resimdeki denklemle ilgili kodda sıkıntım var dev c++ da çalıştırmaya çalışıyorum en başta hata veriyor makine mühendisliği okuyorum fazla bilgim yok.yardımcı olabilicek varsa iyi olur.
// SampleProject.cpp : Defines the entry point for the console application. //
#include "stdafx.h" #include <iostream>
using namespace std;
bool xDegeriUygun(int x); bool tDegeriUygun(int t); int usAl(int sayi, int ussu); int faktoriyelAl(int sayi);
int _tmain(int argc, _TCHAR* argv[]) { int x, t;
//x değeri isteniyor. bool degerUygun = false; while(!degerUygun) { cout<<"x i giriniz (En az 3, en fazla 15 olmalidir) : "; cin>>x; degerUygun = xDegeriUygun(x); }
//y değeri isteniyor. degerUygun = false; while(!degerUygun) { cout<<"t i giriniz (En az 1, en fazla 10 olmalidir) : "; cin>>t; degerUygun = tDegeriUygun(t); }
int toplam = 0, carpim = 1, faktoriyel = faktoriyelAl(x); for (int n = 1; n <= t; n++) { carpim = 1; for (int m = n; m <= t; m++) carpim = carpim * usAl(2, m);
toplam += (faktoriyel + carpim); }
cout<<"Fonksiyon sonucu : "<<toplam; cout<<"\n"; system("Pause"); }
Rica ederim, başka problem olursa sorabilirsiniz burdan.
countersC
kullanıcısına yanıt
şöyle bir sıkıntı var hoca ödevler farklı olsun yoksa sıfır veririm gibi bir şeyler dedi bunun üzerinde nasıl değişiklik yapabilirim ki benzemesin buna
değişken isimlerini, fonksiyon adlarını, ekrana yazdırdığın yazıları değiştirebilirsin. faktöriyel fonksiyonunu recursive yazabilirsin. ikinci for'un üzerinde faktöriyeli toplama ekle.aşağıda üzerine çarpımı ekle. toplam+=faktöriyel; toplam+=çarpım; gibi.
quote:
Orijinalden alıntı: counters
değişken isimlerini, fonksiyon adlarını, ekrana yazdırdığın yazıları değiştirebilirsin. faktöriyel fonksiyonunu recursive yazabilirsin. ikinci for'un üzerinde faktöriyeli toplama ekle.aşağıda üzerine çarpımı ekle. toplam+=faktöriyel; toplam+=çarpım; gibi.
sadece ilk cümledekini anladım diğerleri sıkıntı benim için
for (int n = 1; n <= t; n++) { carpim = 1; toplam+=faktoriyel; for (int m = n; m <= t; m++) carpim = carpim * usAl(2, m);
toplam += carpim; }
faktöriyeli de aşağıdaki gibi değiştir
int faktoriyel(int sayi) { if(sayi<=1) return 1; return sayi*faktoriyel(sayi-1); }
quote:
Orijinalden alıntı: counters
for (int n = 1; n <= t; n++) { carpim = 1; toplam+=faktoriyel; for (int m = n; m <= t; m++) carpim = carpim * usAl(2, m);
toplam += carpim; }
faktöriyeli de aşağıdaki gibi değiştir
int faktoriyel(int sayi) { if(sayi<=1) return 1; return sayi*faktoriyel(sayi-1); }
çok çok teşekkür ederim büyük bir yükten kurtardınız beni
Rica ederim.Değişiklikleri yaptıktan sonra yine bir test edin.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme