Şimdi Ara

c# txt dosyasında replace yapmak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
559
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • merhaba arkadaşlar, ben txt dosyası içindeki bazı stringlere link ekleyeceğim. o string ile href içeren stringi replace etmek istiyorum ama writerlar tüm dosyaya yazıyor. Yani değiştirmek istediğim şeyi direk değiştirip yazıyor diğer herşey kayboluyor. Yardımcı olabilirmsnz?

• Text dosyarini read ile okuyup donen streami stringe cevirip replace edip tekrar write yapabilirsiniz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Teşekkürler yanıt için durumu kodla anlatarak netleştireyim, yardımcı olabilirseniz çok sevinirim:
    write ettiğimde o değiştirdiğm kısmı tüm text dosyasının üzerine yazıyor, text dosyasında geri kalan herşey silinmiş oluyor yani. Kodlarım şöyle:
    hr="some text";
    while ((yazi = oku.ReadLine()) != null)
    {
    if (yazi.Contains(hr))
    {
    indisStart = yazi.IndexOf(hr);//değiştireceğim stringin yerinin başlangıcını buluyorum
    head = yazi.Substring(indisStart + 10, 3); //baştan itibaren ilgili kısmı alıyorum, burasını sileceğim yerine new value yazacağım
    yazi = yazi.Replace(head, "new text");
    oku.Close();//write yapabilmek için kapıyorum
    File.WriteAllText(@"C:\Users\Documents\aa\J00.txt", yazi);//burda sadece ilgili yeri değiştirip yerinde replace etmek geri kalan textler değişmesin istiyorum
    oku = File.OpenText(@"C:\Users\Documents\aa\J00.txt");
    }

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Notepad++ Replace Yapma
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.