Şimdi Ara

C Sınıfının en iyileri? -Audi,bmw,mercedes dışında- (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
78
Cevap
0
Favori
2.824
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: safa_oyuncu

Skoda Octavia

nedenin de yazsanız makbule gecıcek
    "tabii ki de"xxxxxxx" tarzı acıklamalar yeterli olmuyor
  • Bu sınıfın en iyi aracı tartışmasız volvo s40 dır.
  • Volkswagen Golf. Kim ne derse desin...
  • İşin içine fiyatları da dahil ederk yazıyorum. Yani şu anda bana göre, yani F/P oranı en iyi olan araçlar;

1. Opel Astra Classic III Easytronic (Fiyat olarak çok uygun ve alınabilir en iyi C segmenti araba)
    2. Honda Civic Sedan (Tokluk, yol tutuşu ve ses bakımından içlerinden en iyisi)
    3. Toyota Auris (D4D motoru ve kaslı yapısı bir HB araca göre gayet başarılı)
    4. Peugeot 308 1.6 HDi (Sadece dizel motoru ile tercih edilebilir.)
    5. VW Golf 6 DSG (Fiyatı yüksek olduğu için bu kadar aşağı sırada)

* Yukarıda yazılı olanlar tamamı ile şahsi fikrimdir. Aksini düşünenler olabilir, fikirlerine saygı duyarım.
  • iyi akşamlar;

gerçekten de c sınıfında iyi araba kötü araba değil ihtiyaçlara göre ve kişisel zevklere hitap eden arabalar vardır. bunları da sedan ve hatchback diye sınıflandırmamız lazım bence;

SEDAN:
    1-corolla (makyajlı kasasının arka tasarımı bence iğrenç olmasına rağmen sorunsuzluğu ekonomikliği ve tercih edilirliğiyle bence ilk sırada)
    2-jetta ( eski kasası her ne kadar bazı insanların göz zevkine hitap etmese de gerek alman kalitesi sağlamlığı ve tercih edilen dsg şanzımanıyla iyi bir otomobil ama fiyat dezavantajı var tabi)
    3-fluence (çok tercih ediliyor iç mekan kalitesi gerçekten kötü değil bence ve geniş bir iç hacmi ve bagajı var ama o bir renault malesef ön yargılar var)
    4-civic ( teknolojisi genç insanlara daha fazla hitap etmesi ve geniş iç hacmiyle iyi bir otomobil ama ben şahsen iç ve dış malzeme kalitesini beğenmiyorum)
    5-octavia (bu arabayı kullanmayan bilmez aslında VW temellerinde olduğunu bilen aldığı arabayı uzun yıllar kullanan ve ikinci eli dert etmeyen insanlar alabilir ama takdir edersiniz ki fazla tercih edilen bir araba değil)
    .
    .
    .

HATCHBACK
    1.golf (gerçekten güzel, kaliteli, sorunsuz ve şık bir araba bence tek dezavantajı fiyatı)
    2-astra (süper bir araba ama rakibi golf olduğu için işi zor bence)
    3-megane (şık bir tasarımı var gerçekten güzel bir araba güvenli ancak fluence'da olduğu gibi megane'da da renault konusundaki önyargılar var)
    4-auris ( sorunsuz ve makyajlı kasasıyla gerçekten şık bir araba ama hitap ettiği net bir kesim yok bence bu yüzden olcak ki çok fazla tercih edilmiyor)
    5-308 (bence hiç güzel bir tasarımı yok ama gençlere hitab etmesi az da olsa tercih edilmesini sağlıyor)
    6-civic ( çok radikal bir tasarımının olması ve aşırı sportif olması onu yollarda fazla görmememize neden oluyor)
    .
    .
    .

tabi ki bunlar benim fikirlerim herkesin fikirlerine ve düşüncelerine saygı duyarım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi chncnyhn -- 6 Ekim 2010; 20:55:17 >

• 1. Corolla Yeni kasa
    2. Corolla efsane kasa
    3. Corolla bi önceki kasa
    4. Corolla 2001 deki kasa
  • Ben oyumu üstün sürüş özelliklerinden dolayı Focus TDCI'dan yana kullnıyorum ama megane III sport tourer de çok hoş bir araç
  • quote:

Orijinalden alıntı: denizkubi

Ben oyumu üstün sürüş özelliklerinden dolayı Focus TDCI'dan yana kullnıyorum ama megane III sport tourer de çok hoş bir araç

