Hakan Bey, inşalla pişman olmazsınız seçiminizde, sadece performans için gidip touran alınmamalı bence.
C4 Picasso ile Touran arasında gerçekten çok fark var, zaten ilk bakışta belli herşey touran sıradan bir araba, kimse dönüp bakmaz bile ama c4 picasso bambaşka.
Ayrıca sürüş keyfi, ekonomikliği vs. cabası.Geçmiş olsun ancak bundan sonra böyle kıyaslama yapanlara tavsiyem Picasso!
Keşke bir önceki sayfada bulunan şu aşağıdaki mesaj gibi ayrıntılı olarak kıyaslasaydınız...
Yakından inceleyen biri olarak iki araçla ilgili bildiklerimi ve deneyimlerimi, bu doğrultuda "bana göre" olan görüşlerimi açıklamaya çalışayım.
Çok güzel sıralamışsın farkları.Ama sonuçta bu farklar aynen seninde dediğin gibi sana göre!
Zevkler tartışılmaz,doğrudur.
Hangisi diye sorulmuş.Kesinlikle Picasso diyorum, karşılaştırılan touran'a göre gömlek farkları mevcut.İki arabayada bindim sürücü olarak.Picasso'nun konforu bambaşka, ayrıca inanamıyorum böyle heybetli bir arabanın bu kadar az yakacağına ama yakıyor işte :) HDI aşkına :)
Allah kaza bela vermesin, Hayırlısı olsun alan arkadaşa...
Güle güle kullan hocam yeni otomobilini.
Biraz geç oldu ama, görüş görüştür diğer alıcılara...
Picasso 32.000 lira olsa idi, Picasso alın dicektim.
VW Touran bence şu an piyasa fiyatının çok altında satılıyor. (Daha doğrusu fiyatı normal de, diğerleri hep aşırı uçuk. Sanırım Doğuş'un yeni bir pazar alıştırma stratejisi bu. İnsanları geniş aracın güzelliğine ve diğer artılarına alıştırıp, sonradan oluşan pazarda da liderliği bırakmamak doğrultsunda...)
Touran, Passat 1.6 NON-FSI kaçmaz...
Hayırlı olsun TOURAN C4 Picasso'dan herşeyiyle üstün bir araç
pişman değilim fark diyosunuz ama bi yağmur sensörü bi far sensörü cam tavan falan benim için önemli bi özellik değil eski arabamda vardı hiç kullandığımı bilmem olsa fena olmazmıydı olurdu ama yok gerekte yok. C4 konforlu gerçekten ama performans vermeyen arabayı aldığınızda uzun yolda çok problem cıkarmakta sollamada yaya bırakıyorlar.
quote:
Orijinalden alıntı: barisacar
Hakan Bey, inşalla pişman olmazsınız seçiminizde, sadece performans için gidip touran alınmamalı bence.
C4 Picasso ile Touran arasında gerçekten çok fark var, zaten ilk bakışta belli herşey touran sıradan bir araba, kimse dönüp bakmaz bile ama c4 picasso bambaşka.
Ayrıca sürüş keyfi, ekonomikliği vs. cabası.Geçmiş olsun ancak bundan sonra böyle kıyaslama yapanlara tavsiyem Picasso!
hayırlı olsun uzun vadede citroenden çok daha kaliteli bir araç vw bence doğru bir tercih.
Hayırlı olsun, bence VW'nin en güzel arabalarından birini almışsınız.
Kazasız belasız kullanmanız dileği ile.
sağolun en azından 2 el piyasası vw citroene göre daha iyi hem satarken rahat satılır hemde fiyatları kayıbı cok olmuyor.
iyi günlerde kullanın
quote:
Orijinalden alıntı: hakoist
pişman değilim fark diyosunuz ama bi yağmur sensörü bi far sensörü cam tavan falan benim için önemli bi özellik değil eski arabamda vardı hiç kullandığımı bilmem olsa fena olmazmıydı olurdu ama yok gerekte yok. C4 konforlu gerçekten ama performans vermeyen arabayı aldığınızda uzun yolda çok problem cıkarmakta sollamada yaya bırakıyorlar.
quote:
Hakan Bey, inşallah pişman olmazsınız seçiminizde, sadece performans için gidip touran alınmamalı bence.
