Şimdi Ara

c4 almayı düşünüyorum yardımcı olurmusunuz ? (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
42
Cevap
1
Favori
1.352
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: maverick78

quote:

Orijinalden alıntı: dkerem2

quote:

Orijinalden alıntı: gokhanayvaz

quote:

sx ile sxpk arasındaki farklar

yağmur,fark,park sensörü

ön ve arka kol dayama

otomatik kararan dikiz aynası

alaşım jant

çift bölgeli tam otomatik iklim kontrollü dıgıtal klima

esp

bence sxpk almaya değecek özellikler.

Bu bahsettiklerinden bazıları ikisinde de var. Benim aracım düz vites sx 110 luk modeldi.
    Dijital klima
    Alaşım jant
    Esp
    Bunlar vardı.

Sensörler ve kol dayamalıklar yoktu.

Belki yıllara gore degisiyordur. Bende araştırma asamasındayım.

90'lık ve 110'lukların SXleri arasında da fark var. O yüzden siz eksik olarak görmüş olabilirsiniz. Mesela 90'lıklarda dijital klima yok.
    Dediğim gibi 110'luklarda SXPK almak için kasmaya gerek yok bence.

Ben benzinli düşündüğüm için dizeli arastırmadım. Dizel araba alman. Benzin/lpg hepsi 110luk zaten.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Bugün tekrar test sürüşü yaptım. Sakin kullanımda arabanın vites geçişleri benim çok hoşuma gitti. Ama ani gazlamalarda 1den 2 ye geçilerde vites geçişini baya hissediyordunuz. Diğer yarı otomatiklerinde bu şekilde olduğunu duydum. yokuş kalkış desteğinide denedim. 3 saniye civarında bir kaydırmamazlık sağlıyor. Bence yeterliydi.
    Yokuşta kararsızlıkla ilgili olarakta test yaptığımız yokuşta( gittikçe dikleşmişti) kararsızlık olarak söylenen şeyi yaşadım. O da şu idi yokuş dikleştikçe aracın deviri doğal olarak düştü o sırada araç iyice yavaşlamıştı ki aracı 1. vitese aldı ve hızlandı sonra tekrar 2. vitese geçti. Aslında manuel viteste dik yokuşlarda bizim başımıza gelenlerden farkı yok. o nedenle işin bu kısmı usta sürücüler tarafından ( eşim gibi acemileri dışarıda tutmak için söyledim) kulakcıklar ile rahatlıkla yönetilebilir.
    Sonuç olarak ben beğendim. Nasipse yarın alıyorum. Umarım sizde gönlünüze göre içinize sinen bir araç bulabilirsiniz.

• iyi forumlar. bende 2011 model yeni kasa mcp var. dik yokuşlarda 1. vitesten kalkacaksanız tavsiyem manuel moda alıp vitesi yüksek devirde kulakçıktan değiştirmeniz. yoksa vites 1-2 arasında gidip gelebiliyor. aracı, manuel araçtan geçeceklere tavsiye ederim. önceki kasayı kullanmadığım için pek bilmiyorum ama genel olarak c4 ler sağlam ve konforlu araçlar.
  • Merhaba,
    Bugün aracı fransız araçlarına bakan özel bir servise götürdüm. Kaportada satıcının dediği boyalar haricinde bir şey çıkmadı. Fakat motorda üfleme olduğu ve turbosunun iyi olmadığı motorun 10 üzerinden 6 olduğu belirtildi. Bunun üzerine satın almaktan vaz geçtim. Ama internette baktığımda üfleme ile ilgili o kadar çok şey yazılmış ki. Bunun ancak testlerle fark edilebileceği falan yazılmış. Bende buna istinaden İzmirdeki meşhur bir ekspertiz firmasını arayıp bunu sordum. Oda üflemenin testle ortaya çıkamayacağını ve götürmüş olduğum servisin dediklerine güvenmem gerektiğini söyledi. Böyle olunca bende bu aracı almaktan vazgeçtim. C4 aramaya devam ediyorum.
  • c4 alacaksan benzin/lpg al bence 100 bin kmnin altında dizel c4 yok olsada sorun çıkarır.
  • dkerem2 D kullanıcısına yanıt
    Slm bu 13360 mesaji nasil yazabildiniz acaba :) işin şakasi sizce neden benzinli.Bende c4 araştiriyorum ama dieselmi daha mantikli lpg benzinmi çokta bir bilgim yok ama hani derlerya diesel daha iyidir diye.Ben hep diesellere bakiyorum.Birde fazla masraf etmek istemiyorsaniz benzinli derler.Ek bilginiz varsa fikir verin bana ona göre benzinlide alabilirim...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serhat1971 -- 8 Ekim 2015; 22:38:10 >
  • maverick78 kullanıcısına yanıt
    Anaaa buyur burdan yak yeni birşey daha ögrendik üfürme...Şimdi bide onami dikkat etmemiz gerekiyo.computestlerde çikiyomiki...