Yok hoca bence renault megane
  • quote:

Orijinalden alıntı: watkseburt

quote:

Orijinalden alıntı: Duratec

Renault Megane 3 ;

C sınıfı renault alınıcaksa bu alınmalı diye düşünüyorum,Malzeme kalitesine biraz önem verilmiş ancak klasik bir reno olduğunu çabuk eskiyiceğini ve Fransız kalite anlayışının ilerisine geçemeyeceği unutulmaması gerek.. Alınıcaksa Coupe 1.4 TCE iyi seçim olabillir,Dci yi motor bakımından önermiyorum..1.6 atmosferik motoru ise eski bir motor olduğundan dolayı hiç gerek yok bunu seçmeye.

Herkese İyi Akşamlar.

teşekürler istedıgım böyle cvplardı;nedenlerını de cok güzel anlatmıssınız
    benım amacım buydu ztn -acıklama yazılınca- bu sınıfın dıger aracları ile ilgili bılmedıgmız yönler de ortaya cıkıyor,saolsın
    araba düsünenelere dogrudan bilgi geliyor

bahsettiğiniz önyargıları ilk başta siz yapmışsınız.araç daha eskimeden ''eskiyeceğini tahmin ediyorum ''demek ne kadar doğrudur?
    aracın kalitesinden sürüş zevkinden haberiniz olmadan ''fransız Fransız kalite anlayışının ilerisine geçemeyeceği ''şeklinde bir ibare kullanmak ne kadar doğru ve gerçekçi acaba?

söylediklerinizin aksine 1.5 DCI motor başarılı ve güçlü bir motordur ayrıca çok sessiz çalışan sınıfının en başarılı motorlarından birisidir.Aynı motor Lagunada da kullnılıyor fakat kasası daha hafif megane III ü aynı motor adeta uçuruyor diyebilirim.Zaten sessiz olan dizel motor bir de megane III ün üstün yalıtım özellikleri ile buluşunca aracın çalıştığını anlamak gerçekten zor hale geliyor.

bence genel anlamda çok başarılı bir araç megane III...coupe olan dehşet bişey zaten

• Renault hakkında olumlu birşey söyleyecektim ama Renault'nun sahibi gelmiş, bize söz düşmez
  • quote:

Orijinalden alıntı: wurtz

Renault hakkında olumlu birşey söyleyecektim ama Renault'nun sahibi gelmiş, bize söz düşmez

hocam lütfen yapmayın ben dilim döndüğünce edindiğim tecrübelerimi yazıyorum burada gerçek dışı bir ibare var mı hocam ?Megane III 1.5 DCI bi deneyin hocam uygun fiyat donanım seçenekleri yani bence hoş aman tamam daha yazmicam bunlar kişisel görüşlerim başkalarının görüşlerine de saygı duyuyorum

saygılar sevgiler

edit:Düzeltme

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi denizkubi -- 6 Ekim 2010; 21:27:13 >
  • 1- Mazda 3
    2- Honda Civic HB
    3- Volkswagen Golf
  • quote:

1- Ford Focus (Bu aracı ailemize iki defa aldığımıza göre mutlaka iyi bir sebebi vardır ,Focus ;Sınıfında öncü olan bir yol tutuşuna sahip,İnanılmaz bir direksiyon hissi ve sürüş keyfi olarak gerek vitesi gerek aracın duruşu olsun bu tür sürüş zevki konularında C segmentinin premium araçları hariç en iyisi olduğunu düşünüyorum,Bunun yanında sağlamlığı sorunsuzluğu ve performansı tabikide alınması için ayrı bir sebep.. Benzinli 115 HP Ti-Vct ve Dizel 109 HP TDCİ olmak üzere 2 farklı güç bazlı motora sahip Türkiyede,Ti-vct denilen motor diğer 115 ve civarı 1.6 motorlu araçlardan çalışma prensibi olarak çok daha başarılı bir performans sunuyor.. Özellikle üst devirlerde Vtec motor ile çalışma sistemi tamamen benzer.. TDCİ ise Psa olarak bilinen kendini kanıtlamış Overboast denilen + Tork artışına sahip bir motor.. İki motorda sorunsuz ve kaliteli kısaca Focus bu yüzden alınası ve parasını hak eden bir araç.. Daha öncede A3 Sportback veya 3.20 Ci olmak üzere bir çok spor araç kullandım.. Focusun Spor sürüş zevki olarak bunlardan geri kalır bir yanının olmadığını söyleyebilirim.. Özellikle meşhur olan Yol tutuşunu WRC alt yapısı ve Sert süspansiyonlarından kazanıyor.. Focusun bu iyi yol tutuşu yüzünden defalarca hayatı kurtulmuş birçok kişi örneği gösterebilirim... Kısaca Focus benim için Sürüş keyfi ve Sağlamlığıyla ön plana çıkan bir araç.)

