Şimdi Ara

C4-alfa 156-leon mu? Yardım pls (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
61
Cevap
0
Favori
1.652
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ben de çok maymun iştahlı olmaya başladım ama bugün civic e bindim ve aşık oldum galiba. bu durumda 2 seçenek kaldı: 1- Focus TDCi 2- Civic 1,6 sedan AT kafayı yiyecem
  • illa dizel olmayacaksa mazda 3 derim.
  • bu mazda 3 ün makyajsız halini biliyorum da makyajlı mazda 3 ü bilmiyorum bi fotoğraf rica etsem
  • quote:

Orjinalden alıntı: LTBA_36R

illa dizel olmayacaksa mazda 3 derim.

arkadasın bahsettigi gibi mazda 3 te cok guzel ve sık bir araba

eger yakıtı problem etmessen 2 tane seceneginin arasından tabi ki honda civic derim...
  • Benim bildiğim kadarıyla focus(TDCi) un test tüketimi 5,7 lt, civic in yakıt tüketimi ise 7,3 lt. Makyajsız mazda 3 ün test tüketimi 7,6 lt. Ben 3 yılda 21500 km yol yapmışım .Zaten kafamı karıştıran durum da o.
  • makyajsız mazda 3 ler hala satılıyor 37 milyara.üstelik sunroof esp ve asr sistemleride var.bu sistemleri focus ta almaya kalksan fiyat baya yükseliyor.6 lı cd çalar var.daha ne olsun
  • Yılda yaptığın km'ye bakınca benim sana önerim benzinli bir araç olur..
    Benim sana öneri sıralamam
    1-Leon(senin ilk tercih sıralarında olduğu için)
    2-Golf fsı veya tsı
    3-Mazda 3
  • quote:

Orjinalden alıntı: CX2

quote:

Orjinalden alıntı: roomi02

çamur atmakla falan hiç işim olmaz arkadaşım,fabia sahibiyim ama birşeyi körükörüne savunma huyum yoktur hiç.

arkadaşının söyledikleri bana mantıklı gelmedi.Arkadaşını gördüğünde sorarsan sevinirim,peki Audi yi nerede konumlandıracak Vw??Arkadaşın nerede ne olarak çalışıyor bilemem ama bu tür stratejik bir karar ulu orta,kulaktan kulağa yayılmaz.

Eğer hiç octavia incelemediysen,git gör,iyicene incele sonra konuşalım,ok??

quote:

Orjinalden alıntı: CX2

quote:

Orjinalden alıntı: roomi02

skoda nın malzeme ve işçilik kalitesi seat tan daha iyidir.VW grup içerisinde (audi yi saymazsak tabii ) VW e en yakın kalite skoda da.
    quote:

Orjinalden alıntı: multraslan

roomi 02 octavia ve leon, volkswagen çatısı altında olduğu için sanıyorum malzeme veya işçilik benzer olacaktır.Yanılıyormuyum bilmiyorum. Alfa Romeo 156 konusunda en büyük endişem son sahibi olma ihtimalim. C4 lerin kronik sorunları var diye duyuyorum tabii ki ne derece doğru onu da bilmiyorum . bir de yeni çıkacak Kia Cee'd dizel kafamı kurcalamıyor değil yani.

Yanlış..Hatta alakası yok,dahası da biraz çamur atılmaya çalışılmış..Bunu bir VW'de çalışan birisine,özellikle vw,seat ve skodanın bayiliklerinin hepsine sahip olan bir bayilikte olursa daha iyi olur,sorduğun zaman sıralamayı AUDI-VW-Seat-Skoda olarak yapacağını görürsün..Ve VW'de çalışan bir arkadaşımın bana verdiği ipucunu da paylaşayım;VW şu an kendini AUDI seviyesinde bir kaliteye çıkarıp tahtını Seat'a bırakmayı düşünüyormuş..Ve bu düşünceyle yarattığı ilk otomobil de leonmuş..Hatta birebir gördüm,A3,Golf ve Leonun koltukları bile aynı..Ayrıca bu yüzden VW'de çalışmasına rağmen Leon aldı..:)Ama Reference versiyonunu aldı..Araba da alaşımlı jant var,sis farı yoktu,kendi taktırdı..:)

Bunu söyleyen arkadaşım bir vw bayisinde binek satış şefi olarak çalışıyor..Bu arada Audi'yi bi yere taşıma sevdası yok..Vw'yi de öyle..Ben önceki yazdığım gibi Vw'yi Audi'nin KALİTESİNE çıkarmaya çalıştıklarını söyledim..Sınıf atlama olayı değil yani..Sadece kalite bakımından..Ayrıca Fabia sahibi olman durumu anlatıyor..Fabia da güzel araç..Belki sınıfında kalite bakımından çoğu araçtan iyi bir pozisyonda.Ama Skoda maalesef Seatın da üstünde değil..Bunu belirtmek istedim..Roomi yazdığına göre yeni hedefin Roomster..Şimdiden hayırlı olsun..

bu sadece senin arkadaşının söylediği birşey değil, aslında bilinen bir gerçek. vw grup seat ve skoda'yı bünyesine kattıktan sonra kendi içinde yeni bir yapılanmaya gitti. audi markasının konumunu yükseltip bmw ve mercedes kalitesine çekmeye uğraşıyor. zincirleme olarak da audinin boşalttığı mevkiye vw markasını, vw'nin yerine de seat markasını oturtmaya çalışacak hem kalite hem fiyatlandırma olarak. ama bu öyle hop diye bir anda olacak bişey değil. zaman ister biraz. kaldı ki audi avrupa'da özellikle de almanya'da bir prestij markası olarak isim yaptı bile