Hakan bey, izleniminiz bu kadarcık mıydı? Bizse sabırla bekliyoruz ya da bekliyorduk, deneyimlerinizi...
Hayırlı olsun,bence güzel tercih yapmışsınız.
quote:
Orijinalden alıntı: Lukunku
quote:
quote:
Hakan Bey, inşallah pişman olmazsınız seçiminizde, sadece performans için gidip touran alınmamalı bence.
Hakan bey, izleniminiz bu kadarcık mıydı? Bizse sabırla bekliyoruz ya da bekliyorduk, deneyimlerinizi...
Aracın yol tutuşundan başlamak istiyorum.Araç yüksek hızlarda hiç yolu hissettirmiyor ve yolcuyu ve sürücüyü hiç yormamaktadır.Yakın zamanda uzun yoldan geldik ailece 160-170 ile giderken yolu hiç hisettirmiyor. Aracın iç kullanımı olarak koltukarın ayrı ayrı sökülüp çıkması büyük bi avantaj daha önce connectte veya caddyde sökülmemesi garip bir durumdu... Aracın vites geçişlerine gelince hiç hisettirmiyor ve 140 beygir motor son derece hisli bir gidişi vardır.Gaz pedalına dokununca hemen tepki vermektedir. Aracın kendi kendi park etme özelliği güzel ve zor durumlarda kullanış
Aracın eksi yönlerine gelince kullanılmakta olan radyonun navigasyon bluetooth ve dvd gibi fonksiyonlarının olmaması çelik jant kullanılmaması direksiyondan radyo ve vites fonksiyonlarının bulunmaması
Merhaba ,
Direksiyonun solunda vites düşürmek için, sağında vites yükseltmek için butonlar var.
Sollama yaparken ya gazı kökleyip alttaki sensör sayesinde otomnatik vitesin küçülüp devirin yükselmesini sağlayabilirsiniz yada direksiyonun solundaki butona basıp bir alt vites ile rahatça sollama yapabilirsiniz.
1-2 sensör ile fark var demeyin lütfen :)
C4 Picassoda ortada ne vites var ne EL FRENİ, adamlar el frenini bile buton yapmış.Teknoloji aşka geldi sloganı yakışıyor.
Uzun vadede Vw daha iyi diyen arkadaş içinde, biri dizel diğeri benzinli :) dizel her zaman uzun vadede benzinliden daha mantıklı seçenektir.
Ayrıca 2.el piyasası vs diyen arkadaş ; Hadi marka model geçtim, 2 adet touran var, biri benzinli diğeri dizel olsa, hangisi daha çabuk giderdi :)
Hakan Bey, sizden yakıt tüketiminiz hakkıdna bilgi alabilirmiyim ?
C4 Picasso 5.5Lt / 100 Km yaktım Touran ile 9Lt/ 100 Km altına inemedim, ki performanslı kullanmadım :) Siz performanslı kullanmak istiyorsunuz, artı benzinli araba kullanıyorsunuz, :)
ha bu arada uzun vade yorumuna tekrar değineceğim, Touran ile 1KM gidersin, Picasso ile 2KM gidersin, ikisi içinde aynı parayı ödersin.
Şimdi ben hem konforlu hem cimri hem heybetli gösterişli, hem yeni kasa, hem dizel, hem daha geniş iç hacimli, hemde citroen var iken, niye daha fazla yakan, daha düz görüntüsü olan gösterişi olmayan, kasası değişmek üzere olan ve benzinli bir araba alayım ki?
Hayırlı forumlar.Konu hakkında daha fazla yorum yapmayacağım.