Focus u iyi anlatmışsın eline sağlık. Çevremdekilere bir türlü anlatamadım şu aracın ne olduğunu, böyle iyi yazılar çıkarsa bu konuyu okutucağım belki de yanlış düşündüklerini anlarlar

• quote:

quote:

quote:

Renault Megane 3 ;

C sınıfı renault alınıcaksa bu alınmalı diye düşünüyorum,Malzeme kalitesine biraz önem verilmiş ancak klasik bir reno olduğunu çabuk eskiyiceğini ve Fransız kalite anlayışının ilerisine geçemeyeceği unutulmaması gerek.. Alınıcaksa Coupe 1.4 TCE iyi seçim olabillir,Dci yi motor bakımından önermiyorum..1.6 atmosferik motoru ise eski bir motor olduğundan dolayı hiç gerek yok bunu seçmeye.

Herkese İyi Akşamlar.

benım amacım buydu ztn -acıklama yazılınca- bu sınıfın dıger aracları ile ilgili bılmedıgmız yönler de ortaya cıkıyor,saolsın

bahsettiğiniz önyargıları ilk başta siz yapmışsınız.araç daha eskimeden ''eskiyeceğini tahmin ediyorum ''demek ne kadar doğrudur?
    aracın kalitesinden sürüş zevkinden haberiniz olmadan ''fransız Fransız kalite anlayışının ilerisine geçemeyeceği ''şeklinde bir ibare kullanmak ne kadar doğru ve gerçekçi acaba?

söylediklerinizin aksine 1.5 DCI motor başarılı ve güçlü bir motordur ayrıca çok sessiz çalışan sınıfının en başarılı motorlarından birisidir.Aynı motor Lagunada da kullnılıyor fakat kasası daha hafif megane III ü aynı motor adeta uçuruyor diyebilirim.Zaten sessiz olan dizel motor bir de megane III ün üstün yalıtım özellikleri ile buluşunca aracın çalıştığını anlamak gerçekten zor hale geliyor.

bence genel anlamda çok başarılı bir araç megane III...coupe olan dehşet bişey zaten

Megane Ve Sürüş Zevkimi ??? Yapmayın lütfen.. Hiç megane kullanmamış olsam inanıcam dediğinize.

Meganenin bu serisi dahil tüm serilerinde Direksiyon hissi 0'a yakındır,Dci motorda PSa ve TDi den sonra En sesli çalışan dizel motorlardan birisidir.

Eskiyiceğini tahmin ediyorum derken haklısınız herhangi bir teste veya dökümana bakılmadan yazılmış birşey,Ancak araçda kullanılan malzeme az çok belli ediyor kendisini,Arabalarla biraz ilgilenen herkesin anlayabileceği birşey.Özellikle Renaultlara bakılarak veya önceki Kasa megane nin Malzeme Problemlerine,Soyulma ve dökülme problemlerine bakılarak gayet yerinde birşey söylediğimi düşünüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FinalVerdict93 -- 6 Ekim 2010; 21:36:01 >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: wurtz

Renault hakkında olumlu birşey söyleyecektim ama Renault'nun sahibi gelmiş, bize söz düşmez

hocam lütfen yapmayın ben dilim döndüğünce edindiğim tecrübelerimi yazıyorum burada gerçek dışı bir ibare var mı hocam ?Megane III 1.5 DCI bi deneyin hocam uygun fiyat donanım seçenekleri yani bence hoş aman tamam daha yazmicam bunlar kişisel görüşlerim başkalarının görüşlerine de saygı duyuyorum

saygılar sevgiler

edit:Düzeltme

Arkadaşım Megane III 1.5DCi Dynamique Full Paketli modelini aldı. Gerçekten güzel araba fakat yukarıda listelediğim arabalar bana göre Megane III'ün üzerinde araçlar. Tabi herkesin fikrine saygım var tercih meselesi. Sadece marka fanatikliğine karşıyım.

