Bildirim
(C5) (C7) HDD HATASI...!
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü, 1 Mobil
Giriş
-
ikinci elden hdd lere bakma zamanın gelmiş
c5 hataları uzun format ile düzeliyor fakat tekrardan başlıyor kurtuluşun yok yani
c7 hatsı ise kaplolarından ortaya çıkan hatadır yani sata kaplo çok büküktür veya temassızlık vardır gibi -
Benim hdd de c7 ve b8 var.Sistemi de yeni sayılır.Bilgisayar stabil değil.Stabiliteyi bozan parçayı bu hdd yüzünden bulamıyorum
http://forum.donanimhaber.com/m_72341189/f_//tm.htm#72341189
http://forum.donanimhaber.com/m_73859687/f_//tm.htm#73859687
-
quote:
Orijinalden alıntı: muazcabir
arkadaşlar benim böyle bir sıkıntım var nasıl çözerim yardımcı olabilecek var mı?...böyle giderse sanırım hepten ucup gidicek hdd..
Current Pending sector bozuk sektör sayısını gösteriyor, C7 kritik bir değer değil ama normalden yüksek olmasından dolayı sarıyla göstermiş.
HD Tune ile izleyerek C5'in Data hanesinde sayının artıp artmadığına bak.
Windows arada takılıyor, açılışta hata mesajları veriyorsa gidicidir, değilse o aşamaya gelene kadar ikinci disk olarak kullanmayı sürdürebilirsin.
Garantisi sürüyorsa değişim denersin, bittiyse içinde önemli bilgilerini saklamadan bir süre daha kullanabilirsin. -
hdd sistem yuklu değil..depolama olarak kullanıyorum..yani kurtuluşum yok mu gidicimi hdd diyorsunuz ? -
quote:
hdd sistem yuklu değil..depolama olarak kullanıyorum..yani kurtuluşum yok mu gidicimi hdd diyorsunuz ?
Bozuk sektörler artabilir, Current Pending Sector'de 37 olan sayının artıp artmadığını izle, sabit duruyorsa ve yukarıda saydığım kullanırken donma gibi sorunlar yaşatmıyorsa kullanmaya devam edebilirsin.
Artıyorsa eninde sonunda bozulacaktır.
Her durumda garantin varsa bu haliyle değişim yaparlar. Yoksa da bilgilerinin bir yedeği olsun, buna güvenme. -
şuan low format attım c5 hatası gitti..ama c7 hatası hala duruyor..dediğiniz gibi yapıcam hocam izlicem.burada garantisi yok...teşekkürler.. -
quote:
şuan low format attım c5 hatası gitti..ama c7 hatası hala duruyor..dediğiniz gibi yapıcam hocam izlicem.burada garantisi yok...teşekkürler..
Rica ederim.
Low level format o bozuk alanları kullanılmaz diye işaretler, ama halen oradalar.
C7 kablo bağlantı hatasıydı, istersen yeni bir SATA kablosuyla değiştir ama çok önemli bir şey değildir.
Diğer alanda artış olmadığı sürece diski kullanırsın. -
-
quote:
hdd son durumu bu bakalım ilerde yine c5 hatası alcakmıyım..c7 hatasında kabloyu değiştirmeme rağmen yine aynı..teşekkürler..
Health'de gösterilenler S.M.A.R.T. değerleri.
HDD sürekli testlerden geçer, karşılaşılan her hata, anlık sıcaklık değerleri, toplam çalıştığı süre gibi istatistik bilgiler orada raporlanır.
C7'de ilk baştan beri yaşadığı kablo hatalarını sayıyor, durumu anlayıp kabloyu değiştirsen bile değer değişmez.
C5'de ise o an bulduğu bozuk alanları gösteriyordu, Low level format'la onları kullanılmaz diye işaretleyince diskte hiç hata yok olarak gösterdi. -
quote:
Orijinalden alıntı: mselcuks
quote:
hdd son durumu bu bakalım ilerde yine c5 hatası alcakmıyım..c7 hatasında kabloyu değiştirmeme rağmen yine aynı..teşekkürler..
Health'de gösterilenler S.M.A.R.T. değerleri.
HDD sürekli testlerden geçer, karşılaşılan her hata, anlık sıcaklık değerleri, toplam çalıştığı süre gibi istatistik bilgiler orada raporlanır.
C7'de ilk baştan beri yaşadığı kablo hatalarını sayıyor, durumu anlayıp kabloyu değiştirsen bile değer değişmez.
C5'de ise o an bulduğu bozuk alanları gösteriyordu, Low level format'la onları kullanılmaz diye işaretleyince diskte hiç hata yok olarak gösterdi.
yardımın için teşekkürler...
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X