Şimdi Ara

C Sınıfının en iyileri? -Audi,bmw,mercedes dışında- (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
78
Cevap
0
Favori
2.827
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: denizkubi

quote:

Orijinalden alıntı: Duratec

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: watkseburt

quote:

Renault Megane 3 ;

C sınıfı renault alınıcaksa bu alınmalı diye düşünüyorum,Malzeme kalitesine biraz önem verilmiş ancak klasik bir reno olduğunu çabuk eskiyiceğini ve Fransız kalite anlayışının ilerisine geçemeyeceği unutulmaması gerek.. Alınıcaksa Coupe 1.4 TCE iyi seçim olabillir,Dci yi motor bakımından önermiyorum..1.6 atmosferik motoru ise eski bir motor olduğundan dolayı hiç gerek yok bunu seçmeye.

Herkese İyi Akşamlar.

teşekürler istedıgım böyle cvplardı;nedenlerını de cok güzel anlatmıssınız
    benım amacım buydu ztn -acıklama yazılınca- bu sınıfın dıger aracları ile ilgili bılmedıgmız yönler de ortaya cıkıyor,saolsın
    araba düsünenelere dogrudan bilgi geliyor

bahsettiğiniz önyargıları ilk başta siz yapmışsınız.araç daha eskimeden ''eskiyeceğini tahmin ediyorum ''demek ne kadar doğrudur?
    aracın kalitesinden sürüş zevkinden haberiniz olmadan ''fransız Fransız kalite anlayışının ilerisine geçemeyeceği ''şeklinde bir ibare kullanmak ne kadar doğru ve gerçekçi acaba?

söylediklerinizin aksine 1.5 DCI motor başarılı ve güçlü bir motordur ayrıca çok sessiz çalışan sınıfının en başarılı motorlarından birisidir.Aynı motor Lagunada da kullnılıyor fakat kasası daha hafif megane III ü aynı motor adeta uçuruyor diyebilirim.Zaten sessiz olan dizel motor bir de megane III ün üstün yalıtım özellikleri ile buluşunca aracın çalıştığını anlamak gerçekten zor hale geliyor.

bence genel anlamda çok başarılı bir araç megane III...coupe olan dehşet bişey zaten

Megane Ve Sürüş Zevkimi ??? Yapmayın lütfen.. Hiç megane kullanmamış olsam inanıcam dediğinize.

Meganenin bu serisi dahil tüm serilerinde Direksiyon hissi 0'a yakındır,Dci motorda PSa ve TDi den sonra En sesli çalışan dizel motorlardan birisidir.

Eskiyiceğini tahmin ediyorum derken haklısınız herhangi bir teste veya dökümana bakılmadan yazılmış birşey,Ancak araçda kullanılan malzeme az çok belli ediyor kendisini,Arabalarla biraz ilgilenen herkesin anlayabileceği birşey.Özellikle Renaultlara bakılarak veya önceki Kasa megane nin Malzeme Problemlerine,Soyulma ve dökülme problemlerine bakılarak gayet yerinde birşey söylediğimi düşünüyorum.

hocam benim bundan önceki aracım Golf idi...5000 tl ye yakın direksiyon kutusu arızası yapınca servisle kanka olup vw gerçeğini ve öpücüğünü her gün servise giderek tattıktan sonra ve oradaki vw sahipleriyle tanıştıktan sonra bi sürü zararla satıp kurtulan ve kendi kendine ''ulan bundan sonra sorunsuz bir araba alacağım ne olursa olsun ''deyip renault sahibi biri olan birisi olarak konuşuyorum

golf ile maganı neden mi kıyaslıyorum çünkü önceki arabam golf idi.

1 -megane golften kısa mesafelerde daha seri bir araç max olarak bişey diyemeyeceğim denemedim çünkü fakat bu megane iyi hızlanıyor golf hantaldı biraz
    2-Sürüş olarak golf biraz daha iyi yol tutuyordu sanki ama megane de öyle bahsettiğiniz gibi 0 a yakın felan değil asla
    3-golf kesinlikle çok yakıyor bariz bir şekilde hem de

konu daha fazla uzamasın neyse çünkü nerde ve ne zaman Renault adı geçse millet tukaka 'ya başlıyor tabiri yerindeyse olumsuz yargıları kırmak çok zor maalesef zaten böyle bir çabam da yok ama Renaultun R sini duyunca böyle bir otomotiv Devi ne 5 para etmez denmesini doğru bulmuyorum.

