Şimdi Ara

C ve Sistem Programcıları Derneği (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
88
Cevap
4
Favori
16.253
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Geniş kapsamlı yazılım kursları düzenleyen dernek. Kurs notlarını ücretsiz olarak paylaşıyor. Hiç para harcamadan yazılım konusunda kendini geliştirmek isteyenler inceleyebilirler.

• Hocam iyi günler ‘K’ (büyük k) harfini rekürsif kodunu yazmam gerekiyorda yardımcı olur musunuz? c dilinde

• coderby C kullanıcısına yanıt

teşekkürler

• Gitmeyi düşünüyorum öneren var mı

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Önermem. Günümüzde kursların bence anlamı kalmadı.

C öğrenmek için gerekli 3 nes var:

C'yi anlatan iyi bir belge, PDF yada basılı olarak
    PC
    sağlıklı bir gövde, sağlıklı beyin, 2-3 ay süre

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tuğkan-0153 kullanıcısına yanıt
    Tugkan hocam selamlar sizleri görmek sevindirdi . Ben kendimden bahsedeyim biraz ben bilg muh 2. Sınıf öğrencisiyim . Fakat benim 1. Sınıfım 0 . Dersleri zar zor geçiyorum diyebilirim. Ben de bu dernekten programlamaya giriş alıp ardından Python kursuyla taclandirmayi düşünüyorum. En azından programlama girişi alıp gerisini ing ya da udemyden halledebilirim diyorum . Fikirlerinizi alabilirsem çok iyi olur . Psikolojim ve işsiz kalma korkum had safhada sınıfa ve topluma bakınca mental çöküntüdeydim . Kendimi yeni yeni toplamaya çalışıyorum. Fikirlerinizi değerlendirmek isterim.

• Yaşamın her alanında olduğu gibi, üniversitede de "yöntem öğrenmek" en önemli konudur. Öğretmenler konu anlatır, sınav yapar ancak yöntem öğretmez çünkü yöntem pek kolay öğretilemez. Yöntem öğrenmek kişinin kendisine bağlıdır diyebiliriz.

Bilgisayar Bilimi ya da Mühendisliği bölümünde bu yöntem öğrenme konusu daha da önemlidir. Yöntem bilmedikten sonra istediğin ölçüde çalış, derse gir, kursa git, zorlanırsın, daha kötüsü bu işten mutsuz olursun.

C'yi öğrenmek için bence öncelikle Unix tabanlı bir sistem kullanmalı. Windows, C / C++ önüne bence engeller koyuyor. C için Unix'in programlama dili de denilir. C ile derslerden bağımsız olarak Unix'te yalın, kısa bir sistem programı yazıp çalıştırman ısınmanı sağlar. Sonrasında ise temel Bilgisayar Bilimi sorularını C ile çözebilirsin ancak orta ile üstü düzey sorular için değil.

Bu biçimde C'yi biraz geliştirdikten sonra Lisp öğrenmeye başlamalı. Lisp, Türkiye'de bir tek adı bilinen, onun dışında bilinmeyen, kullanılmayan, konuşulmayan bir konsept. Ancak programlama yöntemlerini, bu işin temelini öğrenme açısından özel bir yeri var. Ancak bilinmediği için, bu yönleri de bilinmiyor :) Son 1-2 yıldır boş sürelerimde olanak bulduğum ölçüde Lisp üzerine Türkçe bir belge yazmaya başladım. Bunu yazma amacım, kendi Lisp kodlarımı düzgün bir PDF formatında bir araya toplamak olduğu gibi, Lisp üzerine hiçbir Türkçe belge olmaması dolayısıyla. Belge şu anda yazım aşamasında. O yüzden yalnızca giriş bölümünü içeren örnek versiyonu şurada:

Türkçe Lisp Belgesi: https :// disk . yandex . com/i/HxtIALAaT_A1ig (linklere boşluk ekledim çünkü normal link yapınca forum Captcha kontrolünü linke ekleyip linki bozuyordu. Dolayısıyla boşlukları silin)

Bu belgeyi yazarken PDF konusunda da yöntemler öğrendiğim için, o öğrendiğim yöntemlerle bu forumda açtığım bir konuyu da PDF'leştirmeye başladım. Onun yaklaşık %75'ini bitirdim. Bitmemiş, eksik, düzensiz, "yapım aşamasındaki" versiyonu şurada:

Reddit Programcılık Soruları: https :// disk . yandex . com/i/tWH-cpM2_Qjihg

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tuğkan-0153 -- 5 Aralık 2022; 1:10:48 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Tuğkan-0153 kullanıcısına yanıt
    Sağolun hocam teşekkürler

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.