Şimdi Ara

C# Sql Server Bağlantısı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
629
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Üni 2. sınıfta okuyorum. Okul bitirme ödevim var ve bi yerinde takılı kalıyorum.
    Film kiralama programı yapacağım fakat bi türlü c# ile sql serveri birbirine bağlayamıyorum. Sürekli hata alıyorum. 'Bağlanamadı' diye. İnternette ki videolarda olan bağlantılarıda denedim fakat olmuyo. Herşey tamam fakat bağlanmıyo. Nedendir.? Nasıl düzeltirim.?

ACİL YARDIM LÜTFEN

• birinci olarak aldığın hatanın ismini söylemelisin.
    ikinci olarak bağlantı kurmadan önce en başta 'using System.data.sqlclient' yanlış hatırlamıyorsam tanımlamalısın
    üçüncü olarak class yapısının içine 'using (SqlConnection connection = new SqlConnection(connectionString))' kendi veritabanı bağlantını bu koda göre düzenlemelisin
    dördüncü olarak veritabanı bağlantında tablolaların uyum içinde olmalı ve primary keylerini mutlaka belirtmelisin c# tarafında kullanmasan bile veritabanı için düzenli olarak artan bir id belirtmeni tavsiye ederim.
  • Aldığım hata bu kardeşim. Sql Server da C# da kendi bilgisayarımda kurulu.
     C# Sql Server Bağlantısı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ALiOzdemir20 -- 24 Ocak 2016; 23:49:04 >
  • SQL SERVER interfaces diyor büyük ihtimalle c# ile database bağlantısını kurmamışsın. Tahmin ettiğim kadarı ile sql bağlantını c# üzerinden hiç yapmamışsın. Şu adımları takip ederek kullandığın database bi kontrol et. Eğer hala sorun varsa büyük ihtimalle sınıflarında kod yazarken bağlantı kodunu doğru yazmadın ya da veritabanı ile program arasında mantık hatası var. Tools menüsüne tıkla Connect to database tıklıyorsun change kısmındanda gerekli veritabanını seçiyorsun. Kolay gelsin
     C# Sql Server Bağlantısı C# Sql Server Bağlantısı C# Sql Server Bağlantısı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jamesgarfield -- 1 Şubat 2016; 0:39:29 >

• Eğer ekli değilse visual studio menü kısmından project seçiyorsun, add new data source tıklıyorsun database next next diyorsun ikinci resimde (+) işartine tıklıyorsun orada yazan kodu da sınıf yapında kullanıyorsun.
     C# Sql Server Bağlantısı C# Sql Server Bağlantısı

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.