Renault son yıllarda sorunsuz araç üretiyo, bununda nedeni nissanla olan partnerliğidir Renault başkanı bile bunu itiraf etti nissandan reliability konusunda çok şey öğrendik diye.

• quote:

Orijinalden alıntı: feylesof2150

Sedan
    1. Civic
    2. S40
    3. Mazda 3
    4. Lancer
    5.

HB.
    1. Giulietta 1.4 170 hp. (Aralarında en çok bunu beğeniyorum.)
    2. Civic 1.8 140 hp.
    3. Leon 1.4 TSI (125 hp. chip ile 155 hp olarak kullanmak için)
    4. Golf 1.4 TSI (140-160 hp) (chip ile 210 hp yapmak için yoksa golf'ün beğenmiyorum)
    5. Auris 1.6 132 hp.
    6. Bravo 1.4 150 hp.

Kimse Lancer yazmamis dicektim, agir seyler yazacaktim, sayenizde engellendi
  • quote:

Orijinalden alıntı: BirolAvci

Ha insignia yı unutmuşum, bence insignia(D diyolar bunun için, ama kesinlikle C)

• quote:

Orijinalden alıntı: BirolAvci

1. Corolla Yeni kasa
    2. Corolla efsane kasa
    3. Corolla bi önceki kasa
    4. Corolla 2001 deki kasa

yok böyle bir fanatiklik

denizkubiye yüklenmişler yine.tamam saçmaladığı zamanlar oluyor ama bir insana bu kadar yüklenilmez.
    foruma baksan toyota ve vw dışında araba alınmaz binilmez.gerçek hayatta insanlar dh gibi düşünmüyor.
  • quote:

quote:

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: watkseburt

quote:

Renault Megane 3 ;

C sınıfı renault alınıcaksa bu alınmalı diye düşünüyorum,Malzeme kalitesine biraz önem verilmiş ancak klasik bir reno olduğunu çabuk eskiyiceğini ve Fransız kalite anlayışının ilerisine geçemeyeceği unutulmaması gerek.. Alınıcaksa Coupe 1.4 TCE iyi seçim olabillir,Dci yi motor bakımından önermiyorum..1.6 atmosferik motoru ise eski bir motor olduğundan dolayı hiç gerek yok bunu seçmeye.

Herkese İyi Akşamlar.

teşekürler istedıgım böyle cvplardı;nedenlerını de cok güzel anlatmıssınız
    benım amacım buydu ztn -acıklama yazılınca- bu sınıfın dıger aracları ile ilgili bılmedıgmız yönler de ortaya cıkıyor,saolsın
    araba düsünenelere dogrudan bilgi geliyor

bahsettiğiniz önyargıları ilk başta siz yapmışsınız.araç daha eskimeden ''eskiyeceğini tahmin ediyorum ''demek ne kadar doğrudur?
    aracın kalitesinden sürüş zevkinden haberiniz olmadan ''fransız Fransız kalite anlayışının ilerisine geçemeyeceği ''şeklinde bir ibare kullanmak ne kadar doğru ve gerçekçi acaba?

söylediklerinizin aksine 1.5 DCI motor başarılı ve güçlü bir motordur ayrıca çok sessiz çalışan sınıfının en başarılı motorlarından birisidir.Aynı motor Lagunada da kullnılıyor fakat kasası daha hafif megane III ü aynı motor adeta uçuruyor diyebilirim.Zaten sessiz olan dizel motor bir de megane III ün üstün yalıtım özellikleri ile buluşunca aracın çalıştığını anlamak gerçekten zor hale geliyor.

bence genel anlamda çok başarılı bir araç megane III...coupe olan dehşet bişey zaten

Megane Ve Sürüş Zevkimi ??? Yapmayın lütfen.. Hiç megane kullanmamış olsam inanıcam dediğinize.

Meganenin bu serisi dahil tüm serilerinde Direksiyon hissi 0'a yakındır,Dci motorda PSa ve TDi den sonra En sesli çalışan dizel motorlardan birisidir.