Megane II nin ses gelen yerlerine attığım yumruklardan daha fazla ses gelmeye başladı mesela. Fakat hemen aracı kötülemem. Bir araca iyi diyebilmek için araç hakkında biraz bilgiye ve test sürüşüne, kötü diyebilmek için ise çok fazla bilgiye (yıllık servis kayıtlarına, kronik arızalarına vs.) sahip olmak gerekir. Öyle sevmiyorum diyip kötülemek yada markayı sevdiği için her modeli çok övmek yersiz bir davranış olur.

• quote:

quote:

quote:

Renault Megane 3 ;

Herkese İyi Akşamlar.

Vay be Renault'ya bak sen,bütün modelleri süper kusursuz araçlar.

Denizkubi yeter gına geldi senin bu röno reklamlarından.Biz biliyoruz hangisi iyi hangisi kötü.

• Sedan
    1. Civic
    2. S40
    3. Mazda 3
    4. Lancer
    5.

HB.
    1. Giulietta 1.4 170 hp. (Aralarında en çok bunu beğeniyorum.)
    2. Civic 1.8 140 hp.
    3. Leon 1.4 TSI (125 hp. chip ile 155 hp olarak kullanmak için)
    4. Golf 1.4 TSI (140-160 hp) (chip ile 210 hp yapmak için yoksa golf'ün beğenmiyorum)
    5. Auris 1.6 132 hp.
    6. Bravo 1.4 150 hp.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi feylesof2150 -- 6 Ekim 2010; 21:57:09 >
  • -

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi feylesof2150 -- 6 Ekim 2010; 21:56:13 >
  • Ha insignia yı unutmuşum, bence insignia(D diyolar bunun için, ama kesinlikle C)
  • quote:

quote:

quote:

quote:

Renault Megane 3 ;

Herkese İyi Akşamlar.

Megane Ve Sürüş Zevkimi ??? Yapmayın lütfen.. Hiç megane kullanmamış olsam inanıcam dediğinize.

Meganenin bu serisi dahil tüm serilerinde Direksiyon hissi 0'a yakındır,Dci motorda PSa ve TDi den sonra En sesli çalışan dizel motorlardan birisidir.

Eskiyiceğini tahmin ediyorum derken haklısınız herhangi bir teste veya dökümana bakılmadan yazılmış birşey,Ancak araçda kullanılan malzeme az çok belli ediyor kendisini,Arabalarla biraz ilgilenen herkesin anlayabileceği birşey.Özellikle Renaultlara bakılarak veya önceki Kasa megane nin Malzeme Problemlerine,Soyulma ve dökülme problemlerine bakılarak gayet yerinde birşey söylediğimi düşünüyorum.

hocam benim bundan önceki aracım Golf idi...5000 tl ye yakın direksiyon kutusu arızası yapınca servisle kanka olup vw gerçeğini ve öpücüğünü her gün servise giderek tattıktan sonra ve oradaki vw sahipleriyle tanıştıktan sonra bi sürü zararla satıp kurtulan ve kendi kendine ''ulan bundan sonra sorunsuz bir araba alacağım ne olursa olsun ''deyip renault sahibi biri olan birisi olarak konuşuyorum

golf ile maganı neden mi kıyaslıyorum çünkü önceki arabam golf idi.

1 -megane golften kısa mesafelerde daha seri bir araç max olarak bişey diyemeyeceğim denemedim çünkü fakat bu megane iyi hızlanıyor golf hantaldı biraz
    2-Sürüş olarak golf biraz daha iyi yol tutuyordu sanki ama megane de öyle bahsettiğiniz gibi 0 a yakın felan değil asla
    3-golf kesinlikle çok yakıyor bariz bir şekilde hem de

vs vs daha yazardım ama herkesin fikrini söylemekte özgür olduğu bir forumda beni çiğ çiğ yiyeceklerinden çekindiğim için burada noktalamayı daha uygun buluyorum.

konu daha fazla uzamasın neyse çünkü nerde ve ne zaman Renault adı geçse millet tukaka 'ya başlıyor tabiri yerindeyse olumsuz yargıları kırmak çok zor maalesef zaten böyle bir çabam da yok ama Renaultun R sini duyunca böyle bir otomotiv Devi ne 5 para etmez denmesini doğru bulmuyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi denizkubi -- 6 Ekim 2010; 22:01:10 >

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.