Şimdi Ara

c5-laguna-mondeo-passat (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
0
Favori
2.121
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orjinalden alıntı: imhotep55

gecen ay autocarda d sınıfı aracların karsılastırılması vardı orada yanlıs hatırlamıyorsam 6. olmustu passat ve laguna da passatın önündeydi ingiliz dergisine göre, bunu da unutmamak lazım sadece almanların testlerine itibar etmemek gerekir benim düsüncem

testin olduğu sayı bende var sıralama şöyle

1.bmw 320d 177hp
    2.mercedes c220 cdi 170hp
    3.ford mondeo 2.0 tdci 140hp
    4.audi a4 2.0 tdi 143hp
    5.renault laguna 2.0 dci 150hp
    6.alfa romeo 159 1.9 jtd 150hp
    7.vw passat 2.0 tdi 140hp
    8.lexus is220d 175hp
    9.saab 9-3 1.9 tid 150hp
  • Bir Test (AutoMotorSport 2008 nisan)

Vw Passat 1.4 TSI 122 hp ve Ford Mondeo 1.6 Tİ-VCT 125 hp

Kalite Hissi Passat 13 puan almış Mondeo 11 puan almış

Göstergeler Passat 5 puan almış Mondeo 4 puan almış
    Kullanım Kolaylığı Passat 23 puan almış Mondeo 21 puan almış
    Yaşama alanı hissi Passat 10 puan almış Mondeo 9 puan amış
    İç gürültü-ölçüm değerleri Passat 5 puan almış Mondeo 4 puan almış (Buda Pasattın ses yalıtımın daha iyi oldugunu gösterir)
    Gürültü Hissi Passat 8 puan amış Mondeo 6 puan almış
    Rüzgardan etkilenme Passat 5 puan almış Mondeo 4 puan almış
    Fren mesafesinde yine Passat 5 puan almış Mondeo 4 puan almış (Passatın frenleri daha basarılı)
    Performans hissi Passat 5 puan almış Mondeo 3 puan almış (Mondeo 3 hp daha güçlü tabi passat turbolu)
    Test tüketimi Passat 15 puan almış Mondeo 11 puan almış (Passat hem daha performanslı hemde daha ekonomik)
    Sanzıman Vites oranları Passat 8 puan almış Mondeo 6 puan almış
    Hızlanma Maksimum hız Passat 18 puan almış Mondeo 12 puan almış

Sıra Maliyete Gelince;

Baz fiyat Passat 21 puan almış Mondeo 25 puan almış
    Donanım fiyatlandırılması Passat 3 puan almış Mondeo 4 puan almış

Ve Testin birincisi Vw Passat Toplam Puanı 495 ,Mondeoun Toplam Puanı 455 olarak Passatın büyük bir farkı gözlemleniliyor

Kalite,Konfor,Ses Yalıtımı,Fren,Motor,Sanzıman,Tüketime kadar vw daha iyi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi over and under -- 30 Mayıs 2008; 15:01:02 >

• Kombi Testine Gelelim;

Vergleich Mittelklasse-Kombis - Vergleichstest - Autozeitung.de

Vw Passat Variant 2.0 TDi,Ford Mondeo Turnier 2.0 TDCI,Mazda 6 Sport Kombi 2.0 CD ve Reno Laguna GrandTour 2.0 DCI

Kalitede yine en iyisi Vw ,Konforda yine en iyisi Vw,İşçilikte ve Ses yalıtımda yine en iyisi VW ama Maliyette Vw en düşük puanları almış

Sıralama Söyle;

1)Vw Passat
    2)Ford Mondeo
    3)Reno Laguna
    4)Mazda 6 Sport

Tekrar kombi Testi ;

Vergleich Mittelklasse Kombis - Vergleichstest - Autozeitung.de

Vw Passat,Ford Mondeo,Opel Vectra ve Reno Laguna

yine Vw kalite,konfor,işçilik,ses yalıtımda götürmüş puanları rakiplerinden

1)Vw Passat
    2)Ford Mondeo
    3)Reno Laguna
    4)Opel Vectra

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

D sınıfı Genel Test
    Mittelklasse-Primus - Vergleichstest - Autozeitung.de

Audi A4 2.0 TDİ,Bmw 318D,Ford Mondeo 2.0 TDCI,Mercedes C200 CDI,Reno Laguna 2.0 DCI ve Vw Passat 2.0 TDI