• quote:

Orijinalden alıntı: serhat1971

Slm bu 13360 mesaji nasil yazabildiniz acaba :) işin şakasi sizce neden benzinli.Bende c4 araştiriyorum ama dieselmi daha mantikli lpg benzinmi çokta bir bilgim yok ama hani derlerya diesel daha iyidir diye.Ben hep diesellere bakiyorum.Birde fazla masraf etmek istemiyorsaniz benzinli derler.Ek bilginiz varsa fikir verin bana ona göre benzinlide alabilirim...

2005 yılından beri bu forumda yazıyorum. o kadar mesaj o yüzden. kardeş dizel litre bazında az yakar doğrudur ama lpg ucuz oldugu için km başına tüketim daha düşük olur. misal dizel c4 100 kmde 6 litre yaksın 6*4=24 krş ş.içinde yakarken benzin/lpgli bir c4 2.15*10= 21 krş yapar. aynı zmanda bakım ve arıza ijtimali daha düşük olur. Hemdemisal 30 bine dizel sx alabiliyorken 30 dbine ful+ful sxpk donanımlı bir c4 alabilirsin.

Evet yazdiklariniz çok doğru ne biliyim piyasada hep diesel saplantisi var.Ben yillardir mercedes serisine binerim halada mercedes viano minibusum var 2200 150 beygir motor.uzun zamandir 2200 motor diesele ve yüksek yakitina alişmişim geçen kiş arkadaşimdan eşime direksiyon dersi vermek ićin 99 model lpg li ford focus aldim.neyse oda ne yaa 50 tl gaz aliyorum deli gibi geziyorum bitmiyor.at gibi her yere koşturuyorum.minibüs öyle aliştirmişki beni haftalik 100 kagitlik mazot yakmaya ford sanki bedava geziyo.işte lpgnin ne denli ekonomik oldugunu o zaman anladim.uzatmayayim.mercedes ve bmw dururken birçok yere fordla koşturuyorum.Eee simdi napsam lpgli c4 emi baksam eşime...

• Valla bence lpgli bak kardeş.

SAKIN ALMAYIN C4 TAM BİR FELAKET SIFIR ALDIM 4 AY ÖNCE COMFORT ÇOK PİŞMANIM KİMSSEYE KIZDIĞIM İÇİN BÖYLE KONUŞMUYORUM BU ARABAYI ARAŞTIRMADAN ALDIM VE ÇOK PİŞMAN OLDUM ARABADA GELMEYEN SES YOK PARANIZADA KENDİNİZEDE YAZIK ETMEYİN
  • gkhnfrt G kullanıcısına yanıt
    SLM ne gibi sesler var mesela bizi aydinlatirmisiniz.Bende yeni kasalara bakiyodum.genel sorunmu bu.

