merhaba arkadaşlar, ben txt dosyası içindeki bazı stringlere link ekleyeceğim. o string ile href içeren stringi replace etmek istiyorum ama writerlar tüm dosyaya yazıyor. Yani değiştirmek istediğim şeyi direk değiştirip yazıyor diğer herşey kayboluyor. Yardımcı olabilirmsnz?
Text dosyarini read ile okuyup donen streami stringe cevirip replace edip tekrar write yapabilirsiniz
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Teşekkürler yanıt için durumu kodla anlatarak netleştireyim, yardımcı olabilirseniz çok sevinirim: write ettiğimde o değiştirdiğm kısmı tüm text dosyasının üzerine yazıyor, text dosyasında geri kalan herşey silinmiş oluyor yani. Kodlarım şöyle: hr="some text"; while ((yazi = oku.ReadLine()) != null) { if (yazi.Contains(hr)) { indisStart = yazi.IndexOf(hr);//değiştireceğim stringin yerinin başlangıcını buluyorum head = yazi.Substring(indisStart + 10, 3); //baştan itibaren ilgili kısmı alıyorum, burasını sileceğim yerine new value yazacağım yazi = yazi.Replace(head, "new text"); oku.Close();//write yapabilmek için kapıyorum File.WriteAllText(@"C:\Users\Documents\aa\J00.txt", yazi);//burda sadece ilgili yeri değiştirip yerinde replace etmek geri kalan textler değişmesin istiyorum oku = File.OpenText(@"C:\Users\Documents\aa\J00.txt"); }