Qualitat Kalite demek puanlamalar söyle;

Audi A4 185 puan,Bmw 181 puan,Ford Mondeo 176 puan,Mercedes 178 puan,Reno 176 puan,Vw Passat 180 puan almış

Passat bu testtde Mondeoyu Kalite,Konfor,Frene kadar birçok konuda geçmiş

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

2005'den beri hala passatın birinci olduğu birsürü test varsa bu bazı şeylerin göstergesidir

Sonuç olarak isteyen istediğin alır bunun da kararını en güzel test ederek verebilir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi over and under -- 30 Mayıs 2008; 15:02:37 >

• quote:

Orjinalden alıntı: over and under

içeri alıyor mu passat sesi

almıyor

konu kapanmıştır

dışarıya da senin abarttığın gibi ses vermiyor hala dinlememişsin

şimdi içeri alma olayınamı döndün ben sana vw grubunun kullandığı pompa meme dizelin sesli olduğundan bahsettim ben sana passat içine dizel sesi alıyor demedim veya çok sesli bir araç demedim, sadece dizel motordan bahsettim..

vw grbunun kullandığı bu dizeller seslidir ister kabul et veya etme bu senin sorunun fakat ortada böyle bir gerçek var örneklerlede gösterdim artık neyi kanıtlamaya çalışıyorsunki vw bile common railin üstünlüğünü kabul etti ve yeni dizellerini common rail teknolojisi ile üretmeye başladı sen hala neyi savunuyorsun bak seat toledo testinde yazana dikkat etmedin galiba..

"Otomobilin motoru kalkışlarda da, normal sürüşte de desibelmetreyle yaptığımız gürültü düzeyi ölçümlerimize yansıdığı gibi oldukça gürültülü çalışıyor. En azından çağdaşı olan birçok modern turbo dizel motora göre"

En azından çağdaşı olan birçok modern turbo dizel motora göre, yazıyor bunun anlamını açıklamam gerek yok sanırım..

ayrıca konu senin yazınla değil benim yazımla noktalanmıştır........

• Orjinalden alıntı: volkan_kolay

şimdi içeri alma olayınamı döndün ben sana vw grubunun kullandığı pompa meme dizelin sesli olduğundan bahsettim ben sana passat içine dizel sesi alıyor demedim veya çok sesli bir araç demedim, sadece dizel motordan bahsettim..

vw grbunun kullandığı bu dizeller seslidir ister kabul et veya etme bu senin sorunun fakat ortada böyle bir gerçek var örneklerlede gösterdim artık neyi kanıtlamaya çalışıyorsunki vw bile common railin üstünlüğünü kabul etti ve yeni dizellerini common rail teknolojisi ile üretmeye başladı sen hala neyi savunuyorsun bak seat toledo testinde yazana dikkat etmedin galiba..

Arkadaşım binmediğin arabalar hakkında yorum yapıyorsun ve bu yaptığını doğru bulmuyorum passat tdi motoru fsi motorundan çok fazla ses çıkarmıyor ...dışarıdan da gar gar ötmüyor

"Otomobilin motoru kalkışlarda da, normal sürüşte de desibelmetreyle yaptığımız gürültü düzeyi ölçümlerimize yansıdığı gibi oldukça gürültülü çalışıyor. En azından çağdaşı olan birçok modern turbo dizel motora göre"

En azından çağdaşı olan birçok modern turbo dizel motora göre, yazıyor bunun anlamını açıklamam gerek yok sanırım..

ayrıca konu senin yazınla değil benim yazımla noktalanmıştır........

senin koyduğun testlerdeki adamların yanlı yorumlarına inamamı bekleme benden

kendin git otur içine dışından dinle öyle gel olur mu

hayat test okumaktan ibaret değil

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi over and under -- 30 Mayıs 2008; 15:06:57 >

