini kesinlikle problem etmiyorum tek sorun focustan 8 astradan 6 bin daha pahalı. Aradaki farkı sene sonuna kadar biriktirip sene sonuna mazda 3mü alsam?

• Astra 1.4 T LPG ile uzun yıllar sorunsuz kullanılabilecek bir araç değil. 140 hpyede aldanmayın ciddi derecede aktarma problemi olan bir araç. Uzun süre bineceksem bunların arasından Mazda 3 alırdım. LPG uyumlu motoru, muhteşem tasarımı ve herkesin elinde olmayışından dolayı.
  • Astra ve Focus'un kasaları makyajlandı ve yeni kasalarının eli kulağında. Uzun süre bineceğinizi düşünürsek sorunsuzluk açısından da Mazda3 iyi bir tercih olacaktır.
  • Mazda 3
  • quote:

Orijinalden alıntı: Commentador

Astra 1.4 T LPG ile uzun yıllar sorunsuz kullanılabilecek bir araç değil. 140 hpyede aldanmayın ciddi derecede aktarma problemi olan bir araç. Uzun süre bineceksem bunların arasından Mazda 3 alırdım. LPG uyumlu motoru, muhteşem tasarımı ve herkesin elinde olmayışından dolayı.

Hocam mazdanın LPG uyumundan kesin emin misiniz? Ben son 3 aydır satılan mazdalardan LPG takılan görmedim ve duymadım çünkü...

• quote:

Orijinalden alıntı: Abstraction

Mazda 3 Power donanımı ile çok güzel, ama o da 72bin TL bu 3 araç arasından ben Astra'yı seçerdim ama LPG uygulansa bile sorun çıkarma ihtimali yüksek çünkü Turbo motor. Focus atmosferik LPG'ye uyumludur ama Sport Astra donanım olarak Trend X Focus'tan bariz daha önde.

İşte ben de tam olarak sizin gibi düşünüyorum, üç arabanın da bir kusuru var ve bu durum da beni kararsızlığa götürüyor.

• mazda bilinmez astra turbolu LPG verimsiz ve uyumu zor focusda da LPG bilinmez euro5 sonuçta. olmadı bunlar civic veya corolla verelim.

• Aralarındaki en yeni araç Mazda, yollarda gözlerimin özellikle aradığı bir model olsa da ne yazık ki son 2 ayda sadece 1 adet görebildim ancak tek kelimeyle harika görünüyordu, eğer uzun süre kullanacaksanız yerinizde olsam Mazda ya niyetlenir ama yine de 3 aracı da mutlaka iyice inceler ve kullanırdım.

Astra makyaj gördü ve yeni kasası şuanda geliştiriliyor, Focus ise yıl sonuna doğru makyajlanacak.
  • quote:

Orijinalden alıntı: lynxoc

quote:

Orijinalden alıntı: Abstraction

Mazda 3 Power donanımı ile çok güzel, ama o da 72bin TL bu 3 araç arasından ben Astra'yı seçerdim ama LPG uygulansa bile sorun çıkarma ihtimali yüksek çünkü Turbo motor. Focus atmosferik LPG'ye uyumludur ama Sport Astra donanım olarak Trend X Focus'tan bariz daha önde.

İşte ben de tam olarak sizin gibi düşünüyorum, üç arabanın da bir kusuru var ve bu durum da beni kararsızlığa götürüyor.

Haklısınız hocam seçim yapmak zor iş, ama yılda 12.000 KM için lpgye gerek yok bence.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.