• yardımcı olan arkadaşlara teşekkür honda civic veya focus ghia dizel alacağım kısmetse
  • focus 1,6 dizel al pişman olmazsın ewet yeni honda gercekten mükemmel olmuş heleki gece bindiyseniz ben cok büyülendim arkdasım aldı benzinli bir araba alıcak olsam hayatımda ilk kez bir japon u listeme soakrdım oda civic olurdu...ama dizel rulzzzz
  • benzini problem etmiceksen Leon alabilirsin. kullanım olarak gayet rahat. sert suspansiyonlara sahip bu yüzden yolu biraz hissediyosun. alalı 6 ay oldu 15000km ye geldi cok ta memnunum
  • civic hatchback tasarım olarak bana göre bugüne kadar üretilmiş en güzel compact sınıf araba. tek endişem fazla olabilecek yakıt tüketimi ancak şu anda uygulanabilirliğini bilmesem de belki sıralı lpg ile bu sorunun da üstesinden gelinebilir diye düşünüyorum
  • Henüz konusu açılmadı ama hatırlatıyım...
    Arkadaşlar FSI tipindeki motorlara LPG uygulaması mümkü değilmiş. Otohaber detgisinde yanıtladılar.
    FSI'li LEON vs alınıp sonradan LPG taktırıyım diyenler olursa yanılırlar.
  • civi hatchback kullanan arakadaşlar veya bu konuda bilgisi olanlar cevaplarsa sevinirim. Forumlardaki Honda konulu topicleri incelememe rağmen sırf marka fanatikliği yapan arkadaşlar yüzünden tam bir fikre sahip olamadım. Civic hatchback'in yakıt tüketimi ne kadardır? + ve - lerini objektif olarak yazacak biri var mı?
  • C4 hakkinda cok arastirma yaptim Ic mekani kalitesiz gibi laflara hic bir sekilde katilmiyor Sinifinin birincisi Focus'tan 1 2 puan fark alan bir yol tutusuna sahip. Sinifinin dar bagajlilarindan ancak en genis diz mesafeli araclarindan biri , Ancak Benim gibi dunyanin yolunu yapacaksaniz kafaniza estigin de bir gece de 200 km yakit takmadan kafaniza yapmak istiyorsaniz c4 sinifinin en basarili psa motorunu kullaniyor 1.6 110 hp olan motor chip tunning uygulamasi ile 137 hp sinirlarina cikiyor

Ic ve Dis tasarimi iddiali zevke gore degiskenlik gosterebilir ben fikrimi soylememe taraftariyim ancak C segmentinde Focusa cok para diyen ve bu motoru kullanmak isteyen insanlar arasinda bir zamanlar ben de vardim 407 aldim :) Ancak simdi keske 23 milyar daha koyup 159 alabilseydim diyorum 1.9 jtd her gordugum de yuregim hopluyor resmen.

Alfa Seridir Kalitelidir yol sesi en az alir yol tutusu iyidir ancak benzinlidir, Bakim masraflari citroen den daha yuksektir ama hak eder.

Bu durumda Benzinlimi Dizel mi sorusu kaliyor. Bunu da en iyi siz bilirsiniz.

• alacağım arabanın benzinli olması için benim arabamdan baya bi üstün olması lazım. Şu anda sadece civic hatchback mantıklı geliyor. Focus la c4 aynı motoru kullanmıyor mu? citroenlerin elektronik arızalarından bahsediliyor gözüm korktu valla
  • biraz daha bekle alfa 149 al
  • C4ün elektronik arızalarından çok bahsediliyor ama 1.6 100bglik hdi motor 240 torkla çok iyi. Seat leon tasarım ve 2. el olarak çok iyi ama 1.6 103 bglik motor o kasaya çok ağır kalıyo diye biliyorum leon alacaksan 2.0 dan aşağı motor düşünme derim ama bütçende 34000ytlymiş. Bu durumda Alfanın 2. eli pek yok satıcam desen hemen ve değerinde satamazsın. Alfanın artık eskisi gibi yedek parça ve servis sıkıntısı yok fiat bünyesinde çalışan bi firma tabi bi reno gibi yedekparçasını bulamazsın.
    Alfanın en güzel yanı 1.6 120bglik 8bujili 16v lik motoru inanılmaz bi performans sağlıyor ayrıca alfa kullanıyosan trafikte farkedilirsin çünkü pek kimsede yok. Ayrıca o alfanın motor sesi beni bitiriyo. 2. el düşünürsen çok uygun fiyata çok güzel arabalar bulabilirsin.
    http://www.araba.com/343236.html
    Birde yeni civiclere bak derim ama onunda 2. elini nerde kaça bulursun onu bilemem.

• Kesinlikle Alfa 156 al derim.
    Artık eskisi gibi alan son sahibi olur olayı kalmadı Alfa'da.
    Tersine sahipleri o karizmayı satmak istemiyor. satarsa da bedelini fazla fazla ödetiyor.
    2006 düşük km'li 156'yı 30000ytl'ye rahat bulursun.
    2006 modellerde akıllı subap sistemine gecildigini duymustum; araç zorlanmadıgında, boşta ya da uzun yolda sabit hızla giderken,
    (hız sabitleyici devredeyken de) bir beyin subapları gereği kadar açarak yakıt sarfiyatını düşürüyor
  • Alfa 149 mu? Alfa'nın öyle bir modeli mi çıkacakmış. Ben bilmiyorum doğrusu
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.