• quote:

ha şimdide bu testler yanlı oldu madem bunlar yanlı test senin koyduğun testlere nasıl inanalım her testte passat birinci olmuş tabi canım hep senin dediğin doğru ayrıca bu ses ölçümü kulakdan ziyade desibelmetre cihazı ilede ölçülüyor sen her bindiğin araca desibelmetreylemi biniyorsun onun için biliyorsun hangisi daha sesli veya sessiz

birde forumda herkese aynı şeyi yazmakdan sıkılmadınmı, sen bu aracı kullandınmı..? kendin git otur içine dışından dinle öyle gel olur mu, bilmem ne falan filan.. sen sanıyorsunki bi sen kullandın bu araçları, bi sende var, forumda araba kullanan vw kullanan bi senmisin sanıyorsun ve merak etme ben hem okurum araştırırım hemde kullanırım vede geşmişde vw sahibi biri olarak vede vw marka birçok araç kullanmış olarak yazıyorum

bende senin objektifliğine inanmıyorum çünkü vw ve vw grubu araçlara toz kondurmuyorsun nedense hatta gerçeği bile kabul etmiyorsun bunu volkswagen kabul etti hala sen kabullenmiyorsun, fakat biz geçmişde vw kullanmamıza rağmen o zaman bile burda vw kötü yanlarını eleştirirdim tartışırdım hatta ve diğer vw araçlarını test etmeme veya etrafdan kullanma şansıma olmama rağmen senin gibi yorum yapmıyorum..

bir aracın iyi olan güzel olan yanlarına iyi derim, kötü yanları varsada kötüdür bu kadar basit hiç bir otomobil her alanda dört dörtlük değildir, pompa meme dizelin common rail kadar verimli olmadığı bir gerçektir, sen kabul et veya etme bu senin derdin..

• yanlı test
  • quote:

Orjinalden alıntı: volkan_kolay

quote:

ha şimdide bu testler yanlı oldu madem bunlar yanlı test senin koyduğun testlere nasıl inanalım her testte passat birinci olmuş tabi canım hep senin dediğin doğru ayrıca bu ses ölçümü kulakdan ziyade desibelmetre cihazı ilede ölçülüyor sen her bindiğin araca desibelmetreylemi biniyorsun onun için biliyorsun hangisi daha sesli veya sessiz

birde forumda herkese aynı şeyi yazmakdan sıkılmadınmı, sen bu aracı kullandınmı..? kendin git otur içine dışından dinle öyle gel olur mu, bilmem ne falan filan.. sen sanıyorsunki bi sen kullandın bu araçları, bi sende var, forumda araba kullanan vw kullanan bi senmisin sanıyorsun ve merak etme ben hem okurum araştırırım hemde kullanırım vede geşmişde vw sahibi biri olarak vede vw marka birçok araç kullanmış olarak yazıyorum

bende senin objektifliğine inanmıyorum çünkü vw ve vw grubu araçlara toz kondurmuyorsun nedense hatta gerçeği bile kabul etmiyorsun bunu volkswagen kabul etti hala sen kabullenmiyorsun, fakat biz geçmişde vw kullanmamıza rağmen o zaman bile burda vw kötü yanlarını eleştirirdim tartışırdım hatta ve diğer vw araçlarını test etmeme veya etrafdan kullanma şansıma olmama rağmen senin gibi yorum yapmıyorum..

bir aracın iyi olan güzel olan yanlarına iyi derim, kötü yanları varsada kötüdür bu kadar basit hiç bir otomobil her alanda dört dörtlük değildir, pompa meme dizelin common rail kadar verimli olmadığı bir gerçektir, sen kabul et veya etme bu senin derdin..

arkadaşım senin yaptığın yorumlar sadece testlerden ibaret olduğu için kusura bakma

evet bir ben kullanmıyorum bu araçları ama senin kullanmadığın kesin

ve kullanmadığın bir aracın sesi hakkında sadece kulaktan dolma bilgilerle bu şekilde yorum yapmanı doğru bulmuyorum

neymiş dışarı çok ses veriyormuş başta böyle dedin ancak sonra ben değil deyince rampa çıkarken falan demeye başladın ...

yegane kendi görüşlerimdir bunlar

senin kendi görüşün kendini bağlar ancak yanlış birşey görünce müdahale ederim kusura bakma