• Arkadaşlar size tavsiyem alacaksanız SXPK modellerine bakmanız. Ben 2008 model Sx aldım ama bu kadar dijital araçta bir far sensörü ya da yağmur sensörü olmalıydı diye düşünüyorum.
  • Tekrar merhaba,
    2 hafta önce 2008 model dizel otomatik sx aldım. Ben araçtan memnunum. İlk sahibinden aldım sayılır. İlk sahibi takasta kia bayisisine vermiş. Bende onlardan aldım. Araba gayet güzel. Yokuşlarda falan süper. Arka görüş bana biraz dar geldi. Birde yan aynalar ufak. Heryere hakim olamıyormuşum gibi geliyor. Bunun haricinde güzel. Önemli olan temiz bakılmış bir araç bulmak.
  • Ben 2010 yılın da sıfır km C4 aldım.Hala biniyorum..Çok memnunum..Eski kasa 2010 model 92 beygir dizel sxpk km:60.bin.
  • arkadaşım bende 2006 c4 sxpk lpgli vardı. aracın eksileri. parça fiyatları gercekten pahalı, örnegin ön cam catladı orjinal fiyatı 1650 tl yan sanayisini . 900 tl gibi bi fiyata taktırdım benim cam sensörlü oldugu için biraz pahalı olabilir. ön citröen panju fiatı 200 tl gibi bi fiayttı sadece parlak olan mikalajlı kısmı. ön kaput 1000 tl civarı bi keresinde aracın biligsayar sistemi bozuldu aracın kapıları dahi acılmadı çekiciyle servise gittik. 1000 tl ye cıkma beyın taktırdık (orda kazık yediğimi itiraf etmeliyim normalde 600 tl gibi fiyatları vardı ama benden önceki sahibide değiştirmiş kronık bı arıza sanırım.). ufak tefek sanayı ye çok gittim. arka koltuk kısmı oturduğum zaman kafama çarpıyordu boyum 1.90 ama normalde de dar. 110 km hızdan sonra araç salııyor tıkırtılar artıyor. şimdilik bu kadar
    artı yönleri araç az yakıyor 10 ltre civarı lpg de. yol tutuşu cok iyi. 2 eli iyi sayılabilecek seviyede hızlı.
    şimdiki aklım olsa kesinlikle almam. fransızlar yedek parçadan bidliğin insanları soyuyorlar. umarım yardım cı olmuşum dur. çünkü bu forumdan çok faydalandım insanlarda faydalansın. daha önce taksicilik biri yapmış olarak söyluyorum biraz arabadan anlarım..

• c4 benzinlilerde otomatik şanjıman 4 ilerimi 6 diyende var ?
  • bende 80 lik var lpgli

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

selamlar.

6 ay sonra c4 almayı düşünüyorum. c4 ilk günden beri robotik tasarımı ilgimi çeken bir araç sxpk donanımlısını düşünüyorum. Bazı sorularum olacak c4cülere.

1. citroen çok arıza veren bir markamıdır ? c3ün çok arıza verdiğini duydum c4te öylemidir ?

2. Özellikle sensörler(yağmur,far,park) sensörleri bozuluyor mu ? dıgıtal klima bozuluyor mu ?

3.Yakıt tüketimi nasıldır ? ş.içi 9-10 litre lpg normal bana göre

4. hız sabitleyi bozuluyor mu ? en çok sevdiğim özellik hız sabitleyicidir.

5. cam tavan açılmıyor sanırım ?

6. ses sistemi hıza duyarlımıdır ?

7. sxpk donanımda esp var mı ? tam donanım listesi nerden bulabilirim ?

8. Aracın lpgye uyumu nasıl ? Lpgli c4 düşünüyorum.

C4 1 mi 2 mi, 2ye göre yanıtlıyorum.

1- değil, 1.5 yıldır C5 kullanıyoruz hiçbir problem olmadı çok şükür, sadece km'si geldiğinde volan/baskı balata değiştirdik. Ben de 1 ay önce kendime c4 aldım. Servisi de özel servislerde uygun fiyatlı.
    2- Sensörler sağlam. Sadece start-stoplu araçlarda bazen jelli akünün gücü azaldığı durumlarda start-stop kendini devre dışına alıyor, bizim başımıza hiç gelmedi.
    3- Dizel 1.6 C5 23-25 kuruş yakıyor, C4 çok daha az yakacaktır kilosuna göre (kullanan arkadaşım var tüketimden çok memnun). Ben 1.6 THP kullanıyorum, basarsam içiyor basmazsam normal yakıyor (benzin). VTi motorlu benzinlilere tüp oluyormuş ve tam uyumluymuş.
    4-Bozulmuyor ve çok iyi çalışıyor.
    5-Açılmıyor ama panoramik olması bence sunroof'tan daha cezbedici özellikle yolcular için gece yolculukları mükemmel. Tavanın perdesi(kapak) de var kademeli.
    6-Ayarı açıp kapatabiliyoruz, Citroen ve Renault'un çoğu yeni (2004 sonrası) aracında bu var. Citroen zaten teknoloji manyağı bir üretici böyle şeyleri es geçmiyorlar.
    7-SXpk donanım eski aracın sanıyorum bir bilgim yok.
    8-Tasarruf istiyorsanız dizel öneririm.

• quote:

c4 benzinlilerde otomatik şanjıman 4 ilerimi 6 diyende var ?

MCP olan yarı otomatikler 6.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.