Hakan abi belki performans istiyor siz ekonomi birde o yönden bak o zaman napıcaz ?
quote:
Aracın yol tutuşundan başlamak istiyorum.Araç yüksek hızlarda hiç yolu hissettirmiyor ve yolcuyu ve sürücüyü hiç yormamaktadır.Yakın zamanda uzun yoldan geldik ailece 160-170 ile giderken yolu hiç hisettirmiyor. Aracın iç kullanımı olarak koltukarın ayrı ayrı sökülüp çıkması büyük bi avantaj daha önce connectte veya caddyde sökülmemesi garip bir durumdu... Aracın vites geçişlerine gelince hiç hisettirmiyor ve 140 beygir motor son derece hisli bir gidişi vardır.Gaz pedalına dokununca hemen tepki vermektedir. Aracın kendi kendi park etme özelliği güzel ve zor durumlarda kullanış
Aracın eksi yönlerine gelince kullanılmakta olan radyonun navigasyon bluetooth ve dvd gibi fonksiyonlarının olmaması çelik jant kullanılmaması direksiyondan radyo ve vites fonksiyonlarının bulunmaması
En çok merak ettiğim yalıtım, yol tutuş ve sizin performans beklentinizi karşılayıp karşılayamadığı idi. Siz beğendiyseniz, memnun kaldıysanız sorun yok...
Güle güle, iyi günlerde kullanın...
quote:
Merhaba ,
Direksiyonun solunda vites düşürmek için, sağında vites yükseltmek için butonlar var.
Sollama yaparken ya gazı kökleyip alttaki sensör sayesinde otomnatik vitesin küçülüp devirin yükselmesini sağlayabilirsiniz yada direksiyonun solundaki butona basıp bir alt vites ile rahatça sollama yapabilirsiniz.
1-2 sensör ile fark var demeyin lütfen :)
C4 Picassoda ortada ne vites var ne EL FRENİ, adamlar el frenini bile buton yapmış.Teknoloji aşka geldi sloganı yakışıyor.
Uzun vadede Vw daha iyi diyen arkadaş içinde, biri dizel diğeri benzinli :) dizel her zaman uzun vadede benzinliden daha mantıklı seçenektir.
Ayrıca 2.el piyasası vs diyen arkadaş ; Hadi marka model geçtim, 2 adet touran var, biri benzinli diğeri dizel olsa, hangisi daha çabuk giderdi :)
Hakan Bey, sizden yakıt tüketiminiz hakkıdna bilgi alabilirmiyim ?
C4 Picasso 5.5Lt / 100 Km yaktım Touran ile 9Lt/ 100 Km altına inemedim, ki performanslı kullanmadım :) Siz performanslı kullanmak istiyorsunuz, artı benzinli araba kullanıyorsunuz, :)
ha bu arada uzun vade yorumuna tekrar değineceğim, Touran ile 1KM gidersin, Picasso ile 2KM gidersin, ikisi içinde aynı parayı ödersin.
Şimdi ben hem konforlu hem cimri hem heybetli gösterişli, hem yeni kasa, hem dizel, hem daha geniş iç hacimli, hemde citroen var iken, niye daha fazla yakan, daha düz görüntüsü olan gösterişi olmayan, kasası değişmek üzere olan ve benzinli bir araba alayım ki?
Hayırlı forumlar.Konu hakkında daha fazla yorum yapmayacağım.
şöyle bir şey var dizel servise girdiğinde cıkardığı masrafa ne demeli bi arızalandığında 1 araba para dökülüyor komşumuzun zafirası var dizel suanda araç serviste yatıyordu dizel aracı sattı benzinli aldı.Bugün satmak istesem citroenden daha rahat satıcağıma eminim ve daha az değer kaybıyla yakıt tüketimi ş.i 9.4 falan gibi şehir dısında ölçmedim hiç . Zaten aracı alırken o yönünü düşündüm 2. bi aracım var şehir içnde kullanmak için touranı daha cok şehir dısında kullanmak için düşündüm
quote:
Orijinalden alıntı: driftci67
Hakan abi belki performans istiyor siz ekonomi birde o yönden bak o zaman napıcaz ?
ileride şehir içindende kullanmak istersem sıralı lpg takmayı düşünüyorum
quote:
quote:
Orijinalden alıntı: driftci67
ileride şehir içindende kullanmak istersem sıralı lpg takmayı düşünüyorum
Tsi'a lpg takılmıorki ama belki ilerde olur ama şuan takılmıo diye biliyorum