Şimdi Ara

c# Timer sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
1.084
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Üzerinde çalıştığım projede, timerla trafik sinyalizasyonu üzerine uğraşıyorum.Yapmaya çalıştığım şeyi açıklıyım; tek bir timer kullanarak trafik lambasının 3 statenin de değiştirmek istiyorum.Ama bunu yaparkende lambaların yanma süreleri sabit olmucak.Yani kırmızı ve yeşil 5000 ms yanarken sarı 2000 ms yanıcak.Aklımadan geçen şey ise. timer fire süresi 10000 ms olsun.timer süresi 8000 ms olduğunda lamba ister yeşil ister kırmızda olsun lambayı sarı ışığa çevirmek istiyorum.Bunun için timespan den yararlabiliceğim üzerine araştırmalar yaptım.Ama pek başarılı olamadım uygulamada.Acaba bu konuda yardım edebilirmisin?

• mesela kırmızı,yeşil 5000 ms sarıda 2000 ms olsun. Bir tane dizi tanımlayıp
    dizi={"kırmızı","kırmızı","kırmızı","kırmızı","kırmızı","sarı","sarı","yesil","yesil","yesil","yesil","yesil","sarı","sarı"}

time interval de 1000 ms olur. bir tane sayaç olsun
    sayac=0
    her bir time_click de
    print dizi[sayac]
    sayac++
    if(sayac >13)
    sayac = 0

şeklinde yapılabilir.
  • OOP biliyor musun?
  • Timer'ın intervali 1000 ms olsun. Üç tane shape in olsun. Hepsinin fillcolor'u gri olsun.

Döngü içinde bir sayacın olsun. Bu sayacı mesela 20 den düşür aşağı. mesela 8 sn kırmızı yanmasını istiyorsan sayaç 13 olunca shape2 yi sarı yap shape1'i gri. Sayaç 11 olunca shape2 gri, shape 3 yeşil olsun. Böylece 3 lambayı da yakmış olursun. Sonra birde tersten yaparsın olur biter...
  • quote:

Orijinalden alıntı: AYHANSARI

Timer'ın intervali 1000 ms olsun. Üç tane shape in olsun. Hepsinin fillcolor'u gri olsun.

Döngü içinde bir sayacın olsun. Bu sayacı mesela 20 den düşür aşağı. mesela 8 sn kırmızı yanmasını istiyorsan sayaç 13 olunca shape2 yi sarı yap shape1'i gri. Sayaç 11 olunca shape2 gri, shape 3 yeşil olsun. Böylece 3 lambayı da yakmış olursun. Sonra birde tersten yaparsın olur biter...

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    A/C tuşu gerekli midir?
    5 yıl önce açıldı
    e.c.a proteus kombi sorunu
    15 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.