Eskiyiceğini tahmin ediyorum derken haklısınız herhangi bir teste veya dökümana bakılmadan yazılmış birşey,Ancak araçda kullanılan malzeme az çok belli ediyor kendisini,Arabalarla biraz ilgilenen herkesin anlayabileceği birşey.Özellikle Renaultlara bakılarak veya önceki Kasa megane nin Malzeme Problemlerine,Soyulma ve dökülme problemlerine bakılarak gayet yerinde birşey söylediğimi düşünüyorum.

hocam benim bundan önceki aracım Golf idi...5000 tl ye yakın direksiyon kutusu arızası yapınca servisle kanka olup vw gerçeğini ve öpücüğünü her gün servise giderek tattıktan sonra ve oradaki vw sahipleriyle tanıştıktan sonra bi sürü zararla satıp kurtulan ve kendi kendine ''ulan bundan sonra sorunsuz bir araba alacağım ne olursa olsun ''deyip renault sahibi biri olan birisi olarak konuşuyorum

golf ile maganı neden mi kıyaslıyorum çünkü önceki arabam golf idi.

1 -megane golften kısa mesafelerde daha seri bir araç max olarak bişey diyemeyeceğim denemedim çünkü fakat bu megane iyi hızlanıyor golf hantaldı biraz
    2-Sürüş olarak golf biraz daha iyi yol tutuyordu sanki ama megane de öyle bahsettiğiniz gibi 0 a yakın felan değil asla
    3-golf kesinlikle çok yakıyor bariz bir şekilde hem de

vs vs daha yazardım ama herkesin fikrini söylemekte özgür olduğu bir forumda beni çiğ çiğ yiyeceklerinden çekindiğim için burada noktalamayı daha uygun buluyorum.

konu daha fazla uzamasın neyse çünkü nerde ve ne zaman Renault adı geçse millet tukaka 'ya başlıyor tabiri yerindeyse olumsuz yargıları kırmak çok zor maalesef zaten böyle bir çabam da yok ama Renaultun R sini duyunca böyle bir otomotiv Devi ne 5 para etmez denmesini doğru bulmuyorum.

Golfle bir Talihsizlik yaşamış olmanız ve Kullandığınız Meganenin sorunsuz olması birini kötü araç yaparken diğerini iyi bir araç yapmaz Sn. Denizkubi.

Megane golfden daha seri bir araç demişsiniz,Merak ettim neye göre seri ? 1.6 Tdi ve 1.5 Dci hemen hemen aynı performans değerlerine sahipler,1.4 Tsi ve 1.4 Tce'de aynı şekilde.

0'a yakın diye bahsettiğim yol tutuşu değil Direksiyon hissiydi,ki Yol tutuşu kıyaslaması bile yapıcak olsak bir Alman ile bir Fransızın bu konuda kıyaslanması oldukça mantıksız olur.

Son olarakda 1.6 TDİ nin 1.5 DCİ den bariz şekilde çok yaktığını ispat edemezsiniz diyorum.

Bu forumda isminizin Reno fanatiği olarak çıkmasının mutlakaki bir sebebi olsa gerek,Bence kullandığınız aracı gereğinden fazla göklere çıkarıyorsunuz,Birazda diğer markalarla deneyim yaşayın.Bayide inceledim demeyle hiçbir aracın nasıl bir sürüşe sahip olduğunu anlayamazsınız.

Örnek vererek konuşursam 1.5 DCİ size göre çok performanslı gelirken 2.0+ Dci,Tdci,Tdi (Vb.) Kullanmış birisine çok hantal gelicektir.

• Zaten VW forumda kokoreç gibi. Seven tam hastası sevmeyende nefret ediyor.
    Fakat ilginç olan, seven DSG'nin güzelliklerinden bahsederek övüyor, sevmeyen de DSG'yi kötülüyor.

VW=DSG durumunda şu anda...

Birde hepsinin tasarımlarının aynı olmasına karşı olanlar var. Acaba o arkadaşlara göre nasıl olmalı? B segmenti Fiesta gibi, C segmenti Golf gibi, D segmenti Mondeo'ya benzeyen bir marka mı bekliyorlar? Bir markanın çoğu tasarımı birbirini çok andırır. Bundan daha normal birşey yok bence...
  • C segmentinde kötü araç yok hepsi iyi araçlar. İhtiyaca isteklere göre değişir bu tercihler.

Tasarıma önem veriyorsanız Guiletta, Delta, Bravo,Civic,Astra,C30

Sportif ruh sert sürüş istiyorsanız Focus

Konfor istiyorsanız Megane,308

Fiyatı uygun olsun ama donanımı bol olsun istiyorsanız Cruze

Uzar gider böyle bu liste her aracın öne çıkan bir yönü var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: wurtz

Zaten VW forumda kokoreç gibi. Seven tam hastası sevmeyende nefret ediyor.
    Fakat ilginç olan, seven DSG'nin güzelliklerinden bahsederek övüyor, sevmeyen de DSG'yi kötülüyor.