+ işine gelen testi yayınlama olayı bir sana has özellik değil bu forumda herkeze has

• burdan bi sonuç çıkmaz
  • quote:

Orjinalden alıntı: volkan_kolay

autozeitung.de sitesinin galiba favorisi passat ki her testte birinci seçildi ve bana göre vw kullandığı traktör gibi ses çıkaran pompa meme eski nesil dizelini common railden iyi diyorsa orda bi durup düşünürüm, kafam biraz karışır açıkcası objektif olma bakımından..

vw yanlısı genelde autobildi derler ama o bile passatı ikinci sıralara düşürmüştür

verdiğin ams mega testi bende var ama bu testte atladığın bişey var mondeo nun 2.0 145hp 185nm tork üreten motoruna karşı üstelik bu motor çok eleştiri alan cansız bir motora karşı bu testte vw ve audinin 1.8 160hp 250nm tork üreten tfsi motora sahip olmaları zaten avantaj burda mondeonun şansı pek kalmıyor, bu testte olması gereken araç passat 2.0 fsi 150hp idi ve mondeo bu passatı autobildin testinde gerisinde bıraktı..

ve aynı ams testinde 2.0 fsi yerine 1.8 tfsi passat ve a4 alınırken neden bmw 318i alındı, 1.8 litre 143hp motor yerine 2.0 litre 170hp motor alınsaydı bu testi merak edip aldığım zaman pek içime sinmemişti karşılaştırma motorlar bana çok adil gelmedi çünkü 2.0 145hp cansız bir mondeonun zaten tfsi passat karşısında şansı olmaz hatta mondeo gibi bmw 318 modelininde

ve ayrıca vw binek modelleri fren performansı olarak rakiplerinden her zaman geri olmuştur, hatta ams testi elindeyse (bende var şu anda) passatın fren performansı olarak mondeo ve lagunanın gerisinde olduğunu görürsün..

Mondeo brinci olurken objektif ama Passat Mondeodan iyi olucan nobjektifk he öylemi bunumu diyorsu şimdi,yarın öbür gün autozeitung yada ams mondeoyu daha iyi sectiği zamanda objektif dersin nedense,işte vardıgın noktada bu....

bu testlerde araçları genel anlamda kıyaslıyorlar,sadece motoru ele almıyorlar zaten puanlamada motordan cok diğer teknik özellikler araçı birinciliğe götürür,1.8 tfsı yapısı itirabiriyle farklı olsuda güç konusunda en yakın rakibi mondeoda 2.0 litre atmoferik oldugu için onunla kıyaslanmıs 2.0 fsı passatta varmı artık ? tamam 3-4 senelik teknoloji 2.0 fsı de olsun 150 hp yine fordun motorundan iyi oldugunuda görüyoruz,zaten 318 ile kıyaslamazlar testlerde 320 ile kıyaslıyorlar, litreye göre değilmotorların güçlerinin birbirine yakın ilişkisine göre............

fren performansında testlere bakıldıgında hangisi iyi kötü görünüyor.......

he ayrıca passat 3-4 yasında olmasına rağmen Mondeo yeni olmasına rağmen Mondeodan hem daha kaliteli,daha iyi ses yalıtımına sahip,işçiliği daha iyi,frenleri daha iyi,motor yelpazesi daha iyi ,sanzımanı daha iyi ve daha ergonomik oldugunu testlerdende cok rahat görüyoruz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jamcıa -- 30 Mayıs 2008; 22:25:18 >

• Arkadaşlar testler sadece arabalara göre yapılmıyorki...müşteri memnuniyetinde tutun servis parçaları...bagaj hacmi falan...yani demek istediğim bi a4 bi c serisi alacak adamın pekte önemsemeyeceği şeyler...ondan tabiki de ford bmw yi geçer..passatta mersoyu ve lag 3 ü...bence tam ölçüt değil testler üstelik alman olanlar hiç...
  • Almanlar dışında adam gibi test yapan yok zaten piyasada

Diğer yandan herkesin tercihi tabiki farklı olacaktır

Ben olsam şu anda bu araçların içerisinden mondeo ve passat arasında karar verirdim
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.