Şimdi Ara

C Sınıfı SUV mu ? D sınıfı Sedan mı? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
56
Cevap
0
Favori
10.547
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • evoque ile duster aynı mesajda kullanıldıysa daha ne diyelim
  • zotacing kullanıcısına yanıt
    Başka motor seçeneği yok zaten

Tabiki x5le q7yle karşılaştırılamaz fakat bu Qashqai olsun Kadjar olsun işte bu tarz plastik araçlardan iyi olduğunu düşünüyorum

Evet 10.5 lt yakıt ortalamamız var :D

Araç 1950 kilgoram olunca

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Herkes yarışçı, herkes viraja 200 km ile giriyor o yüzden sedan, hakikaten şahane. Yahu İstanbul'da 20 km'nin 2 saatte gidildiği yolda kim neyin hızını yapıyor merak ediyorum. Heryere park edersen, içi ferahtır, bagaj yüklemesi iyidir, oturma pozisyonu rahattır hele uzun yolda daha çok rahat edersin, çoluk çocuk varsa en rahat edilecek araç tipidir SUV. Sedan'ın sessizliği denilmiş, yeni nesil SUV'lar son derece başarılı, NCAP testlerinden ihss testlerinden en yüksek puanları alanlar var. Tek dezavantajı yakıttır, o da yüksek oluş yani rüzgar direnci ve ağırlıkla alakalıdır.
  • ben aynı durumdaydım sonra ileride yaşlanınca Allah kısmet ederse sedana zaten binerim diye C-SUV Hyundai Tucson aldım

177 Beygir 7 ileri vitesli araba bana performans olarak cok da sıkıntı yasatmadı 0-100 arasının 10 saniyeden düşük olması benim için yeterliydi. Gerçi mondeo , bmw 3 , c serisi gibi araclarda 5-6 saniyeleri görüyor mu tam bilemiyorum

Sana tavsiyem bu kararını vermeden tucsonu dene memnun kalırsın diye dusunuyorum .
  • Yüksek baş mesafesi, yerden yükseklik gibi sebeplerden C suv olan Kadjar aldık.
    Bütçemiz biraz daha yüksek olsaydı Passat veya Talisman alırdık kesinlikle.

• Subaru forester ı tüm D segmentlerinin önünte tutuyorum. Yani 150 bin tl yi bir araca ayıracak olsam, bu 3 serisi degil forester olurdu..
  • C segmenti SUV ile hava atacağını düşünen tipler var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: tartekin

Arka silecek çok işe yarıyor doğru..Yeni İnsignia liftback kasa geleceği için kesinlikle arka silecek olacaktır..Bunu düşünmemiştim bu da bir artı benim için tabi

Yeni Insignia nın liftback kasa olacağı az çok kesinleşiyor değil mi?
  • 2 gün önce 0 km A6 TDI Quattro'yu 400 km kadar kullandım uzun yolda. Tüm SUV sınıfı araçlar gözümde ufak, küçücük bir şey olarak kaldı.
  • esmerce kullanıcısına yanıt
    Üstadım, okuduğum çoğu dış kaynaklarda bu tip bilgi görüyorum..Bir de kamuflajlı kasanın spy shot larına bakınca öyle hissediliyor gibi..Umarım düzgün birşey çıkar ortaya..
  • kullanım amacına göre alınmalı.

sırf hava olsun diye c-suv almak elbette saçma, lakin arada araziye giriyorsanız bu segmentte dahi başarılı araçlar var. subaru ve kuga oldukça başarılıdır bu konuda.

üstelik forester'de kuga'da kullanımı oldukça zevkli araçlar. subaru'da rayda gitme hissi var, kuga'da ise yüksek bir focus gibi, çok net tepkileri olan bir araç.

birde bizim yollar olayı var girmeyelim. ha istanbul'da şehir içi kullanacak olsam d sınıfı sedan alırdım.

birde f/p oranına bakmak lazım c sınıfı suvlarda dizel varsa fiyatlar çıldırıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: tartekin

Fiyatlar aşağı yukarı aynı oluyor ya da öyle kabul edelim yani fiyat bir kriter olmasın.Yaklaşık aynı fiyat ve kalitede araçlar arasında düşünürsek; konfor, prestij, sürüş dinamikleri, emniyet, yakıt ekonomisi vs. vs .tüm diğer kriterleri gözönüne alınca hangisini seçersiniz ve neden??

mondeo ile kıyaslayayım testini yeni yaptım bir ara yazacağım.

hatırldadığım kadarı ile konfor konusunda hepsinden üstün, performans konusunda kuga ve tucson'dan geride kalır. prestij bence gene hepsinden daha iyi mondeo'da. yakıt ekonomisinde benim kuga'dan bile kötü nasıl araç yaptılarsa artık.

sürüş dinamikleri hımm subaru ve kuga'dan kesin geride, tucson'u bilemedim, aynı diyebilirim. malzeme kalitesi, yalıtımda falan tüm c-suv'lara fark atar.

sonuç araziye girmesem aynı fiyata mondeo alırdım kuga'nın yerine.

• tartekin kullanıcısına yanıt
    Umarım.

O formda Laguna 2 aracım olmuştu, bagaj kullanımı sedana göre çok daha avantajlı olsa da kullanıyor olduğum 2014 Insignia dan sonra zerafet manasında daha kötü bir araç da istemem açıkcası.

Güncel modelden çok daha hafif, güçlü ve çok daha kaliteli olacağı söylentileri araç hakkında beklentileri kolayca D premium seviyesine getiriyor, bir de muazzam bir tasarım ile gelirse tadından yenmez..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi esmerce -- 25 Haziran 2016; 0:26:28 >
  • zotacing kullanıcısına yanıt
    3.0 Q7 Trabzon şehir içi 14 lt yakıyor aynı şehirde captiva 11 lt yakıyor,2.0 motor 165 bg 400 nm torkluk bir araç olan captiva nasıl yokuşlarda bayılıyor oda ayrı tartışms konusu tabi captivayı kibrit kutusu araçlarla karşılaştırmıyorsanız

• C suv bagaj sorunu oluyor Sedanda, sürekli yarış halinde sürmüyorsanız C suv. Farklı bi araç deneyimi için yüksek sürüş için C suv. Araca iniş biniş rahatlığı C suv. Ben araç alırken şunlara dikkat ettim cam tavan/dizel/ geri görüş kamerası/ biled far/ navi/ parçalı deri/ bagaj sizin için olmazsa olmaz özellikler neyse yazın bu özellikler hangi araçta varsa gidip test yapın tavsiyem.

• Ulkemizin patates tarlasi gibi olan yollarinda tabi ki SUV.. bir SUV ile bozuk yollardan gecmenin keyfi baska.. yol tutusu, hizlanmasi vs icin sedan secilmez cunku bizde yol yokki viraja giresin.. heryer trafik.. ortalama 20km hizla gidiyoruz.. SUV'un bir diger avantaji ise ferahlik hissi.. ne kadar D sedan genis gibi dursada gotunuz yere yakin ve tavan da alcak oldugundan ben bir turlu rahat hissedemiyorum.. SUV'de tavanin yuksek olmasi yukarida oturmak vs vs daha ferah ve rahat hissettiriyor.. SUV bir cok bakimdan Turkiye icin avantajli..
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.