VW=DSG durumunda şu anda...

Birde hepsinin tasarımlarının aynı olmasına karşı olanlar var. Acaba o arkadaşlara göre nasıl olmalı? B segmenti Fiesta gibi, C segmenti Golf gibi, D segmenti Mondeo'ya benzeyen bir marka mı bekliyorlar? Bir markanın çoğu tasarımı birbirini çok andırır. Bundan daha normal birşey yok bence...

Benzemek ayrı şey neredeyse aynı olmak ayrı şey. VW bunun için eleştiriliyor. Yoksa her firma maliyetten kısmak için ortak parça ve kısmi ortak dizayn kullanıyor. Ancak 100000 Avro gibi fiyatlara alınabilen A6 ile 20000 Avro'ya alınan Golf'ün arasında Brezilya dizilerindeki gibi birisi sokakta büyümüş, diğeri ise malikanede büyümüş tek yumurta ikizleri durumu ortaya çıkınca işinde cılkı çıkıyor tabii.

Kendi sıralamam ise Sedan olarak ve F/P/ oranı ve dizayn olarak Mazda 3, Skoda Octavia, Renault Fluence, Hatchback olarak ise tabi ki Fiat Bravo, birazda Focus

• quote:

Orijinalden alıntı: wurtz

Renault hakkında olumlu birşey söyleyecektim ama Renault'nun sahibi gelmiş, bize söz düşmez

Sahibi değil, maaşlı elemanı.
  • yanlış konuya cevap yazmışım düzeltiyorum:)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozanmt -- 6 Ekim 2010; 22:36:24 >
  • Bana bir otomobilden ne istediğini söyle sana en iyi C segmenti aracı söyleyeyim.
  • c sınıfının en iyisi yoktur.tercihler vardır sadece.
  • Sedanda Skoda Octavia ( liftback ama sedan gibi duruyor sonuçta )

HB' de ise Alfa Romeo Giulietta ve Opel Astra kafa kafaya gider sonrada Golf gelir.

Tabi bunlar benim tercihlerim
  • quote:

Orijinalden alıntı: fottili

Bana bir otomobilden ne istediğini söyle sana en iyi C segmenti aracı söyleyeyim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: fottili

Bana bir otomobilden ne istediğini söyle sana en iyi C segmenti aracı söyleyeyim.

Proceed bütün istekleri karşılıyor.
  • Mercedes neden dışarda anlamadım? B serisi ilk 5'i bile haketmiyor ki.
  • julyet
    delta
    astra
    civic hb
    golf
    mazda3 hb
    megane3
    bravo
  • quote:

Orijinalden alıntı: strify

Mercedes neden dışarda anlamadım? B serisi ilk 5'i bile haketmiyor ki.

bu dmk degıl ki b serisi bunlardan iyi,yalnıs anlamayın,
    konuyu acarken bunu dıkkat ettım,bir üyenin uyarısıyla,
    sımdı mercedes,bmw,audi dahıl olsa
    "tabii ki mercedes,yıldızı yeter"
    "audi a3,german rulez"
    "bmw 1 serisi,ultimate driving machine"
    gibi gereksız msjlarla ugrasmak ıstemedım
    o yzünden kısıtlı tuttum
    ancak kendi aralarında birkonu acılırsa audi a3-bmw 1-mercedes a o zaman adil olur dıye dusundum

• Bu segmentte 0 km alıp da tatmin etmeyecek kullanıcısını üzecek araç olduğunu pek sanmıyorum.. ben kendi alma listeme göre yazsam

1- Alfa Romeo Giulietta
    2- VW Golf
    3- Opel Astra
    4- Seat Leon
    5- Mazda3
    6- Fiat Bravo
    7- Toyota Auris
    8- Hyundai I 30
    9- Kia C'eed

Karşılaştırmamı tamamen HB'ler üzerinden yaptım, Civic 1.6 motoru olmadığı için kafadan eleniyor, Focus kasa değiştireceği için, S 40 ve Octavia sedan oldukları için, C 30 Tek kapı olduğu için, Lancia Delta ise fazla egzotik olduğu için
  • lancer ve sıyah olacak..insan korkuyor köpekbalıgı yoldamı dıye :9
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.